Eximbank 450 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı

Türk Eximbank, ITFC koordinatörlüğündeki bankalar konsorsiyumundan yaklaşık 450 milyon dolar kredi sağladı. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 9 yıl önce

İSTANBUL

Türk Eximbank, İslami Kalkınma Bankası'na bağlı Uluslararası İslami Ticaret Finansman kuruluşu (ITFC) koordinatörlüğündeki bankalar konsorsiyumundan yaklaşık 450 milyon dolar tutarında kredi sağladı.
Türk Eximbank'tan yapılan açıklamada Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve Türk Eximbank Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Günay'ın ihracatçılara desteğin artırılması ve Körfez ülkelerindeki bankalarla iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir dizi toplantı gerçekleştirdiği bildirildi.
Açıklamada ziyaretin ilk adımı olan Suudi Arabistan'da National Commercial Bank ile iş birliğinin artırılması, KOBİ ve alıcı kredilerinin finansmanı amacıyla İslam Kalkınma Bankası, Uluslararası İslami Ticaret Finansman kuruluşu (ITFC) ile Yatırım Sigortası ve İhracat Kredisi İçin İslami Şirketi'nin (ICIEC) katılımıyla sağlanacak uygun maliyetli yeni kredi imkanları gibi konuların görüşüldüğü ifade edildi.
Ziyaretler sırasında, İslami Kalkınma Bankası'na bağlı ITFC koordinatörlüğündeki bankalar konsorsiyumundan yaklaşık 450 milyon dolar tutarında iki aşamalı Murabaha Sendikasyon Kredisi temin etmek üzere ITFC ile kredi anlaşması imzalandığı belirtilen açıklamada, haziranda kullanılacak krediye ilişkin anlaşmayı Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ın Cidde'de imzaladığı aktarıldı.
Açıklamada, Yıldırım'ın Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de sekiz finansal kuruluşla toplantı gerçekleştireceği, sukuk ihracı dahil olmak üzere yeni fonlama imkanları ile Afrika'da Türk iş adamlarının desteklenmesi için bazı Körfez bankalarıyla iş birliği olanaklarını görüşeceği ifade edildi.

Muhabir: Murat Birinci

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rus iş adamları Türkiye'den vazgeçemiyor

2017-05-20 16:07 - Ekonomi

Esenyurt'ta kanlı biten tartışma kamerada

2017-05-18 22:47 - Asayiş

Tartıştığı ağabeyi tarafından öldürüldü

2017-05-19 12:12 - Asayiş

Başkentte terör operasyonu

2017-05-21 11:34 - Genel

Şampiyonluğu alışkanlık haline getiren kulüpler

2017-05-22 16:55 - Spor

'ABD Suriye’de Esed rejimine ait bir konvoyu vurdu'

2017-05-19 01:52 - Dünya

'Her ilde gençlerin kitap okuyacağı mekanlar olmalı'

2017-05-19 21:22 - Gündem

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde mahkumlar firar etti

2017-05-19 21:32 - Dünya

Bab'ta eğitim seferberliği

2017-05-22 17:23 - Genel

Mehmetçik terör örgütü PKK'ya Tendürek'i dar etti

2017-05-18 14:19 - Genel

İlgili Haberler

Türkiye, Hyundai'nin Avrupa'daki elektrikli otomobil üretim üssü oldu

21:33 - Ekonomi

Kocaeli'de Hyundai IONIQ 3'ün seri üretimi başladı

21:27 - Ekonomi

Çiftçilere 110,5 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi bugün yapılıyor

20:32 - Ekonomi

Rus hükümeti, ülkenin bazı bölgelerinde akaryakıt sorunlarının devam ettiğini bildirdi

20:18 - Ekonomi

Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosu Naeem'den Türk şirketlerine yatırım çağrısı

20:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Endonezya'da 7,7 büyüklüğünde deprem

02:13 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: ABD ile müzakere konusunda henüz bir karar almadık

01:27 - Dünya

BAE'nin ADNOC şirketine ait bir tanker Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

01:17 - Dünya

Türkiye'ye iade edilen organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş İstanbul'a getirildi

01:03 - Gündem

Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'nin Hakk'a Yürüyüşünün 755. Yıl Dönümü Anma Etkinliği düzenlendi

00:17 - Çevre-Hayat