?>

FETÖ'nün evlilikten sorumlu imamının ByLock mesajları

Düzce'de FETÖ/PDY'nin evlilikten sorumlu imamı, tutuklu eski öğretmen Ercan'ın, ByLock yazışmalarında, "Kaliteli bir arkadaş, kıyafet değişikliğini kabul ediyor. Abi değerlendireceğiniz adayınız varsa çok mutlu oluruz" şeklinde yazdığı belirlendi.

Gündem - 8 yıl önce

DÜZCE - TAYYİB HOŞBAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ildeki çatı yapılanmasına ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Halil İbrahim Ercan'ın, "ByLock" yazışmalarının içeriklerine ulaşıldı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 18'i firari 77 sanığın yargılandığı davanın tutuklu sanıklarından eski öğretmen Ercan'ın deşifre edilen ByLock yazışmaları dosyaya eklendi.

Düzce'de 2009-2016 yıllarında ilin "örgüt içi evliliklerden sorumlu memuru" olarak görev yaptığı tespit edilen Ercan'ın masajlarında, örgütün il çatı yapılanması içerisindeki kişilere, elinde evlenmek için hazır bulunan kadınların bilgilerini ve bu kişilerin evlilik sonrasında başını açıp açmayacağı konusundaki ifadeleri yer alıyor.

Sanık Ercan'ın, 24 Aralık 2015'te erkek il sorumlularının bulunduğu bir ByLock grubundaki yazışmalarında, "Acil adayım" konusu ile yaklaşık 15 kadının ikamet adresleri, okudukları bölüm ve başörtüsünün bulunup bulunmadığını içeren ifadeler tespit edildi.

ByLock yazışmalarında, Ercan'ın bilgileri paylaşılan 15 kişi hakkındaki yorumlarına da yer verilirken, mesajların sonunda ise "İstenirse fotoğraf gönderebiliriz" notu bulunuyor.

Kadınların isimlerini açıkça belirten Ercan'ın ByLock yazışmalarında, şu içerikler yer alıyor:

"E.O. Ankaralı, İstanbul'da ikamet ediyor. Sosyoloji mezunu, çalışmıyor, açık bir arkadaş ama abisinin mesleğinden dolayı açık. Çok keyfiyetli bir arkadaş.

F.K. ise 160 boyunda, 50 kilo. Kahramanmaraşlı. İstanbul'da yaşıyor, evlerde. Edebiyat mezunu, formasyon var. KPSS'ye hazırlanıyor, kapalı ama değişikliği kabul ediyor.

A.A. da 167 santimetre boy, 52 kilo. İstanbul'da denetim şirketinde çalışıyor aynı zamanda kamuya hazırlanıyor. Kaliteli bir arkadaş, kıyafet değişikliğini kabul ediyor.

Abi değerlendireceğiniz adayınız varsa çok mutlu oluruz. Fotoğraf gönderebiliriz."

"Görüntü iyi, kapalı..."

Ercan'ın, Şubat 2016'da "Aday acil" konu başlığı ile gönderdiği ByLock yazışmasında ise T,Y adlı bir kadına ilişkin şu ifadeleri de dikkati çekiyor:

"T.Y. Fatih Üniversitesi edebiyat mezunu. Ailesi İstanbul'da, kendisi bir kere evlilik yapmış, ayrılmış. Çok kısa süre evli kalmış, çocuk yok. Görüntü iyi. Kapalı. Olabilecek yerde değerlendirilebilir. İyi arkadaş, ocak dağıtımda listede ekstrada."

Sanık Ercan'ın farklı tarihlerde ByLock'tan attığı mesajlarda, listelerde yer alan kadınlardan 6'sının başörtüsünü çıkarabileceğini belirtmesi, örgütün kendi çıkarları için kişileri kullanmasını da gözler önüne seriyor.

İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin ildeki çatı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 18'i firari 77 sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, örgüt içi evliliğin yaygınlaştırılması gerektiği bilgisi yer alırken, eğitimini tamamlamış abi-ablaların belirlenen kişilerle görüşüp onaylandığı sürece evlenmelerinin uygun olduğu, örgüt içi evliliğin önemi ve kişilerin bu tür evliliği örgüt mensupları arasında yaymasının istendiği belirtiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

PYD/PKK yandaşları Almanya'da Türk vatandaşının aracına saldırdı

2018-02-03 13:49 - Genel

'PYD teröristtir, PKK ile aynıdır'

2018-02-07 17:02 - Gündem

Pentagon'dan 'PYD/PKK karargahına' saldırı açıklaması

2018-02-09 07:32 - Dünya

'Yapmamız gereken Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ı yenmek'

2018-02-04 03:02 - Spor

Komandolar dualarla Afrin'e uğurlandı

2018-02-05 18:23 - Genel

FETÖ'nün evlilikten sorumlu imamının ByLock mesajları

2018-02-09 19:07 - Gündem

Huntington hastası iki çocuğuna çare arıyor

2018-02-06 15:03 - Çevre-Hayat

'Oyun felsefesinin tamamen anlaşıldığı inancındayım'

2018-02-09 06:02 - Spor

Selim Temurci, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini bıraktı

2018-02-09 15:13 - Siyaset

Kadınlardan "Adnan Oktar" tepkisi

2018-02-09 16:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı

22:42 - Gündem

Ankara'da pitbull saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Doğa'ya psikososyal destek

17:17 - Gündem

Türkiye'nin enerji filosuna katılan iki yeni sondaj gemisi yan yana geldi

16:47 - Gündem

İstanbul Vadi Evleri 5. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura çekimi yapıldı

15:37 - Gündem

İletişim Başkanı Duran: Türkiye-Afrika ilişkileri son 20 yılda kayda değer bir ivme kazandı

15:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Vergiye yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

01:53 - Siyaset

Ukrayna lideri Zelenskiy'nin İrlanda'ya iniş rotasında kimliği belirsiz 4 askeri dron tesbit edildi

01:47 - Dünya

İspanya hükümeti, İsrail'i boykot için Eurovision Yarışması'ndan çekilme kararından memnun

00:23 - Dünya

Doha Forum 2025, 'Adalet Harekete Geçiyor: Vaatlerden İlerlemeye' temasıyla düzenlenecek

23:42 - Dünya

Zelenskiy "olayların her türlü gelişmesine" hazır olduklarını belirtti

23:37 - Dünya