Fenerbahçe'de ikinci Vitor Pereira dönemi

Fenerbahçe Kulübü, teknik direktörlük görevine daha önce de çalıştıkları Portekizli Vitor Pereira'nın getirildiğini açıkladı.

Spor - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, 2015-2016 sezonunda futbol A takımımızı çalıştıran Vitor Pereira ile yeniden anlaştı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Pereira'nın kariyerinde 5'i lig şampiyonluğu olmak üzere toplam 8 kupa kazandığı belirtildi. Son olarak Çin'in Shanghai Port takımını çalıştıran Portekizli teknik direktörün ikinci kez Fenerbahçe'nin başına geçtiği vurgulandı.
Pereira'nın 2017-2020 yıllarında görev aldığı Çin Süper Ligi ekibine ilk sezonunda kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşattığı ve bu süreçte bir de Çin Süper Kupası kazandığı kaydedildi.
Kariyeri boyunca sırasıyla Portekiz, Suudi Arabistan, Yunanistan, Türkiye ve Çin liglerinde görev yapan Vitor Pereira'nın Suudi Arabistan ve Türkiye dışında çalıştığı her ligde şampiyonluk sevinci yaşadığı aktarıldı.
Fenerbahçe, Vitor Pereira'nın görev yaptığı ilk döneminde 22 galibiyet, 8 beraberlik ile 4 yenilgi yaşadı ve sezonu 74 puanla şampiyon Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde ikinci sırada tamamlamıştı.
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Pereira: "Yarım kalan işimi tamamlamaya geldim"
Kulübün internet sitesinde açıklamaları yer alan Pereira, Fenerbahçe'deki ilk dönemini ikinci tamamladığını hatırlatarak, "Yarım kalan işimi tamamlamaya geldim." ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 5 yıl sonra Fenerbahçe'ye döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen 53 yaşındaki çalıştırıcı, "Fenerbahçe'de her zaman tutkuyu ve hırsı hissetmiştim. Ancak istikrarlı bir yapı kurmak ve hedeflenen başarıya ulaşmak için daha fazla zamana ihtiyaç vardı. Ne yazık ki istediğim kadar zamana sahip olamadım. Fenerbahçe benim için yarım kalmış bir aşktı. Kariyerimde neredeyse gittiğim her kulüpte zaferler ve kupalar kazandım ama Fenerbahçe'de kupa kazanamadım.Şimdi yarım kalan bu hikayeyi şampiyonluk kupaları ile taçlandırma zamanıdır. İşte o zaman yarım kalan bu hikaye mutlu bir sona kavuşacak." şeklinde görüş belirtti.
Başkan Ali Koç ile yaptığı görüşmeye değinen Pereira, "Başkan Ali Koç ile görüşmede bakış açılarımızın çok benzer olduğunu fark etmem uzun sürmedi. Kendisine bana bu fırsatı verdiği için müteşekkirim. Fenerbahçe'nin geleceği konusunda ortaya koyduğu vizyon, anlattıkları beni oldukça etkiledi." değerlendirmesinde bulundu.
Daha önceki açıklamalarında Türkiye'de kulüplerin yarını düşünmediğini, gelecekle ilgili bir vizyon koymadığını belirttiğini aktaran Portekizli teknik adam, şunları dile getirdi:
"Fenerbahçe Spor Kulübü bana çok etkileyici bir plan ve programla geldi. Bu planın bizi başarıya ulaştıracak bir yapılanmanın parçası olduğunu hissediyorum. Bu sebeple çok heyecanlıyım. Bununla beraber heyecanımı 2 katına çıkaran bir diğer konu, büyük Fenerbahçe camiasının taraftarlarının önüne çıkmak olacak. Taraftarımızın stadyumda yarattıkları coşkuyu da çok özledim. Umuyorum ki önümüzdeki sezon özlenen şampiyonluğa omuz omuza vererek ulaşacağız."
Fenerbahçe, Pereira'yı borsaya bildirdi
Fenerbahçe Futbol AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yayımlanan açıklamada, "Futbol A takımı teknik direktörlüğü için Vitor Manuel De Oliveira Lopes Pereira ile 2 yıllığına anlaşmaya varılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Miami'de çöken 13 katlı binada ölenlerin sayısı 20'ye çıktı

2021-07-02 23:31 - Dünya

VLP temelli yerli Kovid-19 aşısı Faz-2 kapsamında gönüllülere uygulanıyor

2021-07-01 15:52 - Gündem

BM: Somali'deki şiddet olayları nedeniyle binlerce kişi göç etti

2021-06-28 18:41 - Dünya

Milli bilek güreşçi, Bakan Varank ile yapacağı maçı heyecanla bekliyor

2021-06-26 16:02 - Spor

Beyaz Saray: Irak'ta Haşdi Şabi milislerine yönelik saldırının amacı gerginliği sınırlandırmak

2021-06-29 00:26 - Dünya

MİT'in Süleymaniye'deki operasyonunda 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

2021-06-30 16:42 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan konuşmasını kaldıran YouTube'a tepki

2021-07-02 02:42 - Gündem

F1 heyecanı Avusturya'da sürüyor

2021-07-02 13:06 - Spor

Diyarbakır'da soğuk kadayıf yaz aylarının vazgeçilmezi oldu

2021-06-27 14:37 - Çevre-Hayat

Dünya Sağlık Örgütü, Çin'in sıtma hastalığını yendiğini duyurdu

2021-06-30 20:41 - Dünya

İlgili Haberler

Milli artistik cimnastikçiler, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek

13:58 - Spor

TVF Başkanı Mehmet Üstündağ: İnşallah bu yıl Milletler Ligi şampiyonluğuna Avrupa şampiyonluğunu da

13:23 - Spor

Beşiktaş, Hradec Kralove maçının hazırlıklarını tamamladı

12:23 - Spor

Galatasaray'ın bu sezonki rakipleri karşısındaki karnesi

12:02 - Spor

Galatasaray'ın lig tarihindeki performansı

11:52 - Spor

Günün Manşetleri

Ulaştırma alanındaki yatırım projelerine 6 ayda 41,5 milyar lira harcandı

14:52 - Ekonomi

İletişim Başkanı Duran: Vatandaşla iletişimi tek bir mecra ile sınırlı tutmamız düşünülemez

14:47 - Gündem

EIA: ABD doğal gaz stokları kış öncesi son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkacak

14:42 - Ekonomi

IEA: Küresel petrol arzı temmuzda günlük 2,4 milyon varil arttı

14:37 - Ekonomi

Bakan Çiftçi: Devlet olarak, teknolojiyi yalanı büyütmek için kullananları engelleyecek, hakikatin s

14:33 - Gündem