?>

Eski ahşap seçim sandıkları kedilere yuva oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Köpek Barınağı yetkilileri, yıllarca kullanılan ve demokrasinin sembolü haline gelen eski ahşap seçim sandıklarını "kedi evi"ne dönüştürüyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi kapsamında faaliyet gösteren Türkiye'nin ve dünyanın sayılı hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, sadece bünyesindeki hayvanlara değil kent genelindeki sokak hayvanları ile vahşi hayvanlara da hizmet veriyor.

Sokak hayvanları için günlük olarak çeşitli merkezlere yem ve su bırakan Doğal Hayatı Koruma Dairesi ekibi, kedilerin soğuk havalarda barınacakları evler yapmak için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yetkilileriyle görüşerek depolarda atıl bekleyen ahşap seçim sandıklarını kullanmaya başladı.

Demokrasinin sembollerinden birisi haline gelen seçim sandıklarını boyayıp, içini sıcak tutan, çatısını da su geçirmez malzemeyle kaplayan ekip, rengarenk kedi evlerini, hayvanlarla ilgilenebilecek kişi ve kurumlara ücretsiz olarak veriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hayvanat Bahçesi Köpek Barınağı olarak sokaktaki hayvanlara da sahip çıktıklarını söyledi.

Özellikle kedi ve köpekleri, sokaklardan toplayarak hayvanat bahçesi bünyesindeki barınağa getirdiklerini burada kısırlaştırdıklarını, bakımlarını, aşılarını ve tedavilerini yaptıklarını anlatan Özsöyler, "Gerekli bakımlarını yaptıktan sonra sahiplendirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlar petshoplardan kedi ve köpek almasınlar, barınaklardan sahiplensinler istiyoruz." dedi.

"450 kedi evi ücretsiz dağıtıldı"

Özsöyler, havaların soğumasıyla hayvanseverlere eski seçim sandıklarından yaptıkları kedi evlerini dağıttıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu yıl ücretsiz olarak 120 kedi barınağı dağıttık. Kullanılmayan seçim sandıklarını bahçemize getirerek belli bir revizyondan geçirdik. Üzerlerini su geçirmez malzemeyle kaplıyoruz. Kedilerin girip çıkabilmesi için kapı açtık. İçerisini ise hayvanların sıcak kalabilmeleri için peluş yerleştiriyoruz. İçerisi rahat temizlensiz diye kapaklarına dokunmadık. Herkese vermiyoruz çünkü bunun takibi önemli. İnsanların bunu temizlemesi, hayvanlar için yem ve su bırakması lazım. Tutanak karşılığında hayvanseverlere teslim ediyoruz."

Celal Özsöyler, geçen yıl başlayan proje kapsamında bugüne kadar 450 kedi evi yaptıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Zuhal Kocalar

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Yıldırım bütçe görüşmelerinde konuştu

2018-12-21 19:02 - Gündem

Bağımsız Suriye Kürtleri PYD’ye ateş püskürdü

2018-12-19 17:15 - Genel

Baraj suları yükselince karabataklar yuvalarını taşıdı

2018-12-21 18:48 - Çevre-Hayat

Giresunspor’da kötü gidişat sürüyor

2018-12-16 18:53 - Spor

Karaman’da bıçaklı kavga: 1 yaralı!

2018-12-23 04:32 - Asayiş

Isparta’da 1600 yıllık Sidamara lahdi ele geçirildi

2018-12-16 21:32 - Asayiş

TBMM'de zaman zaman tansiyon yükseldi.

2018-12-18 08:32 - Gündem

"ABD yaptırımlarına karşı İran’ın yanındayız"

2018-12-20 18:35 - Siyaset

Görme engelli Kadir 'bağlama' ile hayata tutundu

2018-12-20 21:02 - Çevre-Hayat

Eski ahşap seçim sandıkları kedilere yuva oldu

2018-12-23 16:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Tekirdağ'da karaca ve yavruları ormanda fotokapanla görüntülendi

17:08 - Çevre-Hayat

Erken teşhisle yendiği kansere karşı diğer kadınlara destek oluyor

13:02 - Çevre-Hayat

Babasından öğrendiği berberliği 62 yıldır aynı heyecanla sürdürüyor

12:58 - Çevre-Hayat

Vanlı genç kurduğu çiftlikte Yeni Zelanda ırkı etlik tavşan yetiştiriyor

12:52 - Çevre-Hayat

Anaokulu öğrencileri çevre bilincini yaşayarak öğreniyor

12:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

18:42 - Siyaset

Galatasaray ile Beşiktaş 359. randevuya çıkıyor

18:22 - Spor

İsrail, eylül ayında Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik 1215 saldırı gerçekleştirdi

18:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü

18:13 - Siyaset

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde gözler golcülerde

18:07 - Spor