?>

"Fayton işini kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz"

Büyükada’da vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, fayton sorunu ile ilgili, "Bu atları çatlatana kadar çalıştırarak bu adanın trafik sorununu çözemeyiz. Bu işi kökünden çözeceğiz ama kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz" dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

Büyükada’da vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, fayton sorunu ile ilgili, "Bu atları çatlatana kadar çalıştırarak bu adanın trafik sorununu çözemeyiz. Bu işi kökünden çözeceğiz ama kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Büyükada’yı ziyaret eden Yıldırım vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada Yıldırım’ı coşkulu bir kalabalık karşıladı. Ada esnafını tek tek ziyaret eden Yıldırım, esnafın sorunlarını dinledi. Yıldırım esnafla yaptığı sohbetin ardından Büyükada MHP ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Yıldırım, ada sakinlerine yaptığı konuşmada kendisinin de bir Adalı olduğunu belirterek, "1980-1981 senelerinde Adalarda askerliğimi yaptım. Adanın zorluklarını da güzelliklerini de çok iyi bilirim” dedi.

Yıldırım ada sakinlerini sevindiren bir haber de verdi. Adada yaşayan yerlilerin ulaşımını ücretsiz yapacaklarını müjdeleyen Yıldırım, "Yolları böldük gönülleri birleştirdik ama Türkiyeyi böldürmeyiz. Adaların sorunlarını biliyoruz.

Sorunları da torunlara bırakacak değiliz. Sorunları çözecek olan Özlem Öztekin Vural ve Binali Yıldırım’dır” şeklinde konuştu.

Adalarda yaşanan fayton sorununa değinen Yıldırım, “Adaların faytonları var, atları var. Atlarla ilgili sorunlar var. Bunlara çare bulmamız lazım. Önce bunların başkanlarıyla, faytoncularla görüştüm. Fayton adanın bir nostaljisidir, bir sembolüdür. Bu kalacaktır.

Ama bu atları çatlatana kadar çalıştırarak bu Adanın trafik sorununu çözemeyiz. Ne yapacağız? Yine 277 fayfoncuya yeni bir dönüşümle elektrikli faytonlar vereceğiz.

Bu işi yine yapacaklar. Atlarda nostalji olarak Adanın süsü olarak devam edecek. Hatırlayın geçenlerde bu atların ahırları ve 9 tane at cayır cayır yandı.

Bunlar candır. Bunların da saygıya ihtiyacı vardır. Dolayısıyla bu işi kökünden çözeceğiz ama kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Faytoncuların yanında balıkçılar gibi birçok sektörün de sorununun olduğunu belirten Yıldırım, bu sorunların üstesinden birlikte geleceklerini belirtti.

Adaya yapımı planlanan projelerini sıralayan Yıldırım, "Adaya bisiklet yolu yapılacak, Adaya düzenlenen sefer sayıları artırılacak.

Özellikle Adalar-Bakırköy hattı tekrar kurulacak" dedi. Yıldırım, Maden Mahallesine ise spor tesisi gibi projelerinin olduğunu duyurdu.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

34 milyon kişi soyunu araştırdı

2019-02-27 18:18 - Medya

Özhaseki kitap fuarını gezdi

2019-02-25 02:02 - Siyaset

Başsavcılık: Tuzla’daki koku giderildi

2019-02-26 18:45 - Çevre-Hayat

Coca-Cola İçecek ve EBRD'den ortak KOBİ Destek Programı

2019-03-02 16:09 - Genel

Kanlı soygun kamerada

2019-02-27 02:07 - Asayiş

Takım elbiseli, kravatlı simitçi

2019-02-28 21:02 - Çevre-Hayat

Ümraniyespor Karabükspor’u 3 golle geçti

2019-03-03 18:42 - Spor

'Hocalı insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçlardan biri'

2019-02-26 20:37 - Gündem

Köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğu esnaf kurtardı

2019-03-03 20:24 - Asayiş

"Fayton işini kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz"

2019-03-04 00:34 - Siyaset

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutladı

19:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail attığı imzanın arkasında durmalı

16:12 - Siyaset

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşuyor

15:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder Yaylası'nda incelemede bulundu

15:03 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de ateşkes) İsrail tarafından herhangi bir provokasyonun gelmemesi gerekiyor

19:15 - Siyaset

Günün Manşetleri

Denizli'de tavanı çöken evdeki 6 kişi yaralandı

02:03 - Asayiş

Mısır'da Gazze'deki savaşı sonlandırmak için Trump'ın katılımıyla uluslararası zirve

01:18 - Dünya

İran: Avrupa ile nükleer müzakere düşünmüyoruz, ABD ile adil ve dengeli diyaloğa hazırız

01:07 - Dünya

İsrail askerleri Mısır sınırında bir kişiyi öldürdü

01:02 - Dünya

Afganistan ve Pakistan sınırında çatışma yaşandığı bildirildi

00:17 - Dünya