?>

'FETÖ en fazla zararı TSK’nın eğitim ve öğretim kurumlarına vermiştir'

Milli Savunma Bakanı Canikli, "15 Temmuz hain darbe girişiminde açık şekilde ortaya çıktı ki terör örgütü en fazla zararı TSK’nin eğitim ve öğretim kurumlarına vermiştir. En fazla tahribatı bu kurumlara yapmıştır." dedi.

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en fazla zararı TSK’nın eğitim ve öğretim kurumlarına verdiğini belirterek, "En fazla tahribatı bu kurumlara yapmıştır. Binlerce yıllık köklü geçmişe sahip bu kurumlarımız maalesef terör örgütü tarafından alçak planlarına araç olarak alet edilmiştir. Eli kanlı hainler şanlı ve şerefli, tarihi başarılarla dolu bu askeriyenin imajını bozmaya, ortadan kaldırmaya çalışmışlardır." dedi.

Milli Savunma Üniversitesi'nin (MSÜ) 2017-2018 akademik yıl açılışı ve Harp Enstitüleri'nin eğitime başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Canikli, günümüzde savunma ve güvenlik politikalarıyla, bilgiye ulaşma ve bilgiyi kullanmanın giderek daha önemli hale geldiğini söyledi.

Türkiye'nin önemli bir coğrafyada olduğunu anlatan Canikli, bu durumunun her geçen gün daha da önem kazandığını dile getirdi.

Canikli, bu nedenle ülke olarak her an her türlü riske ve tehlikeye karşı üst düzey savunma refleksine sahip olunması gerektiğini aktararak, "Günümüz savunma politikaları artık risk eksenli şekillenmektedir. Gelecekte TSK ve millete hizmet edecek nitelikli subay ve astsubaylar şu anda bulunduğumuz bu üniversite çatısı altında yetiştirilecektir." diye konuştu.

"Milletimiz ordusuna sahip çıktı"

Buradan mezun olacakların önemli bir görevi üstleneceğini vurgulayan Canikli, şunları kaydetti:

"15 Temmuz hain darbe girişiminde açık şekilde ortaya çıktı ki terör örgütü en fazla zararı TSK’nın eğitim ve öğretim kurumlarına vermiştir. En fazla tahribatı bu kurumlara yapmıştır. Binlerce yıllık köklü geçmişe sahip bu kurumlarımız maalesef terör örgütü tarafından alçak planlarına araç olarak alet edilmiştir. Eli kanlı hainler, şanlı ve şerefli, tarihi başarılarla dolu bu askeriyenin imajını bozmaya, ortadan kaldırmaya çalışmışlardır. Ama bunu yaparken bir şeyi hesaba katmadılar. Aziz milletimizin tüm bu alçak oyunları gördüğünü, hain emellerini sezdiğini göremediler. Milletimizin bayrağa, ezana, devlet ve millete sahip çıkacağını hesaba katamadılar. Milletimiz bu dönemde şanlı ve şerefli Türk ordusuna sahip çıkmıştır."

Bakan Canikli, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra bir dizi önlem aldıklarını anımsatarak, askeri ve sivil alanda önemli reformlara imza attıklarını dile getirdi.

Söz konusu girişimde TSK'nin köklü kurumlarının kökünden sarsılmak istendiğini vurgulayan Canikli, "Bu nedenle özellikle askeri eğitim konusunda çok ciddi düzenlemeler yaptık. Bu adımlardan en önemlisi hiç kuşkusuz yeni üniversitemizin kurulmuş olmasıdır. Bu sayede TSK’nın lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki eğitim ve öğretim kurumları tek çatı altında toplanmıştır. Bu kurumlar yeniden yapılandırılmıştır ve kısa süre içinde bu yapılmıştır." şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, askeri öğretimin etkinliğini artıracak çok önemli adımlar da attıklarını ifade ederek, şu görüşleri iletti:

"Üniversitemiz ülkemizin savunma ve saldırı kabiliyetini en üst noktaya ulaştıracak gerekli niteliklere sahip insan gücümüzün yeni eğitim yuvasıdır. Kara, deniz ve hava kuvvetlerimizin eğitim ve öğretim ihtiyaçları birbiriyle daha etkin koordine edilerek, ortaya konulacaktır. Sistem bütüncül şekilde çağın ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiştir. Bir yılda bu kapsamda önemli ve ciddi mesafe alınmıştır. Yüce milletimiz askeri eğitim ve öğretim kurumlarımızın yeniden yapılanmasına ilgi göstermiştir ve destek vermiştir. En güzel cevabı esas itibarıyla milletimiz vermiştir."

Harp okulları ve astsubay meslek yüksekokullarına müracaatta son yılların en yüksek sayısına ulaşıldığı anlatan Canikli, bu yıl harp okullarına 555 bin civarında kişinin başvurduğunu kaydetti.

"Harp okullarına toplumun her kesiminden talep var"

Bakan Canikli, alınan kişilerin aile yapısının farklılığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Yüzde 22,6 ile en çok işçi ve işçi emeklilerinin çocukları alındı. Yüzde 12,7'si serbest meslek erbabı, yüzde 11,5'i memur ve memur emeklisi, yüzde 9,8'i çiftçi, yüzde 7,3'ü esnaftır. Yani burası bir aynadır ve toplum baktığında kendisini burada görmektedir. Yine polis, asker, öğretmen ailelerin çocukları da harp okullarında eğitime başlamıştır. Görüldüğü gibi harp okullarımız toplumun tüm kesimlerini kucaklamıştır. Ordu millet dayanışmasının realize olması bu demektir. Bu hainlere verilecek en güzel cevap buydu. Milletimiz hem müracaat sayılarıyla hem de her kesimden kişinin başvurmasıyla en güzel cevap bu hain örgüte verilmiştir."

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da santrforlar, geçen sezonu yakaladı

2017-10-31 14:28 - Spor

Bingöl'de üzerine televizyon düşen çocuk öldü

2017-10-31 04:02 - Asayiş

Gen mühendisliğinde çığır açacak keşif

2017-10-26 20:32 - Teknoloji

Avrupa'da Türk derbisinin galibi Fenerbahçe Doğuş

2017-10-26 02:32 - Spor

Silah envanterinde 'milli' dönüşüm

2017-10-28 16:36 - Genel

Milli korvet 'Heybeliada' ziyarete açıldı

2017-10-30 05:52 - Genel

'Yaşananlar İslamofobiden ziyade Rohingyafobi meselesi'

2017-10-27 17:47 - Dünya

54. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

2017-10-28 00:57 - Kültür Sanat

En ekonomik Fiorino bayilerde

2017-10-29 15:52 - Genel

'FETÖ en fazla zararı TSK’nın eğitim ve öğretim kurumlarına vermiştir'

2017-11-02 01:32 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde vatandaşlara hitap etti

22:38 - Gündem

AB Refah sınırındaki yardım misyonunu yeniden görevlendirmeye hazır

22:07 - Dünya

BM: 170 bin tonluk gıda, ilaç ve diğer malzemeler Gazze için hazır bekliyor

22:03 - Dünya

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Türkiye ile en iyi ilişkileri istiyoruz

21:43 - Dünya

Denizkurdu-I/2025 Tatbikatı devam ediyor

21:32 - Gündem