?>

FETÖ çatı davası başlıyor

Terör örgütü elebaşı Gülen'in de aralarında bulunduğu 73 kişinin "Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek" suçlarından yargılanmasına 22 Kasım Salı günü başlanacak. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davası kapsamında, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 73 kişinin yargılanmasına 22 Kasım Salı günü başlanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'un yürüttüğü soruşturmada iddianame, 14 Temmuz'da tamamlanarak Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşma, 22 Kasım Salı günü yapılacak. Duruşmaların, 22-25 Kasım tarihleri arasında devam etmesi planlanıyor.

Gülen'in de aralarında bulunduğu sanıklar, "Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde siyasi ve askeri casusluk, hukuka aykırı olarak kişisel verileri ele geçirme ve kaydetme, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumuna karşı dolandırıcılık, nitelikli zimmet, resmi belgede sahtecilik ve suç gelirlerini aklama" suçlarından yargılanacak.

İddianamede, aralarında Fetullah Gülen, Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Dilaver Azim, Önder Aytaç, Mehmet Hanefi Sözen, Hamdi Akın İpek'in de bulunduğu 73 şüpheli bulunuyor.

FETÖ çatı iddianamesinde, FETÖ/PDY'nin, devlet kurumlarını ele geçirmek, anayasal düzeni yıkarak yerine otoriter, totaliter bir "cemaat oligarşisi/zümre hakimiyetine dayanan devlet düzeni" kurmak ve hükümeti devirmeye teşebbüs etmek suçlarına ulaşmak için kurulduğu ifade ediliyor.

İddianamede, 2002'de öldürülen yazar Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, eski Ankara ve Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in de arasında bulunduğu bazı kişiler, "mağdur" ya da "şikayetçi" olarak yer alıyor. 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Maliye Hazinesi de iddianamede "mağdur" olarak gösteriliyor.

Muhabir: Serdar Açıl

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin metrosunda 'business class' uygulaması

2016-11-14 13:17 - Dünya

Öğrencilerine dayak atan öğretmen serbest bırakıldı

2016-11-15 12:08 - Asayiş

Türk müziğinin 'amiral gemisi' 190. yaşını kutlayacak

2016-11-14 15:32 - Kültür Sanat

Eniştesini öldüren zanlı tutuklandı

2016-11-15 17:32 - Asayiş

İşçileri taşıyan minibüs evin duvarına çarptı: 3 ölü, 8 yaralı

2016-11-14 11:07 - Gündem

Şanlıurfa'da PKK/PYD'li 2 terörist yakalandı

2016-11-13 14:17 - Gündem

Eski Adalet Bakanı Eldem vefat etti

2016-11-18 20:47 - Gündem

Sting'in Bataclan konserinde 'Müslüman personel' krizi

2016-11-13 16:52 - Dünya

Terör mağdurunun organları bağışlandı

2016-11-16 12:08 - Gündem

Medipol Başakşehir, Çaykur Rizespor'u konuk edecek

2016-11-20 12:37 - Spor

İlgili Haberler

İstanbul için Afrika sıcakları uyarısı

18:13 - Gündem

Başkentte bir apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

17:22 - Gündem

Eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ateş tutuklandı

16:57 - Gündem

Doğurganlık hızındaki düşüş "toplumsal dönüşümün yansıması"

16:18 - Gündem

Yurt genelinde sıcaklıklar yarından itibaren 6-12 derece artacak

15:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Galatasaray Kulübü, Florya arazisi için Nivak Yapı ile anlaşmaya vardı

18:28 - Spor

İstanbul için Afrika sıcakları uyarısı

18:13 - Gündem

IEA'dan Afrika'da bir milyar insanın temiz pişirme çözümlerine erişimi için yol haritası

18:08 - Dünya

Başkentte bir apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

17:22 - Gündem

İş dünyası temsilcileri AB Komisyonu'nun Schengen vizesi adımını değerlendirdi

17:17 - Ekonomi