?>

FETÖ'nün 'emniyet abisi' hakim karşısına çıkarıldı

Denizli'de FETÖ'nün "emniyet abisi" olduğu ve darbe girişimi gecesi darbenin başarılı olması halinde görev almak için Denizli'ye geldiği öne sürülen eski emniyet müdürünün yargılanmasına başlandı.

Gündem - 8 yıl önce

DENİZLİ

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün "emniyet abisi" olduğu ve darbe girişimi gecesi görev almak için Denizli'ye geldiği öne sürülen eski emniyet müdürü hakim karşısına çıkarıldı.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık eski emniyet müdürü Erdal D. ve avukatları hazır bulundu.

Sanık Erdal D. daha önce Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığını belirtti, kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

"Dil öğrenmek için telefonuma bazı programlar indirdiğim olmuştur"

Üniversite yıllarında 1987'de çekilen fotoğraftaki kişilerden birinin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e sempatisi olan babası olduğunu, bu fotoğrafın aleyhine kullanılmaması gerektiğini savunan sanık, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığına ilişkin tespitle ilgili "İlahiyat fakültesi mezunu olmam sebebiyle Arapça bilgisi olan ve bunun eğitimini almış birisiyim. Dil öğrenmek amacıyla telefonuma Arapça dili ile ilgili bazı programlar indirmiş ve kullanmışlığım olmuştur. Ayrıca kıble ve namaz vakitlerini gösteren programlar indirdiğim de olmuştur. İndirilen bazı programların ByLock programı ile aynı serverden paylaşılması dolayısıyla böyle bir durum ortaya çıkmış olabilir." ifadesini kullandı.

Cep telefonuna ByLock programını indirmediğini, kullanmadığını ileri süren Erdal D. "Bunlar ByLock programı değildir, Arapça öğrenmekle ilgili programdır." dedi.

Çocuklarının askeri okullarda okumasının FETÖ'nün stratejisiyle bağlantılı olmadığını öne süren Erdal D. "Çocuklarım devlet okullarında okumuşlardır, örgütün okullarına göndermedim. Askeri okula kendi istekleri ve yetenekleri ile kazanarak gitmişlerdir." beyanında bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yasa dışı geçişte bulunan bin 143 kişi yakalandı

2017-10-31 20:41 - Genel

Estonya 'topraksız' ülke olmaya hazırlanıyor

2017-10-27 18:10 - Genel

Borsada rekorlar günü

2017-11-01 21:45 - Ekonomi

Altının gramı tarihi zirvesini gördü

2017-10-27 13:48 - Ekonomi

Astana'daki Suriye görüşmeleri sona erdi

2017-10-31 21:46 - Genel

New York'ta silahlı saldırı

2017-11-01 03:02 - Dünya

Ziraat Türkiye Kupası'nda kura heyecanı

2017-11-01 15:19 - Spor

Komutanlardan Diyarbakır'daki birliklerde inceleme

2017-10-31 20:05 - Genel

FETÖ'nün 'emniyet abisi' hakim karşısına çıkarıldı

2017-11-03 03:12 - Gündem

72 terörist etkisiz hale getirildi

2017-10-27 11:32 - Gündem

İlgili Haberler

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde orman yangını çıktı

16:37 - Gündem

İzmir Körfezi'nde yeniden başlayan balık ölümleri sürüyor

16:27 - Gündem

Eymir Gölü yakınlarındaki ormanlık alanı yakmaya çalışan şüpheli tutuklandı

15:58 - Gündem

Çanakkale'deki orman yangını 150 ağaç bulunan zeytinliği teğet geçti

15:28 - Gündem

Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü etkinlikleri devam ediyor

14:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde orman yangını çıktı

16:37 - Gündem

İzmir Körfezi'nde yeniden başlayan balık ölümleri sürüyor

16:27 - Gündem

Suriye'de yeni banknotlar aşamalı olarak tedavüle girecek

16:12 - Dünya

Eymir Gölü yakınlarındaki ormanlık alanı yakmaya çalışan şüpheli tutuklandı

15:58 - Gündem

Çanakkale'deki orman yangını 150 ağaç bulunan zeytinliği teğet geçti

15:28 - Gündem