?>

Eski ahşap seçim sandıkları kedilere yuva oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Köpek Barınağı yetkilileri, yıllarca kullanılan ve demokrasinin sembolü haline gelen eski ahşap seçim sandıklarını "kedi evi"ne dönüştürüyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi kapsamında faaliyet gösteren Türkiye'nin ve dünyanın sayılı hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, sadece bünyesindeki hayvanlara değil kent genelindeki sokak hayvanları ile vahşi hayvanlara da hizmet veriyor.

Sokak hayvanları için günlük olarak çeşitli merkezlere yem ve su bırakan Doğal Hayatı Koruma Dairesi ekibi, kedilerin soğuk havalarda barınacakları evler yapmak için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yetkilileriyle görüşerek depolarda atıl bekleyen ahşap seçim sandıklarını kullanmaya başladı.

Demokrasinin sembollerinden birisi haline gelen seçim sandıklarını boyayıp, içini sıcak tutan, çatısını da su geçirmez malzemeyle kaplayan ekip, rengarenk kedi evlerini, hayvanlarla ilgilenebilecek kişi ve kurumlara ücretsiz olarak veriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hayvanat Bahçesi Köpek Barınağı olarak sokaktaki hayvanlara da sahip çıktıklarını söyledi.

Özellikle kedi ve köpekleri, sokaklardan toplayarak hayvanat bahçesi bünyesindeki barınağa getirdiklerini burada kısırlaştırdıklarını, bakımlarını, aşılarını ve tedavilerini yaptıklarını anlatan Özsöyler, "Gerekli bakımlarını yaptıktan sonra sahiplendirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlar petshoplardan kedi ve köpek almasınlar, barınaklardan sahiplensinler istiyoruz." dedi.

"450 kedi evi ücretsiz dağıtıldı"

Özsöyler, havaların soğumasıyla hayvanseverlere eski seçim sandıklarından yaptıkları kedi evlerini dağıttıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu yıl ücretsiz olarak 120 kedi barınağı dağıttık. Kullanılmayan seçim sandıklarını bahçemize getirerek belli bir revizyondan geçirdik. Üzerlerini su geçirmez malzemeyle kaplıyoruz. Kedilerin girip çıkabilmesi için kapı açtık. İçerisini ise hayvanların sıcak kalabilmeleri için peluş yerleştiriyoruz. İçerisi rahat temizlensiz diye kapaklarına dokunmadık. Herkese vermiyoruz çünkü bunun takibi önemli. İnsanların bunu temizlemesi, hayvanlar için yem ve su bırakması lazım. Tutanak karşılığında hayvanseverlere teslim ediyoruz."

Celal Özsöyler, geçen yıl başlayan proje kapsamında bugüne kadar 450 kedi evi yaptıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Zuhal Kocalar

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ayrılık acısı kayalıklara çıkarttı

2018-12-22 16:32 - Gündem

Paris’in göbeğinde koyunlu gösteri

2018-12-18 19:58 - Dünya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tunus’ta

2018-12-22 23:32 - Gündem

15 kişi mantardan zehirlendi

2018-12-17 11:49 - Asayiş

Poroşenko: Putin müzakereden kaçınıyor

2018-12-17 15:15 - Dünya

Fren yerine gaza basınca denize uçtular

2018-12-22 22:32 - Asayiş

Sorumsuzluğun bu kadarı

2018-12-19 13:17 - Asayiş

FETÖ’nün Kırıkkale il imamı yakalandı

2018-12-22 17:41 - Asayiş

Bulvara tersten giren araç dehşet saçtı: 4 yaralı

2018-12-23 11:53 - Asayiş

"AYM’nin elinde incelenmeyi bekleyen..."

2018-12-23 01:20 - Gündem

İlgili Haberler

Anadolu Ajansı çalışanları Kızılaya kan bağışında bulundu

16:07 - Çevre-Hayat

Çankırı'da hasat edilen buğday tarlaları leyleklerin beslenme noktası oldu

15:52 - Çevre-Hayat

Malatya'da yaralı halde bulunan yaralı beyaz akbaba tedaviye alındı

15:32 - Çevre-Hayat

Çankırı'nın içme suyunu karşılayan Güldürcek Barajı'nda su seviyesi yüzde 27'nin altına düştü

15:13 - Çevre-Hayat

Filistinli berber, Gazze'de yaşanan nakit sıkıntısına "takas" usulüyle çözüm buldu

13:58 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Beyaz Saray: Trump ve Netanyahu bu akşam Gazze dahil Orta Doğu'daki gelişmeleri görüşecek

22:43 - Dünya

Beyaz Saray, Trump'ın tarife erteleme süresini 1 Ağustos'a uzatacağını bildirdi

22:38 - Dünya

İran, İsrail'in 12 gün süren saldırılarında can kaybının bin 100'e yükseldiğini duyurdu

22:18 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldi

21:58 - Siyaset

Manavgat Belediyesine düzenlenen rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonunda 6 kişi tutuklandı

21:47 - Gündem