?>

Erzurum'da öksüz kalan 4 tilki yavrusu korumaya alındı

Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğünde veteriner hekimce biberonla beslenen tilki yavruları, Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edilecek.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Erzurum

Erzurum'da anneleri ölen 4 tilki yavrusu, Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerince korumaya alındı.

Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi'nde kırsal alandaki su kanalı kenarında bir tilkinin öldüğünü ve yanında da yavrularının bulunduğunu gören vatandaşlar, durumu jandarmaya bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, tilkinin yavrularını yuvadan çıkarmak için itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

İtfaiye ekiplerince uzun uğraşlar sonucu yuvadan çıkartılan 4 tilki yavrusu, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Jandarma Timince Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum Şube Müdürlüğünde görevli veteriner hekim Selçuk Albayrak'a teslim edildi.

Tilki yavrularına annesi gibi şefkatle bakıyorlar

Albayrak tarafından bakıma alınıp biberonla beslenen ve sağlıkları iyi olan yavrular, gerekli bakımlarının tamamlanmasının ardından Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edilecek.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 tilki yavrusunu biberonla beslediklerini anlatarak, "Bir kanalda anne tilkinin ölü olarak bulunduğu ve yavrularının öksüz kaldığı ihbarı üzerine yavruları teslim aldık. Şimdi bakım ve beslemelerini yapıyoruz. Anneleri öldüğü için tabiri yerindeyse onlara annelik yapacağız. Yavrular büyünce doğaya salınacaklar." diye konuştu.

Yavru tilkilerin başka hayvanların saldırısı sonucu, soğuktan veya açlıktan ölmemesine sevindiğini ifade eden Albayrak, yavruların annesiz kalmasına ise üzüldüğünü dile getirdi.

Selçuk Albayrak, yavru tilkileri Kars'a transfer edeceklerini belirterek, gözlemlerine göre, anne tilkinin başka hayvanların saldırısı sonucu öldüğünü aktardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Apple, müzik cihazı iPod üretimini durdurduğunu açıkladı

2022-05-10 22:34 - Medya

Rus Spetsforma şirketi, Türkiye ile işbirliğini artırıyor -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2022-05-14 21:52 - Özel Haber

Gaziantep FK'den teknik direktör Erol Bulut ile yola devam kararı

2022-05-11 13:28 - Spor

VakıfBank'tan 1 milyar dolarlık yeni sendikasyon kredisi

2022-05-09 13:06 - Ekonomi

Antalya'dan Japonya'ya teknoloji ihracatı

2022-05-10 11:30 - Teknoloji

"Bir Düş Gördüm" filmi sinemaseverle buluştu

2022-05-10 11:37 - Kültür Sanat

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Türkiye ile hem dostuz hem kardeşiz hem de artık resmen müttefikiz

2022-05-14 17:12 - Gündem

İspanya'ya ihracat sanayi grubu öncülüğünde rekor kırdı

2022-05-15 11:09 - Ekonomi

Sivasspor'un ligdeki puan cetveli dikkati çekiyor

2022-05-10 11:07 - Spor

Isparta'daki hortum kameraya yansıdı

2022-05-14 10:40 - Gündem

İlgili Haberler

Amasya Yalıboyu Evleri'nin Yeşilırmak'a yansıması eşsiz manzara oluşturdu

15:27 - Çevre-Hayat

Çocuklar aile kavramını "geçmişin izini sürerek" öğreniyor

13:57 - Çevre-Hayat

Bakırcılığın Kahramanmaraş'taki son temsilcileri mesleği yaşatmaya çalışıyor

13:47 - Çevre-Hayat

Yüksekten düşerek damağı yarılan kedi nadir uygulanan teknikle tedavi edildi

13:37 - Çevre-Hayat

Trabzonlu yorgancı Mehmet usta, mesleğini 60 yıldır aynı dükkanda sürdürüyor

13:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Venezuela: ABD, ülkemizi 51. eyalet yapmak istiyor

04:33 - Dünya

Trump, Brezilya'dan ithal edilen bazı tarım ürünlerini ek tarife kapsamından çıkardı

02:02 - Dünya

Ukrayna: Kupyansk kontrolümüz altında

01:43 - Dünya

ABD'de federal yargıç, Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurdu

01:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykoz'da 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

01:22 - Siyaset