?>

FETÖ elebaşı Gülen'in ölümüne şehit babasından "Cezaevinde sürünmesini isterdim" tepk

Şehit Yılmaz Ercan'ın babası Melih Fuat Ercan"Ben şahsen onun ölmesini istemezdim, uzun yaşam süresince cezaevinde süründüğünü görmek isterdim ama Allah ona cezasını vermek üzere yanına aldı." dedi.

Gündem - 8 ay önce

İstanbul

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında sonradan adı değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'nde darbeci askerlere direnirken motorunun üzerinde kurşunlanarak şehit olan Yılmaz Ercan'ın babası Melih Fuat Ercan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin "Ben şahsen onun ölmesini istemezdim, uzun yaşam süresince cezaevinde süründüğünü görmek isterdim." dedi.

Şehit babası Ercan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölüm haberine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

FETÖ elebaşının ölüm haberini basından öğrendiğini belirten Ercan, "Ben şahsen onun ölmesini istemezdim, uzun yaşam süresince cezaevinde süründüğünü görmek isterdim ama Allah ona cezasını vermek üzere yanına aldı." diye konuştu.

Ercan, "En başta şehitlerimiz, gazilerimiz, FETÖ'nün kumpaslarıyla cezaevlerine giren vatandaşlarımız, subaylarımız, akademisyenlerimiz ve cezaevinde hayatını kaybeden aynı insanlarımız ve ülkem adına kendisine ve çetesine asla hakkımı helal etmiyorum. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada hakkımı helal etmiyorum ve davacıyım. Allah ona cezayı versin." ifadelerini kullandı.

FETÖ elebaşı Gülen'in yaptığının Türkiye'ye karşı büyük bir hainlik olduğunu dile getiren Ercan, "Bu bir kalkışma mı? Evet. Darbe girişimi mi? Evet. Ama aslı, emperyal ülkelerin kullandığı maşa olarak ülkemizde büyük bir iç savaş çıkartıp bu iç savaş neticesinde de ülkemize el koymalarını sağlamaktır. Polisi polisle, vatandaşı vatandaşla, askeri askerle çatıştırarak bu ülkenin ortadan kaldırılması ve el konulması ortamını yaratmak üzere yapılmış haince bir harekettir." şeklinde konuştu.

"Vatanımıza da Anadolu’muza da hiçbir yabancı elin girmesine asla müsaade etmeyiz"

Ercan, FETÖ'nün Türkiye'ye verdiği zararın ölçülemez olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Onun millete verdiği zarar hem maddi hem manevidir. Çocuklarımızın, askerlerimizin ve polislerimizin bir kısmı bu hain darbeye karşı ortak mücadele ettiler. Bu mücadele sayesinde ikinci bir Kurtuluş Savaşı verdik. Bu ikinci Kurtuluş Savaşı'nı emperyalist ülkeler hiç hesap edemediler. Onlar yapay devletlerdir, toplama insanlardan kurulmuş devletlerdir. Biz ise Türkleriz, bizi hiçbir şey vatanımızdan edemez. Vatanımızı teraziye koyamayız. Dünyada hiçbir ülke yoktur ki adı Anadolu olsun. Biz annemize laf söyletmeyeceğimiz gibi, vatanımıza da, Anadolu’muza da hiçbir yabancı elin girmesine asla müsaade etmeyiz."

Örgüt elemanlarının FETÖ elebaşı Gülen'in ölümü üzerine birbirlerine düşeceklerini belirten Ercan, "Büyük bir paylaşım var, hem maddi hem mülk olarak büyük bir rant olduğunu düşünüyorum. O rantı her zamanki gibi birbirlerine düşerek paylaşmaya çalışacaklar. Dilerim hepsinin Türkiye Cumhuriyeti hukuku önünde en ağır cezalarla cezalandırılmaları ve haksız yere zavallı halkımızdan topladıkları malların ülkemiz adına hazinemize kaydedilmesidir." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ elebaşının ölmesiyle içinin soğumadığını anlatan Ercan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hak ettiğini bulmuş olsaydı, gerekli cezaları sürünerek çekseydi bir nebze içim soğuyacaktı. Bütün çocuklarımız adına konuşuyorum. Bütün ülkenin kaybı adına söylüyorum. Benim çocuğumun yanında Edirnekapı Şehitliği'nde 15 yaşında bir çocuk yatıyor. 15 yaşında. O çocuk onu bekliyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

Yandex, Türkiye'ye 400 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor

2024-10-17 16:08 - Medya

Ankara "eğitim teknolojileri" etkinliğine ev sahipliği yapacak

2024-10-16 13:28 - Ekonomi

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Sağlığın bilgisini üreten lider ülkelerden biri olmak istiyoruz

2024-10-16 15:12 - Sağlık

İsrail'in saldırı düzenlediği BM okulunun çevresinde sivillerin kaldığı yanan çadırlar görüntül

2024-10-18 18:33 - Dünya

Adalet Bakanı Tunç'tan "yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin açıklama

2024-10-18 19:52 - Gündem

ABD Başkanı Biden: (İsrail-Filistin) Bu savaşın sona erme zamanı geldi

2024-10-18 00:32 - Dünya

Eylülde en düşük sıcaklık Sarıkamış'ta, en yüksek sıcaklık Cizre'de ölçüldü

2024-10-17 11:32 - Çevre-Hayat

FETÖ kaynakları, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğünü iddia etti

2024-10-21 10:03 - Gündem

Bakan Fidan, Ankara'da Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Köver ile görüştü

2024-10-17 08:52 - Siyaset

İlgili Haberler

TEKNOFEST İstanbul, 17-21 Eylül'de düzenlenecek

22:17 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı Al Nahyan ile telefonda görüştü

20:37 - Gündem

Bakan Fidan, Tiran'da düzenlenen GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katıldı

19:58 - Gündem

Şanlıurfa'da sulama kanalında akıntıya kapılan 2 kişiden birinin cesedi bulundu

18:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizdeki krizlerin menfi etkilerinden ülkemizi inşallah uzakta tutacağız

18:48 - Gündem

Günün Manşetleri

TEKNOFEST İstanbul, 17-21 Eylül'de düzenlenecek

22:17 - Gündem

AB'nin Kırım nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresi uzatıldı

21:57 - Dünya

İzmir'de Finansal Okuryazarlık Türkiye Seferberliği toplantısı düzenlendi

21:52 - Ekonomi

ABD'li Senatör Sanders: ABD, Netanyahu'nun yasa dışı savaşına sürüklenmemeli

21:47 - Dünya

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy: (İsrail-İran gerilimi) Bu, bölge için ciddi tehlike anı

21:23 - Dünya