?>

Fidan'dan, Mısır'da El Ariş Limanı ve Refah Sınır Kapısı'ndaki incelemelerine ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Türkiye, Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke konumundadır. Fakat burada bulunma amacımız, Türkiye’nin yardımlarını konuşmak değil, Gazze'de yaşanan soykırımı dünya kamuoyunun dikkatine getirmektir." dedi.

Gündem - 11 ay önce

Ankara

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in sınır kapısını kapatması, yardım konvoylarını hedef alması, insani yardım çalışanlarını katletmesi, hasta ve sivil tahliyelerini engellemesi ve binlerce kamyon yardım malzemesinin çürümesine sebep olmasının insanlığa karşı bir suç olduğunu belirterek, bunun sınırın öbür tarafında yürüttüğü "soykırımının" ilk aşaması olduğunu bildirdi.

Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati'nin daveti üzerine gittiği Mısır'da temaslarda bulunan Fidan, El Ariş Limanı ve Refah Sınır Kapısı'nı ziyaretiyle ilgili X sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Fidan, El Ariş Limanı'nda ve Refah Sınır Kapısı'nda yürütülen çalışmaları Mısırlı yetkililerle birlikte incelediğini vurgulayarak, "Türkiye, Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke konumundadır. Fakat burada bulunma amacımız, Türkiye'nin yardımlarını konuşmak değil, Gazze'de yaşanan soykırımı dünya kamuoyunun dikkatine getirmektir." ifadesini kullandı.

İsrail'in sınır kapısını kapatması, yardım konvoylarını hedef alması, insani yardım çalışanlarını katletmesi, hasta ve sivil tahliyelerini engellemesi ve binlerce kamyon yardım malzemesinin çürümesine sebep olmasının insanlığa karşı bir suç olduğunun altını çizen Fidan, bunun "sınırın öbür tarafında yürüttüğü soykırımının ilk aşaması" olduğunu kaydetti.

Fidan, "İsrail yönetiminin bu zulmüne dünya sessiz kalmayı bırakmalı, yardımların Gazze'ye engelsiz ve kesintisiz ulaştırılması için daha fazla çaba göstermelidir." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Fidan, ayrıca Türkiye'nin devletiyle, vatandaşıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla sonuna kadar Filistin halkının yanında duracağını, ahlaki ve insani vazifesini hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail'in olası saldırısına karşı Beyrut Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar askıya alındı

2024-07-29 01:27 - Dünya

BM, İsrail'e yönelik "gazetecilerin öldürülmesine son verilmesi" çağrısını yineledi

2024-08-01 18:08 - Dünya

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Iraklı mevkidaşı Sadavi ile görüştü

2024-07-31 22:08 - Siyaset

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 15 Filistinliyi gözaltına aldı

2024-07-30 16:12 - Dünya

Fener Rum Patrikhanesi, Olimpiyatların açılış töreninde yaşananlara tepki gösterdi

2024-07-30 15:28 - Dünya

DMM'den, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'nın yaptığı iddia edilen açıklamaya ilişkin payl

2024-07-29 17:33 - Gündem

Çin, Orta Doğu'daki gerilimin azaltılması çağrısında bulundu

2024-08-01 14:32 - Dünya

Yunan havayolları şirketi Aegean, Tel Aviv ve Beyrut'a uçuşlarını durdurdu

2024-08-03 00:22 - Dünya

Bakan Fidan Etiyopya'da temaslarda bulundu

2024-08-03 16:28 - Siyaset

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, şiddet olaylarında 2 askerin öldüğünü duyurdu

2024-08-03 08:23 - Dünya

İlgili Haberler

Genç avukatlara büro kurabilmeleri için kredi desteği verilecek

17:53 - Gündem

DMM "720 bin kız çocuğu ilkokul 4. sınıftan sonra okulu bıraktı" iddialarını yalanladı

17:33 - Gündem

Avrupa'da Müslüman STK'ler, Gazze'de sivil altyapının sistematik şekilde yok edildiği

17:22 - Gündem

Kırklareli ve Balıkesir'deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor

17:02 - Gündem

Tekirdağ'da tarım alanında başlayan yangın söndürüldü

16:47 - Gündem

Günün Manşetleri

NATO Genel Sekreteri Rutte'ye göre müttefikler arasında savunma sanayisindeki engeller kalkmalı

18:17 - Dünya

Carlo Ancelotti vergi kaçakçılığı suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırıldı

18:13 - Spor

Rekabet Kurulundan Opet Petrolcülük AŞ'ye 131,3 milyon liralık ceza

18:08 - Ekonomi

Lazkiye'de orman yangınları 7 gündür sürüyor

17:57 - Dünya

Genç avukatlara büro kurabilmeleri için kredi desteği verilecek

17:53 - Gündem