?>

Ezidi lider Şeşo: Irak ordusu, bu kez PKK'yı Sincar sınırında barındırmama konusunda kararlı

Irak'taki Ezidhan Güçleri Sorumlusu Haydar Şeşo, "Sinun ve Hanesor arasındaki kontrol noktalarının birçoğu Irak ordusunun eline geçti. Irak askerlerinden ve PKK militanlarından ölü ve yaralılar var ancak sayılarını henüz bilmiyoruz." dedi.

Dünya - 3 yıl önce

Erbil

Irak'taki Ezidi Demokrat Partisi Genel Sekreteri ve Ezidhan Güçleri Sorumlusu Haydar Şeşo, AA muhabirine Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesindeki PKK ile Irak ordusu arasındaki çatışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ezidi lider, "PKK Sincar'a bağlı Sinun nahiyesindeki Dugire Kampı'nda Irak ordusu ile girdiği çatışmada yenildi ve bölgedeki yerlerini boşaltmak zorunda kaldı." ifadelerini kullandı.

"Sincar sınırında Irak ordusu ile PKK arasındaki çatışmalar dün akşamdan bu yana devam ediyor." diyen Şeşo, sözlerine şöyle devam etti:

"PKK, Irak ordusu ile çatışmalarda çekilmek zorunda kaldı. Sinun nahiyesinde çatışmalar devam ediyor. Sinun ve Hanesor arasındaki kontrol noktalarının birçoğu Irak ordusunun eline geçti. Irak askerlerinden ve PKK militanlarından ölü ve yaralılar var ancak sayılarını henüz bilmiyoruz. Bizim de PKK'dan isteğimiz bölgede güvenliğin sağlanabilmesi için Sincar'ı boşaltmasıdır.

PKK'nın bölgedeki varlığı hizmetlerin verilmesini engelliyor. Aynı zamanda PKK'nın varlığı Sincarlı sığınmacıların evlerine dönmesinin önünde engel. PKK geçen birkaç yılda yüzlerce Ezidi genci kaçırdı. Aileleri bu gençlerin nerede olduğunu bilmiyor ve akıbetlerinden habersiz. Bu nedenle Ezidiler, PKK'nın Sincar ve çevresinde kalmasını istemiyor."

Sincar Anlaşması

Bağdat ve Erbil yönetimleri, 9 Ekim 2020'de terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çıkarılmasını da kapsayan bir anlaşma imzalamıştı. Ancak Sincar Anlaşması henüz uygulamaya konulmadı ve PKK ilçede varlık göstermeye devam ediyor.

Ezidiler ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) yetkililer, PKK'nın Sincar'ın yeniden inşasının ve bölge halkının evlerine dönmesinin önünde engel teşkil ettiğini vurgulayarak, her fırsatta terör örgütünün Sincar'dan derhal çekilmesi çağrısında bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı

2022-04-28 16:17 - Gündem

Biden 20-24 Mayıs'ta Japonya ve Güney Kore'yi ziyaret edecek

2022-04-28 08:41 - Dünya

Beşiktaş'ta düşüş sürüyor

2022-04-25 22:59 - Spor

İttifak Holding Konyaspor sahasında yenildi

2022-04-30 18:29 - Spor

AB, Ukrayna'ya yönelik ithalat vergilerini askıya alacak

2022-04-27 15:56 - Dünya

Meriç Nehri'nden yılda 14 milyon 300 bin kilovatsaat elektrik üretilecek

2022-04-28 11:00 - Ekonomi

Beşiktaş, Yukatel Kayserispor'u deplasmanda 3-2 yendi

2022-05-01 18:25 - Spor

Petrol ve gaz ticaretinin trafiği değişiyor

2022-04-27 14:17 - Ekonomi

İzmir'de geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı

2022-04-26 15:16 - Gündem

Beşiktaş ile Kayserispor 52. randevuda

2022-04-30 10:56 - Spor

İlgili Haberler

Şanghay İşbirliği Örgütü yeni küresel saflaşmalarda kritik ağırlık kazanıyor

12:02 - Dünya

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi: Gazze'deki kıtlık hızlı ivme kazanan bir aşamada

11:42 - Dünya

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de son 24 saatte 3 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

11:38 - Dünya

Norveç varlık fonu, İsrailli beş banka ve Caterpillar şirketindeki yatırımlarından çıktı

10:02 - Dünya

ABD'de Kongre üyeleri, İsrail'in Gazze'deki Nasır Hastanesine saldırılarına tepki gösterdi

09:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe'nin Benfica maçı kamp kadrosu belli oldu

12:13 - Spor

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Malazgirt ruhu, bugün güçlü Türkiye yürüyüşümüze ilham kaynağı olmaktadır

12:07 - Siyaset

Şanghay İşbirliği Örgütü yeni küresel saflaşmalarda kritik ağırlık kazanıyor

12:02 - Dünya

AJet'ten yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası

11:57 - Ekonomi

Enerji filosuna katılacak yüzer platform Karadeniz'deki üretimi katlayacak

11:53 - Ekonomi