?>

Evlat acısını umuda dönüştürdü

Adana'da 6 yıl önce 6 yaşındaki oğlunu kanserden kaybeden Kemal Yücel, lösemi hastalığına dikkati çekmek için bisikletle başlattığı Türkiye turunda Elazığ'a ulaştı.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Elazığ

Oğlu Ali Utku Yücel'i beyin kanserinden kaybeden Yücel, acısını kalbine gömerek, Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği'ni kurdu.

Yaygın görülen lösemi hastalığıyla mücadele eden çocuklardan etkilenen ve onların hayata tutunabilmesi için kampanyalar düzenleyen Yücel, son olarak, lösemi hastalığına dikkati çekmek için "Her Pedal Bir Umut Olsun Projesi"ni hayata geçirdi.

Yaşamını lösemi ile mücadele eden çocuklara adayan Yücel, proje kapsamında 12 Haziran'da Adana'dan başlattığı 10 bin kilometrelik bisiklet turunda, 24 ili geride bırakıp 7 bin kilometre yol katederek Elazığ'a geldi.

Yücel'in hedefi, turu 10 bin kilometre ile 29 Temmuz'da Adana'da tamamlamak.

"Acımı umuda dönüştürdüm"

Kemal Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunu 6 yaşında beyin tümöründen kaybettiğini, oğlunun, organlarıyla 5 çocuğa umut olduğunu söyledi.

Çocukların hastanelerde yaşam mücadelesi vermesini değil, parklarda oyun oynamasını istediğini anlatan Yücel, "Hastanelerde hayata tutunmak için çaresizce bekleyen çocuklarımız var. Oğlum için de bir yaşam mücadelesine girdik ama bu mücadeleyi kaybettik.

Bunalımdan çıkabilmek, evlat acısını umuda dönüştürebilmek için bir kampanya içine girdim. Acımı umuda dönüştürdüm. Hayatımı çocuklara adadım." dedi.

"Başka anne babalar da evlat acısı yaşamasın"

Yücel, hastanelerdeki çocukları ziyaret edip onları mutlu edebilmek için çalıştığını dile getirerek, "Ölen çocukları görünce dayanamadım ve bisikletimle Türkiye turuna çıktım. Bu turda insanlara kök hücre bağışının önemini anlatıyorum. Başka anne babalar da benim gibi evlat acısı yaşamasın istiyorum." diye konuştu.

Kök hücre bağışı konusunda toplumsal bilimci artırmayı hedeflediğini anlatan Yücel, şehir şehir gezerek, her insanla temas kurmaya çalıştığını aktardı.

Yücel, "Sadece il merkezleri değil yol güzergahında bulunan ilçe ve köylere de uğruyorum. İnsanlarla görüşerek kök hücre bağışının ne olduğunu, nasıl yapıldığını, hasta çocukların çaresizliğini, umutlarının dışarıdaki insanlarda, sağlıklı bireylerde olduğunu anlatıyorum." ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar 7 bin kilometre pedal çevirdiğini, hedefinin 10 bin kilometreyi tamamlamak olduğunu anlatan Yücel, bu hedefe ulaşana kadar yolculuğunun süreceğini vurguladı.

Daha önce Adana'dan İstanbul'a kadar pedal çevirdiğini, şimdi ise Türkiye turu yaptığını ifade eden Yücel, "Yaptığım kampanyalarla yapılan kan bağışlarında eşleşmeler çıktı. Sevindirici bir haberdi benim için. Bunun daha da yaygınlaşması için bu yıl da bu etkinliği sürdürdüm. Şimdiye kadar 8 bine yakın insanla temas kurdum. 29 Temmuz'da finali Adana'da yapacağım inşallah." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Uşak'ta 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi

2019-07-21 02:02 - Asayiş

Bedelli askerler yemin etti

2019-07-19 18:03 - Gündem

'Ozaki' yöntemi iki çocuk hastaya uygulandı

2019-07-19 14:32 - Sağlık

Evlat acısını umuda dönüştürdü

2019-07-25 14:52 - Çevre-Hayat

Bakanlar Soylu ve Pakdemirli gençlerle buluştu

2019-07-21 00:22 - Siyaset

Trafik sıkışıklığına 'akıllı ışık' modeli

2019-07-19 15:02 - Teknoloji

Kamu işçisinin zam pazarlığı sürüyor

2019-07-23 13:42 - Ekonomi

61 yıllık lezzet turist çekiyor

2019-07-25 14:32 - Gündem

Balkanların tek 'Eşek Müzesi'ne yoğun ilgi

2019-07-25 14:42 - Çevre-Hayat

TÜSİAD heyeti ABD’yi ziyaret etti

2019-07-19 16:37 - Ekonomi

İlgili Haberler

Elazığlı çiftçi meteor olduğunu düşündüğü yüzlerce taşı evinin bir odasında biriktirdi

16:52 - Çevre-Hayat

Bursalı devdah, yoğun efor isteyen sanatını ömrünün sonuna kadar yaşatmak istiyor

14:38 - Çevre-Hayat

Kırklareli'nde belediye işçileri mesai sonrası mehteran oluyor

13:07 - Çevre-Hayat

Vadiler arasındaki "Uçarsu Şelalesi" alternatif turizm rotası olmaya hazırlanıyor

12:52 - Çevre-Hayat

Adana'da taksi sürücüsü aracında dünyaya gelen bebekle buluştu

12:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump: Ateşkesin devam edeceğini düşünüyorum, herkes savaştan yoruldu

02:38 - Dünya

Filistinli STK: İsrail, 67'si çocuk 735 Filistinlinin naaşını alıkoyuyor

01:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin'e yüzde 100 ek tarife uygulayacaklarını açıkladı

00:48 - Ekonomi

Türkiye'ye dönüşleri sağlanan 249 aktivistten 96'sı 'şikayetçi' olarak ifade verdi

23:37 - Gündem

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, istifa eden Lecornu'yu yeniden başbakan olarak atadı

23:27 - Dünya