?>

FETÖ elebaşı Gülen, 'darbe finansörü'nün kanalına konuştu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edilen Filistinli muhalif lider Muhammed Dahlan’ın televizyon kanalına konuştu.

Dünya - 9 yıl önce

Nilesat uydusundan yayın yapan El Gad Televizyonu'nda dün gece yayınlanan mülakatta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, Türkiye'nin kendilerini terör örgütü olarak kabul etmesi için farklı ülkelerin hükümetlerine baskı yaptığını öne sürdü.

Türkiye hükümetinin görünüşte Rusya ve Çin ile ekonomik anlaşmalar imzaladığını ve bu anlaşmaları kendilerine baskı yapılması için bir koz olarak kullandıklarını iddia eden Gülen, "Bizi terör listesine alması için ABD yönetimine İncirlik Üssü kozunu kullanarak baskı yapıyorlar." dedi.

Teröristbaşı Fetullah Gülen, "Erdoğan kendisini dünya lideri ve Müslümanların emiri "Emiru'l Müninin" olarak görüyor. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve Gazze'yi şahsi çıkarları için kullanıyor. Onlara herhangi olumlu bir yardımda bulunmuyor. Uygulanan demir yumruk politikalar, tutuklamalar ve özgürlüklerin kısıtlanması gibi nedenlerle Türkiye, ileriki dönemlerde halkın zor durumda kalacağı bir çıkmaza giriyor.” iddialarında bulundu.

Gülen'in Arab dünyasına hitap etmek için Filistinli muhalif Dahlan'ın televizyon kanalını seçmesi dikkati çekti. Arap dünyasında İsrail'e yakınlığı ile bilinen Dahlan'ın İsrail yönetimi tarafından Mahmud Abbas'a alternatif olarak desteklendiği biliniyor.

Ortadoğu'da karanlık işleri ve ilişkileri ile bilinen Muhammed Dahlan'ın Türkiye'deki darbeye finansal destek sağladığı İngiliz gazeteci David Hearst tarafından dile getirilmişti.

David Hearst “Middle East Eye” isimli haber sitesinde darbe girişimi öncesinde Birleşik Arap Emirliklerinin darbecilere para akıttığını ve ilişkiyi Fetullah Gülen'in röportaj verdiği El Gad TV'nin sahibi Muhammed Dahlan'ın kurduğunu iddia etmişti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti Londra'da Türklerle buluştu

2016-08-04 16:22 - Dünya

Fetullahçı Terör Örgütü firarileri

2016-08-03 17:52 - Gündem

'Milletimiz 'ülkemizi bu sapıklara bırakmayacağız' demiştir'

2016-08-04 16:02 - Gündem

'İran Meclisi, zenginler ve sermaye sahiplerinin yeri oluyor'

2016-07-31 22:32 - Dünya

Slovenya futbolu yasta

2016-08-03 18:17 - Spor

AÜ Rektörlüğü’ne Mustafa Ünal atandı

2016-08-03 21:42 - Gündem

'İsrail'in hedefi Filistinlileri Kudüs'ten çıkarmak'

2016-08-03 20:37 - Dünya

ABD'de FETÖ için açılan imza kampanyası büyüyor!

2016-08-02 06:52 - Dünya

Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli bir araya geldi

2016-08-01 19:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB'ye vize resti

2016-08-02 19:07 - Siyaset

İlgili Haberler

Trump, Begram Hava Üssü'nü geri alma konusunda Afganistan ile görüştüklerini belirtti

01:42 - Dünya

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı

23:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Şi ile 'TikTok anlaşmasını onayladıklarını' söyledi

01:22 - Dünya

Suriye bayrağı, Washington’da göndere çekildi

01:02 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 21'i Gazze kentinden 40 kişi öldü

00:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Milli İstihbarat Akademisi perspektifinden ‘Terörsüz Türkiye’ süreci! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

07:33 - En Son Yazılar

Rize'de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor

07:28 - Gündem

New York'taki panelde, uluslararası sistemde adaletin yeniden tesisinde Türkiye'nin rolü konuşuldu

02:42 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bordo-mavili eski oyuncu Adrian Mierzejewski, Trabzonspor-Gaziantep FK maçı için şehre geldi

02:27 - Spor

Trump, Begram Hava Üssü'nü geri alma konusunda Afganistan ile görüştüklerini belirtti

01:42 - Dünya