?>

FETÖ'nün TSK ve jandarmadaki yapılanması soruşturmalarında 109 gözaltı kararı

FETÖ'nün TSK, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik soruşturmalarda 109 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Gündem - 5 yıl önce

İstanbul/Ankara/Konya

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 8'i muvazzaf asker 44 şüpheliden 33'ü yakalandı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanması soruşturmasında 32 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün mahrem yapılanmasında bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan kişilerin ifadeleri doğrultusunda Hava Kuvvetleri Komutanlığından 32 şüpheli hakkında Terör Suçları Soruşturma Bürosunca soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf teşhis işlemleri ve diğer araştırmaların ardından FETÖ mensubu olduklarına dair delil elde edilen şüpheliler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı çıkarıldı.Şüphelilerden 25'i, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince Ankara merkezli 14 ilde gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.Haklarında gözaltı kararı verilenlerden birinin daha önce ihraç edilen yarbay, diğeri halen görevde bulunan üsteğmen rütbesindeki 2 subay ile 13'ü muvazzaf 30 astsubay olduğu bildirildi.

Jandarma yapılanması soruşturmasında 5 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ'nün mahrem hizmetler yapılanmasıyla iltisakı bulunduğu tespit edilen geçici olarak görevden uzaklaştırılan bir albay, halen görevde olan bir binbaşı, biri ihraç edilmiş 3 teğmen ile biri emekli 3 astsubay hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.Soruşturma kapsamında harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, şüphelilerden 5'inin yakalandığı, diğerlerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Mahrem imamlara 15 ilde operasyonKonya'da daha önce gözaltına alınan örgüt mensubu askeri personel ve bunlara "mahrem imamlık" yaptıkları tespit edilenlerin verdiği ifadeler doğrultusunda 25 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, Konya merkezli 15 ilde, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.Operasyonda, 14 zanlı gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Savunmada 'robotimler' geliyor

2020-06-05 15:12 - Teknoloji

Koronavirüs salgınında 24 saat

2020-06-08 02:17 - Sağlık

İkinci el online otoda fiyatlar da satışlar da arttı

2020-06-06 18:11 - Gündem

Trabzonspor'da Göztepe mesaisi sürüyor

2020-06-08 00:32 - Spor

Pentagon askerleri Washington bölgesinden çekiyor

2020-06-06 00:52 - Dünya

İkinci el online otoda fiyatlar da satışlar da arttı

2020-06-06 14:27 - Ekonomi

Katar ekonomisi ablukaya rağmen güçleniyor

2020-06-05 23:07 - Ekonomi

Libyalılar Hafter milislerinin tuzakladığı patlayıcılardan temizlenen evlerine kavuşuyor

2020-06-04 02:32 - Dünya

'Darphane gram altın üretimine yeniden başladı'

2020-06-04 17:57 - Ekonomi

Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte Brezilya'da 1382, Meksika'da 188 kişi öldü

2020-06-08 11:37 - Dünya

İlgili Haberler

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 8 şüpheli tutuklandı

01:02 - Gündem

TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı

00:23 - Gündem

Ankara'da EGO otobüsünün yandığı anlar güvenlik kamerasında

23:57 - Gündem

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack: SDG, YPG'dir. YPG, PKK'nın bir türevidir

23:13 - Gündem

Beşiktaş'taki alt geçitte özel halk otobüsünde çıkan yangın söndürüldü

22:47 - Gündem

Günün Manşetleri

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 8 şüpheli tutuklandı

01:02 - Gündem

BDDK, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırmalarının kapsamını genişletti

00:48 - Ekonomi

Beşiktaş Kulübü, Orkun Kökçü'nün transferi için görüşmelere başlandığını duyurdu

00:32 - Spor

TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı

00:23 - Gündem

Ankara'da EGO otobüsünün yandığı anlar güvenlik kamerasında

23:57 - Gündem