?>

FAO: Sudan'daki gıda güvenliği durumu korkunç ve endişe verici seviyelere yükseldi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), iç savaşın yaşandığı Sudan'daki gıda güvenliği durumunun son derece korkunç ve endişe verici seviyelere yükseldiğini bildirdi.

Dünya - 2 yıl önce

Cenevre

FAO Sudan Temsilci Yardımcısı Adam Yao, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Sudan'da artan şiddet olaylarının sekizinci ayı geride bıraktığını hatırlatan Yao, "Sudan'daki gıda güvenliği durumu son derece korkunç ve endişe verici seviyelere yükseldi. Bu durum, acil ve toplu eyleme geçmemizi gerektiriyor." dedi.

Yao, Sudan'da 17,7 milyon kişinin akut gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğunu, Darfur, Hartum ve Kurdufan bölgelerinde şiddetli gıda güvensizliğinin yaşandığını kaydetti.

Sudan'daki gıda krizinin, devam eden çatışmalar, artan şiddet, düşük tarımsal üretim, yüksek gıda fiyatları, iklim değişikliğinin etkileri ve yerinden edilme nedeniyle daha da kötüye gittiğini vurgulayan Yao, Sudan halkının her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Sudan iç savaşı

Sudan'da taraflar, başkent Hartum'un yanı sıra ülkenin batı ve güneybatısındaki 9 eyalette ağır silahlarla çatışmayı sürdürüyor.

Sudan hükümetinin uluslararası topluma "terörist grup" olarak kabul etmesi çağrısında bulunduğu Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), 15 Nisan'da patlak veren iç savaş öncesinde sisteme entegrasyonu henüz tamamlanmamış askeri bir güçtü.

Ordu ile HDK arasındaki çatışmalarda, 10 bini aşkın sivil hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı.

Uluslararası ateşkes ve müzakere girişimleri, tarafların karşılıklı ihlal suçlamaları ve öne sürülen şartlarda anlaşamamaları nedeniyle şu ana kadar başarısız oldu.

Taraflar, barış müzakereleri kapsamında 7 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araya gelmişti.

Suudi Arabistan, ABD ve Doğu Afrika'daki Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesi'nin öncülüğünde gerçekleşen görüşmelerde, taraflar, insani yardımların ulaştırılmasını kolaylaştırmak ve güven artırıcı tedbirleri uygulamak için adım atma konusunda taahhütte bulunmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancı yaşıyor

2023-12-13 14:23 - Gündem

AB, yapay zekayı düzenleyecek kurallarda anlaştı

2023-12-09 12:03 - Teknoloji

Kadın voleybolunda dünyanın en büyüğü Çin'de belli olacak

2023-12-12 11:13 - Spor

TEKNOFEST 2024'te Adana'da düzenlenecek

2023-12-12 23:27 - Teknoloji

3 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı

2023-12-13 10:23 - Gündem

Türk zırhlısına ilk vatan koruma görevi

2023-12-09 12:17 - Teknoloji

Narkogüç-39 Operasyonu'nda 378 şüpheli yakalandı

2023-12-14 08:52 - Asayiş

ABD'de enflasyon kasımda yıllık yüzde 3,1 olarak gerçekleşti

2023-12-12 17:13 - Dünya

Hatayspor, yarın RAMS Başakşehir'e konuk olacak

2023-12-09 09:28 - Spor

Çin, Long March roketleriyle 500. fırlatışını yaptı

2023-12-10 19:23 - Teknoloji

İlgili Haberler

ABD medyası: Trump yönetiminden yetkililer, Gazze'de barış planının başarısız olacağından endiş

19:37 - Dünya

AB Komisyonu, yeni istihbarat birimi kurmayı değerlendiriyor

18:53 - Dünya

Irak’ta genel seçimler için oy kullanma işlemi sona erdi

18:23 - Dünya

Rusya'da bütçe açığı artan harcamalarla 4,2 trilyon rubleye çıktı

18:13 - Dünya

Tayvan'da Fung-Wong Tropik Fırtınası nedeniyle 3 bin 393 kişi tahliye edildi

18:08 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD medyası: Trump yönetiminden yetkililer, Gazze'de barış planının başarısız olacağından endiş

19:37 - Dünya

Cemre Vakfı gönüllüleri 10 bin fidan dikti

19:17 - Gündem

Hatay'da 2 farklı noktada çıkan orman yangını kontrol altına alındı

18:58 - Gündem

AB Komisyonu, yeni istihbarat birimi kurmayı değerlendiriyor

18:53 - Dünya

Irak’ta genel seçimler için oy kullanma işlemi sona erdi

18:23 - Dünya