?>

FETÖ yerel seçimler öncesi 'imam'larına yol parası vermiş

Tokat'ta FETÖ'nün yargı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümleri kapsamında itirafçı olan İzmir ve Denizli'deki hakim ve savcıların imamı, FETÖ'nün yerel seçimler öncesi "imam"larına yol parası verdiği itirafında bulundu. - Anadolu Ajans

Gündem - 8 yıl önce

TOKAT - EKBER TÜRKOĞLU

Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yargı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümleri kapsamında itirafçı olan İzmir ve Denizli'deki hakim ve savcıların imamı, FETÖ'nün yerel seçimler öncesi "imam"larına yol parası verdiği itirafında bulundu.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, örgütün bu alandaki yapılanması da deşifre ediliyor. Soruşturma kapsamında örgütün İzmir ve Denizli'deki hakim ve savcılardan sorumlu imamı H.I, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında itirafçı olarak örgüt hakkında önemli bilgiler verdi.

Örgüt hakkında bildiklerini saklamadan anlattığını ifade eden H.I, "Ben bu yapıda A1, T3 ve T5 hakim ve savcı gruplarına abilik yaptım. Eşim de hakim ve savcı eşlerine ablalık yaptı. Bu yapının içerisinde bulunduğum için pişmanım. Bu yapının ortaya çıkartılması için elimden gelen desteği vereceğim." dedi.

Kendilerine, 2014 yılındaki yerel seçimlerden önce bazı talimatlar geldiğini dile getiren H.I, "Talimat üzerine seçim öncesi bulunduğum yerden ailemin yaşadığı kente gittim. 31 Mart'taki seçimler öncesi bana, 'ailem ve yakınlarımın yanına gidip, AKP'ye oy verilmemesi için çalışma yapmam' istendi hatta yol param da verildi. Annem ile görüştüm ama annem bana karşı çıktı. İstanbul'da yaşayan kayınbiraderlerimin yanına gittim. Onlar da bana karşı çıktı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı, 7 Haziran ve 1 Kasım'daki seçimler için de kendisinden çalışma yapmasının istendiğini anlatan H.I, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'ın aleyhinde çalışmamız için bize talimat verildi. Ben de kendi grubumda olan hakim ve savcılara tabletten, tango üzerinden mesaj atarak 'AKP'ye oy vermeyin' diye yazdım hatta 'oylar HDP'ye şeklinde' sonunda gülücük atarak mesaj gönderdiğimi hatırlıyorum." itirafında bulundu.

Muhabir:Ekber Türkoğlu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Valencia, 1 yıl daha Manchester United'da

2017-01-17 20:17 - Spor

Burası Alpler değil Karadeniz

2017-01-16 19:12 - Gündem

Adanaspor çıkışını sürdürüyor

2017-01-22 12:42 - Spor

Portakal Çiçeği'nde modacılara kariyer fırsatı

2017-01-18 12:47 - Kültür Sanat

DHKP-C'nin sözde Ege Bölgesi sorumlusu tutuklandı

2017-01-17 12:37 - Gündem

Gerard Deulofeu Milan'da

2017-01-21 01:12 - Spor

AVM'de yangın paniği

2017-01-20 14:17 - Asayiş

THY'den yeni sefer

2017-01-20 14:02 - Ekonomi

Bursaspor 'Bogdan Stancu'yu kadrosuna kattı

2017-01-17 18:47 - Spor

Warriors'tan Cavaliers'a 35 sayı fark

2017-01-17 12:52 - Spor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile telefonda görüştü

22:42 - Gündem

Edirne'nin deniz turizmi alanı Saros'ta çevre kirliliğine karşı sıkı önlemler alınacak

21:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Hindistan'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için taziye

21:18 - Gündem

Çanakkale'de Sağlık-1 Botu'nda patlama meydana geldi, 1 sağlık personeli hayatını kaybetti

20:58 - Gündem

Türk ve Yunan dışişleri bakan yardımcıları Siyasi Diyalog Toplantısı kapsamında bir araya geldi

20:17 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: İran'a yönelik saldırılara dahil değiliz

05:08 - Dünya

Petrol fiyatları İsrail'in İran'a saldırmasıyla yükselişe geçti

04:48 - Ekonomi

İsrail, İran'a saldırı düzenledi

04:43 - Dünya

İran'ın başkenti Tahran'da şiddetli patlama sesleri duyuldu

03:22 - Dünya

BM'ye göre dünyada zorla yerinden edilen kişi sayısı 122 milyonu aştı

01:13 - Dünya