FETÖ'ye yönelik İzmir merkezli operasyonda yakalanan 13 şüpheli tutuklandı

İzmir merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) güncel yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 34 şüpheliden 13'ü tutuklandı

Asayiş - 1 yıl önce

İzmir
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, FETÖ'nün güncel yapılanma faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik 26 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 34 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Adliyeye sevk edilen zanlılardan 13'ü tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartı olmak üzere 21'i serbest bırakıldı.

Künefecide naylon fatura düzenleyerek vergi kaçırmışlar

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ve İstihbarat şubeleri ekiplerince, geçen yıl 24 Aralık'ta künefeciye düzenlenen operasyonun ilk ayağında, mühürlenen işletmenin hesap hareketleri mercek altına alındı.
Soruşturma kapsamında etkin pişmanlık ifadeleri, tanık beyanları, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu ve banka hesap hareketleri incelemeleri sonucu künefecinin paravan bir şirket olarak kullanıldığı ortaya çıkartıldı.
İşletmedeki ticari işlemler için naylon fatura düzenlediği belirlenen şüphelilerin, bu yolla devletten vergi kaçırdığı ve paranın örgüte aktarıldığı saptandı.
Polisin tespitlerine göre, örgütle bir bağı olmayan kişilerin işe alınmadığı künefecide, çalışanların maaşlarından kesinti yapılıp "himmet" adı altında FETÖ'ye finansman sağlandı.
Ayrıca künefecide örgütsel toplantılarının yapıldığı anlaşıldı.

Operasyon

MASAK tarafından elde edilen verilere göre, FETÖ'ye fon topladığı tespit edilen, ifadelerde adı geçen, örgüt mensuplarından ele geçirilen dijital materyallerin incelemesi sonucu suç unsurları belirlenen 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.
İzmir, İstanbul, Hatay, Gaziantep ve Manisa'da, 26 Mayıs'ta belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 34 şüpheli yakalanmıştı. Haklarında gözaltı kararı verilen 7 şüphelinin ise yasa dışı yollardan yurt dışına çıktığı belirtilmişti.
Polis, operasyonun ilk ayağında geçen yıl 24 Aralık'ta Bayraklı ilçesinde faaliyet gösteren künefeciye FETÖ'nün güncel yapılanması kapsamında operasyon düzenlemiş, gözaltına alınan 18 şüpheliden aralarında işletme sahibi M.S. (50) ve çalışanlarının da olduğu 13'ü tutuklanmış, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Örgütün "hücre evi" gibi kullandığı işletme mühürlenmiş, şüphelilerin künefeci aracılığıyla örgüte 40 milyon liralık finansman sağladıkları ortaya çıkarılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 'sarı-kırmızı' oldu

2025-05-25 08:12 - Çevre-Hayat

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan hakkında soruşturma

2025-05-27 11:43 - Gündem

Alanya turizmde 4 milyar avro gelir hedefliyor

2025-05-24 13:22 - Ekonomi

Siber suçlara yönelik operasyonlarda 89 şüpheli tutuklandı

2025-05-28 08:58 - Asayiş

Diyarbakır'ın "minik kültür elçileri" tarihi mekanları tanıtıyor

2025-05-25 11:38 - Çevre-Hayat

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde play-off maçlarının programı belli oldu

2025-05-27 09:09 - Spor

Fenerbahçe, ikinci defa Avrupa basketbolunun zirvesinde

2025-05-25 23:15 - Spor

Marmaris'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-05-27 17:22 - Gündem

Vatikan: Gazze'de yaşananlar kabul edilemez

2025-05-27 17:37 - Dünya

Macron çiftine ait olduğu belirtilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu

2025-05-26 11:37 - Medya

İlgili Haberler

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Asayiş

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Asayiş

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

18:57 - Asayiş

28 ildeki uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 69 şüpheli tutuklandı

12:02 - Asayiş

Kayseri'de asayiş operasyonunda 104 zanlı yakalandı

15:02 - Asayiş

Günün Manşetleri

Dört büyüklerin toplam borcu 85 milyar liraya ulaştı

15:22 - Ekonomi

VDK'nin yapay zeka destekli risk analiz sistemi "MİHENK" devrede

15:17 - Ekonomi

DSÖ: Kolombiya'daki depremde şu ana kadar 24 sağlık tesisinde hasar bildirildi

15:13 - Dünya

Katılım sigortacılığında kurumsal yönetim ve şeffaflık güçleniyor

15:07 - Ekonomi

İnternete bağlı cihazlarda en fazla televizyon, en az oyuncak tercih edildi

15:02 - Ekonomi