?>

FETÖ'cü generalin tablet bilgisayarından çıkanlar şaşırttı

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Elazığ’a sözde sıkıyönetim komutanı olarak atanan Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü’nün tablet bilgisayarından cinsel içerikli filmler çıktığı yargılandığı davanın ikinci celsesinde açıklandı.

Asayiş - 8 yıl önce

Telefonunda 'ByLock' çıkan bir eski binbaşı ise haberleşme özgürlüğünün takip edildiğini dile getirdi ardından da programı kullanmadığını iddia etti.

Yurtta Sulh Konseyi tarafından sözde Elazığ sıkı yönetim komutanı olarak atanan Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü ilk ifadesinde, "İzinli olarak Ankara'daydım. 14 Temmuz günü askeri lojmanlarda Genelkurmay Başkanlığı Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile buluştum. Partigöç, bana 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Elazığ sıkı yönetim komutanı olarak görevlendirildiğim darbe bildirisini ve çalışacağım personel listesini verdi. FETÖ ile bir bağlantım yok. Gülen cemaati ile bağlarımı 2015 yılında koparmıştım" demişti. Yargılandığı davanın ilk celsesinde ise Genelkurmayda açıklanan Mehmet Partigöç’ün listesinde adını görünce sinirlendiğini, onun için kendisinin ifadesinde Partigöç'ün ismini verdiğini söyleyerek ilk ifadesini yalanlamıştı.

Tablet bilgisayarından çıkanlar şaşırttı

Elazığ'da 61 askerin yargılandığı davanın bugün 2'inci celsesi başladı. Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Elazığ Ticaret Odasında hazırlanan konferans salonundaki ek duruşma salonunda görülen davaya tutuklu tüm sanıklar, taraf avukatları, Başbakanlık avukatı, Milli Savunma Bakanlığı avukatı, müştekiler ve sanık yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, Siber Suçlarla Mücadele Şubesinden gelen rapor doğrultusunda Elazığ’a sözde sıkıyönetim komutanı olarak atanan meslekten ihraç edilen Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü’nün, Orduevi 302 nolu salonda bulunan klimanın üzerine bıraktığı tablette cinsel içerikli filmler çıktığını doğruladı.

Bunun üzerine savunması alınan Ünlü, "Rapor geçen celsedeki savunmamı doğrulamaktadır ve bir diyeceğim yoktur" diye cevap verdi.

Bylock'u savundu

Duruşmaya devam eden mahkeme heyeti, sanıklardan meslekten ihraç edilen Binbaşı Ali İhsan Ü.'nün telefonundan FETÖ'nün gizli haberleşme ağı 'ByLock' çıktığını belirterek savunmasını istedi. Zanlı Ali İhsan Ü. ifadesinde "Haberleşme programını yüklemek ve kullanmak suç değil. Suç olsaydı ihlal edilir, erişimi mümkün olmaz ve telefonlara yüklenmezdi. Haberleşme özgürlüğü takip edilmiştir. Anayasal suç işlenmiştir. Bunlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Böyle bir program kullanmadım" dedi. Hakkında beyanda bulunan tanık ile ilgili de konuşan Ali İhsan Ü., şahsın 1990’lı yıllarda gördüğü rüyaları emniyete gerçek olarak söylediğini iddia etti. Duruşmaya, bazı avukatların savunma yapmasının ardından öğle arası verildi.

Sıkıyönetim görevini aldığını itiraf etmişti

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde Elazığ’a sözde sıkıyönetim komutanı olarak, o tarihte Tunceli Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı olan Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü atanmıştı. Darbe girişiminin baş aktörlerinden olan ve tutuklu bulunan TSK’nın Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ten yüz yüze sıkıyönetim görevini aldığını itiraf eden Ünlü’nün gözaltına alınmasının ardından üzerinden çıkan notta görev yapacak kişilerin yer aldığı liste ordu evinde bulunmuştu. Bunun üzerine Ünlü ile birlikte 2’si albay 3’ü binbaşı toplam 61 askeri personel tutuklanmıştı.

Kamil Cankılıç-Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünyada bayram namazı coşkusu

2017-09-01 12:57 - Dünya

Çitlembik, çiftçinin alternatif geçim kaynağı oldu

2017-09-07 17:18 - Ekonomi

Irma Kasırgası 37 milyon kişiyi etkileyebilir

2017-09-07 10:42 - Dünya

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: CHP Türkiye'nin aydınlık yüzü olmaya devam edecek

2017-09-02 19:44 - Genel

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Kuzey Kore'ye sert bir cevap verilmeli

2017-09-04 00:21 - Genel

Milyonlar Arafat Vakfesi'nde

2017-08-31 18:47 - Dünya

Alarm sesinin duyan hırsızların panik anları kamerada

2017-09-03 13:02 - Asayiş

Milli güreşçilere coşkulu karşılama

2017-09-07 00:17 - Spor

Almanya'ya savunma ihracatı arttı

2017-09-07 16:51 - Genel

Vestel, 790 ürünle IFA'da çıkarma yaptı

2017-09-01 16:11 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ankara merkezli dolandırıcılık operasyonlarında 19 kişi tutuklandı

22:07 - Asayiş

İstanbul'da yasa dışı bahis operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

20:48 - Asayiş

İzmir Foça'da selde kaybolan kişiyi arama çalışmaları sürüyor

09:38 - Asayiş

Siber suçlarla mücadele kapsamında 189 şüpheli yakalandı

08:28 - Asayiş

Aydın'da sağanak sebebiyle trafikte aksama yaşandı

00:02 - Asayiş

Günün Manşetleri

Pentagon, personel maaşını ödemek için Trump'ın "bir müttefikinden" bağış kullanacak

03:33 - Dünya

İsrail ordusu Gazze'nin Deyr el-Belah kentinde 2 Filistinli kardeşi öldürdü

02:03 - Dünya

Bakan Kurum, canlı yayında 'Yüzyılın Konut Projesi'nin detaylarını açıkladı

01:03 - Siyaset

Fed, bankalara yönelik stres testinde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor

00:47 - Ekonomi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Türkiye Cumhuriyeti Ada'nın tamamının garantörüdür, böyle olacak

00:07 - Dünya