?>

FETÖ'nün yakalanma korkusu

Terör örgütünün yapılacak operasyonlarda örgüt üyelerinin yakalanmasını önlemek için tedbirler alınmasına yönelik talimatlar verdiği ortaya çıktı.

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA - KEMAL KARADAĞ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), yapılacak operasyonlarda örgüt üyelerinin yakalanmasını önlemek için son dönemde çeşitli tedbirler alınmasına yönelik talimatlar verdiği ortaya çıktı. Gözaltı sürecinde cep telefonlarının imha edilmesi, örgüt üyelerinin gidecekleri yerlerin arka kapılarının bulunup bulunmadığını araştırmaları bunlar arasında yer alıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, örgütün şifreli haberleşme ağlarından "Falcon" üzerinden gönderilen mesajların deşifre edilmesiyle, son dönemde örgüt üyelerine dikkat edilecek konulara yönelik talimatlar gönderildiği belirlendi.

Mesaj içeriklerine göre, örgüt üyelerine, gözaltı, tutuklama süreçlerinde yapılacaklar anlatıldı. Gözaltına alınma sırasında mensupların cep telefonlarını imha etmeleri istendi. Bir mesajda, bu konuyla ilgili, "Sıkıntılı bir anda birinci önceliğimiz cep telefonlarını patlatmak" ifadeleri yer aldı.

"Güvenlik" başlığıyla gönderilen mesajlarda, örgüt evlerinde alınacak tedbirler hakkında da bilgiler verildi.

Polislerin yapacağı teknik ve fiziki takip konularında çeşitli önlemler geliştiren örgüt, arabasıyla seyahat edenlerin takip konusunda hassas olmalarını istedi.

Bir mesajda, "Kimse resmi adreslerde kalmamalı. Cep telefonlarından, başka cep telefonları aranmamalı. Bunun kesinlikle izahını yapamayız. Buluşmalarımız üç kişiyi geçmemeli." talimatı verildi.

"Arka kapı" talimatı

Örgütün, güvenlik konusunda kararlaştırdığı bazı önlemler şöyle:

"Telefonlarımızı evden çıkarken uçak modunda olduğuna dikkat etmeliyiz. Evlerde telefon, tablet gibi elektronik eşya olmamalı. Bazı kalabalık parklarda sivil ekiplerin bulunacağı göz ardı edilmemeli. Aranması olanlar mümkün olduğunca araç kullanmamalı. Takip ihtimallerinde çıkmaz sokağa girin, bu yaya takibinde de araç takibinde de işinize yarar. Bildiğiniz bir çıkmaz sokağa girin, sonuna kadar girin. Mümkünse sokak başından sokağın sonu gözükmesin, 30 saniye bekleyip sonra sokaktan çıkın. Kafeler, kahvehaneler, internet kafe gibi yerler önceden araştırılmalı. Buraların arka kapısı var mı, yok mu tespit edilmeli."

FETÖ'nün öğrenci evlerinde kalanların, burada olma nedenlerine ilişkin yalanlar bulunması da istendi.

Örgüte ait evlerde FETÖ üyelerinin birlikte kalmalarıyla ilgili bahaneler üretilmesinin talep edilmesiyle ilgili, "Evlerde kalan arkadaşların bir araya gelme senaryosu konuşulmalı. Olası bir gözaltında izahat olmalı." talimatı aktarıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mahkeme başkanından FETÖ sanığının avukatına tepki

2018-03-14 01:04 - Genel

Ressam Ayvaz'dan kum ve varak ile İstanbul tasviri

2018-03-15 18:02 - Kültür Sanat

Hak kaybına uğramamanın mutluluğunu yaşıyorlar

2018-03-13 18:02 - Çevre-Hayat

Hakkari'de sayaç yenileme sırasında gerginlik

2018-03-13 23:02 - Gündem

Beyaz Masa 153 İstanbul'a iki ödül

2018-03-11 11:07 - Gündem

Yarım asırdır ayakkabı tamir ediyor

2018-03-15 16:02 - Çevre-Hayat

Voleybolda derbi heyecanı

2018-03-10 13:20 - Spor

Florida valisi okul güvenliği yasasını imzaladı

2018-03-10 14:29 - Genel

Srebrenitsalı annelerden Dodik'e verilen plakete tepki

2018-03-11 22:32 - Dünya

FETÖ'nün yakalanma korkusu

2018-03-15 19:42 - Gündem

İlgili Haberler

Milli S/İHA'lar art arda havalanıp 3 ayrı görev icra etti

04:02 - Gündem

Türkiye'de tüm okullarda "Filistin farkındalık etkinlikleri" düzenlenecek

00:07 - Gündem

Yargıtay'ın bozma kararının ardından 28 Şubat davasında karar açıklandı

23:33 - Gündem

GÖKSUR IIR füzesinden hedefe tam isabet

22:07 - Gündem

Denizkurdu-I/2025 Tatbikatı başladı

21:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Suriye güvenlik güçleri ile PKK/YPG arasında Halep’te ateşkes anlaşmasına varıldı

06:48 - Dünya

Suriye güvenlik güçleri ile SDG arasında Halep’te ateşkes anlaşmasına varıldı

04:27 - Dünya

Trump, Alaska'nın maden potansiyelini ortaya çıkaracak projeyi onayladı

04:08 - Dünya

Milli S/İHA'lar art arda havalanıp 3 ayrı görev icra etti

04:02 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Gazze’de ateşkes için Türkiye’nin çabalarına dikkat çekti

03:07 - Dünya