?>

'FETÖ'nün sır kutusu'nu özel ekip arıyor

FETÖ nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aranan Adil Öksüz ün bulunmasına yönelik Sakarya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 10 kişilik özel ekip, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

SAKARYA

Fetullahçı Terör Örgütü nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara daki Akıncı Üssü nde gözaltına alındıktan sonra Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ile Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakıldıktan sonra sırra kadem basan Adil Öksüz, Sakarya nın dört bir tarafında 52 gündür aranıyor.

Darbenin planlayıcısı olduğu iddia edilen Öksüz ün yakalanması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 10 kişilik özel ekip, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak 10 kişilik ekip içerisine hassas koku alma özelliğine sahip 2 eğitimli köpek dahil edildi.

Sakarya genelinde arama çalışmalarını genişleten özel ekip, eğitimli köpeklerle Öksüz ün gidebileceği her adresi tespit etmeye çalışıyor.

Vatandaşlardan gelen tüm ihbarları değerlendiren ekip, şu ana kadar bini aşkın adrese operasyon düzenledi.

Örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz ü arama çalışmalarına İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan bir ekip de destek veriyor. Acelle yaylasında oluşturulan kontrol noktasında yaylaya giriş ve çıkış yapan araçları kontrol eden ekipler, gelen ihbarlar doğrultusunda Öksüz ün gidebileceği her adrese operasyon düzenliyor.

Hakimler serbest bırakmıştı

Darbe girişiminin ardından Ankara daki Akıncı Üssü nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

HSYK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Öksüz ü serbest bırakan ve açığa alınan hakimlerle ilgili işlemlerin devam ettiğini açıklamıştı.

Öksüz hakkında iddialar

Darbe girişiminden önce 11 Temmuz da ABD ye giden, 13 Temmuz da Türkiye ye dönen ve darbe gecesi Akıncı Üssü nde bulunduğu tespit edilen Öksüz ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim e, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Fetullah Gülen i görüştürme teklifinde bulunduğu iddia ediliyor.

Öksüz ün darbe girişimi gecesi, FETÖ mensubu teröristlere Pensilvanya nın talimatlarını ilettiği ve "darbe fetvası" verdiği de ileri sürülüyor.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hacı adaylarının zorlu Hira yolculuğu

2016-09-06 20:17 - Genel

Çavuşoğlu'ndan Halid Meşal'e taziye telefonu

2016-09-05 00:22 - Siyaset

FETÖ'nün 'fotoğraf albümü' ele geçirildi

2016-09-06 02:58 - Genel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ABD’de

2016-09-04 12:45 - Genel

'FETÖ'nün sır kutusu'nu özel ekip arıyor

2016-09-07 21:47 - Gündem

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ifadeye çağırıldı

2016-09-06 20:22 - Gündem

Şehit olacağım ama korkmuyorum

2016-09-05 15:37 - Gündem

2. Dünya Göçebe Oyunları'nda Türkiye'ye altın madalya

2016-09-07 17:16 - Genel

Avrupa şampiyonu Portekiz İsviçre'ye yenildi

2016-09-07 12:19 - Spor

Başbakan Yıldırım, Van'da şehit törenine katıldı

2016-09-05 10:47 - Gündem

İlgili Haberler

Hazar Gölü'nde "Deniz Temizleme Aracı" hizmete başladı

22:27 - Gündem

Devlet Denetleme Kurulu, "Kamu Yönetiminde Etkin Denetim Semineri" düzenledi

22:22 - Gündem

İİT Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumu, Fidan'ın ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlen

17:52 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan uyuşturucuyla mücadele paylaşımı

17:38 - Gündem

Balıkesir'de çıkan yangında 12 dekarlık arpa tarlası zarar gördü

17:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanlığı 2 şirketi daha "dış ticaret sermaye şirketi" statüsüne aldı

09:58 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı ekipleri, 4 ilde çok sayıda kaçak eşya ve yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirdi

09:53 - Asayiş

İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışmada 9. gün

09:33 - Dünya

Ülke genelindeki denetimlerde 15 göçmen kaçakçısı ve 446 düzensiz göçmen yakalandı

09:28 - Asayiş

Allah’a ve yetkililere sesleniyorum: Adalet arıyorum!.. Şiddetli isyanım var!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

09:18 - En Son Yazılar