?>

Eski olimpiyat şampiyonu güreşçi Demir, Paris 2024'e gidecek sporculara başarı diledi

Atlanta 1996 Olimpiyatları'nda şampiyon olan eski milli güreşçi Mahmut Demir, Paris 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye adına mücadele edecek sporcuların başarılı olacağına inandığını söyledi.

Spor - 1 yıl önce

Amasya

Amasya'nın Suluova ilçesinde adına futbol turnuvası düzenlenen Mahmut Demir, ilk maçın başlama vuruşunu yaptı. Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demir, Paris 2024 Olimpiyatları için ağustos başında kendisinin de Serbest Güreş Milli Takımı'yla birlikte Fransa'ya gideceğini aktardı.

Olimpiyatlara katılacak sporculara başarı dileğinde bulunan Demir, "Modern olimpiyatlar 1924 yılında Fransa'da başlamıştı. 100 yıl sonra yine Fransa'da tekrarlanıyor. Türkiye olarak biz güreş branşında 11, Türk takımları olarak da 102 sporcuyla olimpiyatlara katılıyoruz. Onların bu seviyeye gelmesinde, hazırlanmasında katkısı olan; başta devletimizi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızı, bütün federasyon başkanlarımızı, antrenörleri, teknik direktörleri, onları büyüten anne babaları tebrik ediyorum." diye konuştu.

Tüm branşlarda madalya beklediklerini kaydeden Mahmut Demir, şöyle devam etti:

"Altın olursa daha çok sevineceğiz ama bu çok kolay değil. Herkes oraya altın madalya almak için gidiyor. Biz ülke olarak o altın madalyalara yabancı değiliz. Ben daha önce olimpiyatlarda şampiyon olmuş bir ağabeyleri olarak onlara şunu söylüyorum; kimseden çekinmesinler, korkmasınlar. Şampiyonu yenmeden şampiyon olamazsınız. Londra 1948 Olimpiyatları'nda 'Türk gibi güçlü' sözünü büyüklerimiz dünyaya ezberletti. İnşallah inanıyorum ki Paris 2024 Olimpiyatları'na katılacak 102 sporcumuz da atalarından, büyüklerinden aldığı bu övüncü, güzel sözleri bir sonraki nesle aktarmak için ellerinden geleni yapacak. İnşallah son yıllardaki en büyük başarıyı yakalamak temennisiyle müsabakalara katılacak sporculara başarılar diliyorum. Alınacak madalyaların da ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Demir, Türkiye'nin olimpiyatlarda en fazla madalya aldığı branşın güreş olduğunu hatırlatarak, "Onun için özellikle güreş takımları bu işte tecrübeli. İçlerinde daha önce Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonu olmuş sporcularımız var. Daha önce biz, Yaşar Doğu, Hamit Kaplan, Ahmet Ayık nasıl şampiyon olmuşsak, yine tekrarlanacak. O kabiliyet ve güç sporcularımızda var. Oraya gittiklerinde Türk milletini temsil ettiklerini unutmasınlar. Türk örf ve adetlerini orada en güzel şekilde yansıtsınlar. Kendilerine ve ülkemize yakışan şekilde, fair-play anlayışından uzak kalmadan, ülkemiz adına övgüyle bahsedilecek başarılar kazanıp, parmakla gösterilecek bir centilmenlik gösterirlerse, biz mutlu oluruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tunceli'nin zorlu tırmanışla ulaşılan saklı güzelliği doğaseverleri bekliyor

2024-07-17 12:38 - Çevre-Hayat

İsrail'in 288 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 38 bin 919'a çıktı

2024-07-20 12:52 - Dünya

Türk Silahlı Kuvvetlerine Somali'de yeni görev

2024-07-19 16:42 - Siyaset

NASA maliyetler nedeniyle "VIPER" programını iptal etti

2024-07-18 13:47 - Teknoloji

Demokratlar, Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle seçimi kazanma ihtimallerinin arttığı görüşünde

2024-07-23 11:27 - Dünya

Trump'a suikast girişimine ilişkin 5 maddelik ön bulgu raporu paylaşıldı

2024-07-21 23:37 - Dünya

Ursula von der Leyen bir kez daha AB Komisyonu Başkanı seçildi

2024-07-18 15:57 - Dünya

Yozgatlı çiftçi ithal fidelerle oluşturduğu lavanta bahçesinde hasada başladı

2024-07-18 16:07 - Çevre-Hayat

Türkiye, Paris 2024'te 102 sporcuyla madalya mücadelesi verecek

2024-07-22 11:12 - Spor

Zelenskiy, Trump ile telefonda görüştü

2024-07-20 09:02 - Dünya

İlgili Haberler

RAMS Başakşehir sahasından 3 puanla ayrıldı

19:33 - Spor

NBA ve FIBA, 'NBA Avrupa' projesine katılmak isteyen takımlarla görüşecek

16:25 - Spor

Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde Hapoel IBI ile Bulgaristan'da karşılaşacak

16:11 - Spor

Ziraat Türkiye Kupası gruplarında ikinci hafta maçlarının programı açıklandı

16:38 - Spor

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini Oğuzhan Çakır yönetecek

15:47 - Spor

Günün Manşetleri

Sahte faturayla suç gelirlerini akladığı belirlenen 21 şüpheli tutuklandı

21:42 - Gündem

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: Ukrayna'da geçici ateşkese karşıyız

21:33 - Dünya

Bakan Kurum'dan deprem bölgesi için "Tohum" filmi paylaşımı

21:08 - Gündem

Alphabet, veri merkezi ve enerji altyapı şirketi Intersect'i satın alıyor

21:03 - Ekonomi

İtalya: Bizden Gazze ve Filistin için İtalyan askeri talep ediliyor

20:48 - Dünya