?>

Fenerbahçe Başkanı Koç'tan TFF başkanlık seçimi için öneri

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "TFF kulüp kontenjanlarıyla oluşturulan yönetim kurulları tarafından yönetilmesi bugünkü sağlıksız ortamın oluşmasının en büyük nedenlerinden birisidir." dedi.

Spor - 7 yıl önce

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün resmi yayın organlarından Fenerbahçe dergisinin mart sayısındaki yazısında, bu sezonu en iyi yerde bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Bir başka amacımız ise futbol takımımızın gelecek sezon yapılanması kapsamında çalışmalarımızı yürütmek ve tamamlamaktır. Özellikle takviye yapacağımız bölgelerde, kadromuza yeni oyuncuları katabilmek amacıyla gerekli çalışmaları titizlikle yürütmekteyiz. İçinde bulunduğumuz ve camiamıza finansal anlamda tarihin en zorlu sürecini yaşatan maddi durumlara rağmen, gelecek sezon şampiyonluk kupasını getirmek için, büyük bir titizlik ve yoğunlukla çalıştığımızdan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Mart ayının aldıkları galibiyetlerle güzel bir şekilde başladığını aktaran Koç, şu görüşlere yer verdi:

"Basketbol ve voleybol şubelerimizde aldığımız seri galibiyetler ve kadın basketbol takımımızın kazandırdığı 12. Türkiye Kupası bizleri mutlu etti. Özellikle erkek voleybol takımımızın Galatasaray deplasmanındaki müthiş geri dönüşü ile maçı 3-2 kazanmasını kutlamak istiyorum. Başarılı bir şekilde yarıştığı her kulvarda ilerleyen erkek basketbol takımımızı ise kazandığı Türkiye Kupası için tebrik ediyor, bizlere yaşatmaya devam ettikleri gurur için teşekkürlerimizi sunuyorum. Art arda oynadığımız Beşiktaş ve Çaykur Rizespor mücadelelerinde futbol A takımımız her iki maçta da geri düşmesine rağmen, vazgeçmeyerek geri dönmesini bildi. Takımımızın ikinci devre ile beraber artan performansı ve istatistiklere de yansıyan daha ofansif, dirençli ve mücadeleci futbolu bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Ligin kalan haftalarında ana hedefimiz, son dönemlerde ortaya koymaya başladığımız istekli ve arzulu oyunu maçlarımızın bitiş düdüğüne kadar sergilemek ve mücadeleden vazgeçmeyen, sonuna kadar inanan bir takımla birlikte bu sezonu en iyi şekilde tamamlamaktır."

Fenerbahçe'nin özellikle ikinci yarıda sistematik olarak maçların sonucuna etki eden yanlış hakem kararlarına maruz bırakıldığını iddia eden Ali Koç, "Bir kez daha belirtmek isterim ki Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bizim bakış açımız kesinlikle şahıslar odaklı değildir. Son gerçekleştirdiğimiz basın toplantımız da dahil olmak üzere birçok platformda vurguladığımız gibi, Türk futbolunun yönetim sistemi içerisinde önemli noktalardaki yanlış uygulamalar, bazı lobilerin etkileri çeşitli sorunlarla birlikte adaletsiz ve adil olmayan kararlara yol açmakta, güven duygusunu zedelemekte ve toplumsal huzuru olumsuz etkilemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

TFF başkanlık seçimi için öneri

"Türkiye Futbol Federasyonu kulüp kontenjanlarıyla oluşturulan yönetim kurulları tarafından yönetilmesi bugünkü sağlıksız ortamın oluşmasının en büyük nedenlerinden birisidir." diyen Ali Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapısal olarak daha özerk, hiçbir kulübün yönetimine ve lobisine bağlı olmayan bir değişimi gerçekleştiremediğimiz takdirde marka değerinin korunması ve yükseltilmesinden bahsetmemiz mümkün olmayacaktır. Bu felsefe doğrultusunda çözüm önerilerimizden bazılarını basın toplantımızda net bir şekilde ifade etmiştik. Futbolumuzun marka değerinin artması, adil rekabet ortamının tesisi için üzerimize düşen her türlü çalışmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu doğrultuda haziran ayında yapılacak TFF seçimlerinde Kulüpler Birliğinin daha fazla söz sahibi olması gerektiğini, Türk futbolunu hak ettiği yere taşıyacak potansiyelde bazı isimlerin birliğin ortak görüşü ile belirlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz."

Destek kampanyası

Kulübün Youtube hesabının kendileri için büyük önem taşıdığının ve nisan ayında 1 milyonun üzerinde görüntülenme almayı hedeflediklerinin altını çizen Koç, "Çok yakın bir zamanda camiamızın geleceği açısından mali sıkıntılarımızı aşmada önemli bir dönüm noktası sayılabilecek bir kampanyayı hayata geçireceğiz." açıklamasını yaptı.

Camianın bazı kesimlerinin, içinde bulunulan finansal durumun ciddiyetini hafife aldığını savunan Ali Koç, şunları kaydetti:

"Kampanyamız, sizlerle paylaştığım mali sıkıntılarımızı aşmanın yanı sıra bizleri bekleyen Finansal Fair Play (FFP) sorununu giderebilmemiz için de büyük bir önem ve fırsat teşkil etmektedir. Üç sene önce UEFA ile kulübümüz arasında bir uzlaşma anlaşması imzalanmıştı. Yapılan anlaşmaya göre, kulübümüz 3 sezon toplamında 30 milyon avro denk hesap açığını aşmaması gerekirken devraldığımız tarih itibariyle gerçekleşmiş olan 2 sezon toplamında yaklaşık 90 milyon avro denk hesap açığı vermiş durumdaydı. UEFA ile yaptığımız görüşmelerde her ne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz mali gelişmeler olumlu karşılansa da geçmiş sezonlardaki denk hesap açığı olası bir yaptırımdan kurtulmamızın önünde büyük bir engel teşkil etmektedir. Bu denk hesap açığını telafi edecek tek imkan önümüzdeki günlerde başlatacağımız gelir olarak sayılabilecek destek kampanyamızın başarısıdır. Söz konusu kampanyamızın başarısı, FFP engelini aşmamızı sağlayacak ve gelecek sezon şampiyonluk yarışında iddialı bir kadro kurmamız için bize daha geniş bir hareket imkanı yaratacaktır."

Muhabir: Hilmi Sever

Haftanın Öne Çıkanları

Tüfeği temizlerken uyuyan babasını öldürdü

2019-03-03 20:17 - Asayiş

4 ilde FETÖ operasyonu: 30 gözaltı

2019-03-06 17:30 - Asayiş

Çiftçilere 11 milyon TL destek

2019-03-07 14:45 - Ekonomi

İstanbul’da korkunç olay: Annesini beyzbol sopasıyla öldürdü

2019-03-06 19:44 - Asayiş

Başkentte uyuşturucu satıcılarına dev operasyon

2019-03-06 11:24 - Genel

Enflasyon rakamları açıklandı

2019-03-04 14:22 - Gündem

Borsa güne yükselişle başladı

2019-03-06 14:02 - Ekonomi

Nagatomo kadroya alınmadı

2019-03-02 18:33 - Spor

Karadeniz fıkrası gibi olay: Trabzon'da öldü, Samsun'da dirildi

2019-03-04 19:47 - Gündem

Kuveyt Türk mobil şubesini yeniledi

2019-03-05 15:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük karşısında hata yapmadı

22:37 - Spor

Fenerbahçe sahasında Karagümrük’ü 2-1 mağlup etti

22:23 - Spor

Beşiktaş'ta yeni divan kurulu başkanı Ahmet Ürkmezgil oldu

20:58 - Spor

Gaziantep FK, sahasında Antalyaspor’u 3-2 mağlup etti

19:43 - Spor

Alanyaspor, Göztepe karşısında tek golle kazandı

19:27 - Spor

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük karşısında hata yapmadı

22:37 - Spor

Fenerbahçe sahasında Karagümrük’ü 2-1 mağlup etti

22:23 - Spor

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin yeniden uygulanmaya başladığını duyurdu

21:58 - Dünya

Dışişleri Bakanlığından KKTC'deki cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklama

21:32 - Gündem

KKTC'de resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Erhürman: Türkiye ile istişare etmeden bir politika söz konusu değil

21:28 - Siyaset