FETÖ seçim öncesi ABD milletvekillerine bağışta bulunmuş

FETÖ tutuklu sanığı eski Yrd. Doç. Dr. Kamaş, "ABD'de genel seçimler önceside Güney Karolina eyaletinin hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat milletvekilleri, bağışlarla destekleniyordu." dedi.

Dünya - 9 yıl önce

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 14'ü tutuklu 42 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.
Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Adliye Sarayı'ndaki konferans salonunda görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.
Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma talebinde bulunan, 25 Ağustos'ta KHK ile meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Yrd. Doç. Dr. Tuncay Kamaş, savunmasında, yüksek lisans eğitimi için 2008 yılında ABD'ye gittiğini söyledi.
FETÖ'nün oldukça dejenere olduğunu, örgüt mensuplarının Amerikalılardan daha çok "Amerikancı" olduklarını gözlemlediğini belirten sanık Kamaş, "Bu insanlarla çoğu kez tartışmışımdır. ABD'li üst düzey yetkililere yönelik... Örneğin, hakim, rahipler, şerifler ve milletvekilleri gibi kişilere yönelik diyalog yemeği, piknik ve Türkiye gezileri benzeri organizasyonlar düzenleniyordu. Bu tip organizasyonlar çok zamanımızı alıyordu. ABD'de din yerine, çoğalma, nüfuz daha önemseniyordu. ABD'de özellikle İslam misyonerliği yapılmaması konusu irdeleniyordu." şeklinde konuştu.
"Örgütün siyasete bulaştığına şahit oldum"
Amerikalılara hoş görünmek için örgütün dini hususlarda birçok taviz verdiğine tanık olduğunu anlatan Kamaş, şunları kaydetti:
"ABD'de genel seçimler öncesi bu örgütün siyasete bulaştığına da şahit oldum. Prensiplerime aykırı olduğu için siyaseti hiç sevmeyen, ilgi duymayan, apolitik birisi olduğum için hiçbir katkıda bulunmadım. Seçimler öncesinde Güney Karolina eyaletinin hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat milletvekilleri bağışlarla destekleniyordu. Bu işleri eyaletin başındaki örgüt imamı Akif A. idare ediyordu. Seçilen milletvekilleriyle de temas kurarak Türkiye gezilerine ve diyalog yemeklerine davet ediyordu."
Tutuklu sanık eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Birdane de 2013 yılında profesör olduğunu, elde ettiği hiçbir başarının arkasında FETÖ'nün bulunmadığını savundu.
Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraat ve tahliye talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Abdurrahman Kiremitçi, Alparslan Birdane, Elif Ilgaz Çağlayan, Muhsin Özdemir, Sami Taban, Semih Bilge, Zübeyir Kılıç ile İsmail Taşkın'ın yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı 21 Aralık'a erteledi.
Muhabir: Selçuk Kızıldağ, Emrah Yaşar
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bariyerlere çarpan motosikletli feci şekilde can verdi

2017-10-26 07:32 - Asayiş

'Sokakta Bilgi Okulu'yla dezavantajlı çocuklara ışık oldu

2017-10-24 23:02 - Çevre-Hayat

Chippin'den çekiliş kampanyası

2017-10-30 16:54 - Genel

'Tasarım merkezi sayısı 100'e ulaştı'

2017-10-29 20:02 - Teknoloji

ABD ile Rusya arasında 'veto' krizi

2017-10-24 23:32 - Dünya

Özbek: Mayıs ayında bulunduğumuz nokta çok önemli

2017-10-25 01:02 - Spor

Ağbal'dan 3,2 milyon ilave istihdam müjdesi

2017-10-25 01:00 - Genel

Dicle Elektrik'in indirim kampanyasında son hafta

2017-10-26 13:07 - Ekonomi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat için müfettiş görevlendirildi

2017-10-25 04:02 - Gündem

Birleşik Krallık'tan Rusya'nın vetosuna tepki

2017-10-25 04:32 - Dünya

İlgili Haberler

Romanya, nükleer santralini kuraklık nedeniyle kapatıyor

15:18 - Dünya

UNRWA: İsrail'in Doğu Kudüs'ün Şuafat Mülteci Kampı'ndaki tesislerimize el koyması an

15:09 - Dünya

Yunanistan'da bir haftada 45 yeni Batı Nil virüsü vakası

14:53 - Dünya

Almanya'da bu yıl aşırı sıcaklara bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 500 civarına yükse

14:33 - Dünya

İsrail saldırısıyla hayallerini kaybeden Filistinli küçük kız, kopan bacağını fotoğraflarda arıyor

14:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Bilecik ve Balıkesir'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

15:48 - Gündem

Türkiye'nin en çok vergi veren kurumları listesine bankalar damga vurdu

15:43 - Ekonomi

Türk siyasi tarihindeki çeyrek asırlık öykü: AK Parti 25 yaşında

15:38 - Gündem

Turkuaz renkli Mavigöl'ü 5 yılda 700 bin kişi gezdi

15:32 - Gündem

Çiftçilere yılın ilk 6 ayında 106 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapıldı

15:27 - Ekonomi