?>

“Evin Küçük Mühendisleri Projesi“ eğitimlerini sürdürüyor

Limak Vakfı, pilot uygulamasını Gaziantep’te başlattığı "Evin Küçük Mühendisleri Projesi" nde anaokulu öğretmenlerine cinsiyet eşitliği, ön yargısız eğitim ve mühendislik meslekleri ile ilgili eğitim verdi

Eğitim - 8 yıl önce

Limak Holding Kurumsal İletişim Direktörü Koç: "Aldığımız geri dönüşler, bize yapmış olduğumuz faaliyetlerin ne kadar yerinde olduğunu gösterdi. Türkiye’nin diğer illerinde de projemizi uygulamaya devam edeceğiz" dedi

İSTANBUL

Limak Vakfı, pilot uygulamasını Gaziantep’te başlattığı "Evin Küçük Mühendisleri Projesi" nde anaokulu öğretmenlerine cinsiyet eşitliği, ön yargısız eğitim ve mühendislik meslekleri ile ilgili eğitim verdi.

Limak Vakfı açıklamasına göre, eğitim döneminin tamamında mühendisliği teşvik için projeler geliştiren Limak Vakfı, kız öğrenciler başta olmak üzere geleceğin mühendislerinin yetiştirilmesi için faaliyetler yürütüyor. Geçen yıl düzenlenen basın toplantısı ile pilot uygulaması başlayan "Evin Küçük Mühendisleri Projesi"nde ikinci aşama olan anaokulu öğretmenleri eğitimi, Gaziantep Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Eğitim toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Limak Holding Kurumsal İletişim Direktörü Sevil Server Koç, "Vakıf olarak projemizin pilot uygulamasını Gaziantep’te paydaşlarımızın katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Projemize eğitimci ve ailelerin gösterdiği yoğun ilgiden son derece memnunuz. Aldığımız geri dönüşler, bize yapmış olduğumuz faaliyetlerin ne kadar yerinde olduğunu gösterdi. Türkiye’nin diğer illerinde de projemizi uygulamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay ise, “Gaziantep için gerçekleştirdiğimiz birçok sanat ve eğitim yatırımlarının arasında Evin Küçük Mühendisleri projesini almaktan dolayı mutluyuz. Dileriz ki bu proje faaliyetleri sayesinde gelecekte çok daha fazla çocuğumuz mühendislik kariyerine yönelir." dedi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kirazoğlu da okul öncesi eğitimin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde, çocukların motor becerilerini geliştirmeyi amaçlayan projenin, bilişsel yetenekleri yüksek gelecek nesillerin yetişmesine imkan tanınacağını belirtti.

Bin 500 anaokulu öğrencisine ve 3 bin veliye ulaşılacak

Açıklamada verilen bilgilere göre, vakıf tarafından yürütülen "Evin Küçük Mühendisleri Projesi", mühendisliği okul öncesi dönemdeki çocuklara sevdirmeyi, özel olarak hazırlanan oyunlarla mühendisliğin hayatın her alanında var olduğunu, üretilen her şeyin aslında bir mühendislik örneği olduğunu, aileler ve okul öncesi çağda bulunan çocuklara anlatmayı hedefliyor.

Gaziantep’teki 5 anaokulunda uygulanacak projenin eğitimine 20 anaokulu öğretmeni ve ilgili okulların müdürleri katıldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği, önyargısız eğitim ve mühendislik meslekleri konularında eğitimler alan öğretmenler, çeşitli etkinlikler ve oyunlarla okullarındaki öğrencilere eğitimler verecekler.

Ayrıca, okullardaki tüm öğrencilerin velilerine ünlü yazar Şermin Yaşar tarafından hazırlanan Evin Küçük Mühendisleri kitabı da armağan edilecek. Nisan ayı içerisinde ise, proje kapsamındaki okullarda Mühendislik Günleri etkinlikleri düzenlenmesi planlanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında yürütülen faaliyetlerle 2017-2018 eğitim öğretim dönemi sonuna kadar bin 500 anaokulu öğrencisine ve 3 bin veliye ulaşılacak.  

 

Haftanın Öne Çıkanları

'İglo evde' cağ kebabı keyfi

2018-01-18 02:02 - Çevre-Hayat

Bahçeli: 'ABD lafa gelince müttefikimizdir'

2018-01-16 19:37 - Siyaset

Sınır birlikleri en üst hazırlık seviyesine getirildi

2018-01-18 19:46 - Genel

Hükümlülerden ekonomiye katkı

2018-01-17 19:02 - Gündem

Everton Londra'dan puansız döndü

2018-01-14 01:33 - Spor

'Barış' için gittiği evde canından oldu

2018-01-12 20:02 - Gündem

'Gönüllü sigara bıraktırma' mesaisi

2018-01-14 17:22 - Genel

'Kızılırmak'tan su almayı keseceğiz'

2018-01-14 21:02 - Gündem

'Okçulukta en iyi olmak zorundayız'

2018-01-15 00:32 - Gündem

İznik Gölü’nde kerevit bolluğu

2018-01-18 14:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Uludağ: Öğrencilere yapay zekadan faydalanmayı öğretmek çok önemli

19:53 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Şam'da Türkiye-Suriye Dostluk Üniversitesi kurulacak

16:30 - Eğitim

Bursa'daki imam hatip lisesinde bilim, sanat ve teknoloji eğitimi bir arada sunuluyor

21:55 - Eğitim

Dicle Üniversitesi'nde yeni akademik yılda ilk dersin konusu 'Gazze' oldu

14:03 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Türk üniversiteleri, savunma sanayisine çok kaliteli gençler yetiştirmektedir

16:31 - Eğitim

Günün Manşetleri

Türkiye'ye dönüşleri sağlanan 249 aktivistten 96'sı "şikayetçi" olarak ifade ver

23:37 - Gündem

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, istifa eden Lecornu'yu yeniden başbakan olarak atadı

23:27 - Dünya

Ümit Milli Futbol Takımı, Litvanya'yı 2-0 yendi

23:08 - Spor

Atlı jandarma timi Tendürek Dağı eteklerinde devriyede

22:47 - Gündem

Tunus’ta 5. Türk–Arap Üniversiteleri Kongresi başladı

21:43 - Dünya