?>

Ermenistan'da Sarkisyan karşıtı gösterilerin önderine gözaltı

Ermenistan'da Başbakan Serj Sarkisyan'a karşı düzenlenen gösterilere önderlik eden muhalefet lideri Nikol Paşinyan gözaltına alındı.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - BBC'nin haberine göre Paşinyan, Sarkisyan ile kameralar karşısında yaşanan gerilimin ardından gözaltına alırken, başkent Erivan'da çevik kuvvet birlikleri göstericileri dağıtmak için görevlendirildi.

Sarkisyan, cumhurbaşkanlığından sonra başbakanlık görevine getirilmesine karşı düzenlenen gösteriler sürerken muhalefet lideri Nikol Paşinyan ile görüşmeyi kameraların önünde kesmişti.

İkili, gösterileri ele almak üzere basın mensuplarının önünde bir araya gelmiş, Paşinyan'ın iktidarı elinde bulundurma çabası olarak nitelendirdiği anayasa değişikliği nedeniyle istifa etmesini istemesi üzerine Sarkisyan, muhalefeti "şantaj" yapmakla suçlayarak toplantının yapıldığı otelden ayrılmıştı.

Paşinyan, olaydan sonra bir haftayı aşkındır sokaklarda olan destekçilerine gösterilerini sürdürmeleri çağrısında bulunmuştu.

Nikol Paşinyan, Ermenistan'da 2008'de Sarkisyan'a karşı düzenlenen gösterilerdeki rolü nedeniyle cezaevine girmişti.

Serj Sarkisyan, 17 Nisan'da parlamentoda yapılan oylamada başbakan seçilmişti.

Yetkileri anayasa referandumu ile kısıtlanan cumhurbaşkanlığı makamına ise geçen ay Armen Sarkisyan seçilmiş ve geçen hafta yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevini Serj Sarkisyan'dan devralmıştı.

Ermenistan'da 2015'te Sarkisyan'ın desteğiyle kabul edilen anayasal referanduma göre yürütme yetkisi cumhurbaşkanından başbakana devredilmişti.

Muhalifler, bütün yetkilerin başbakanda toplanmasına karşı çıkıyor.

Sarkisyan'ın, Azerbaycan ve Türkiye ile süregelen gerilim, Rusya ile yakın ilişkilerin yanı sıra ülkedeki yaygın yoksulluk nedeniyle eleştirildiği de ifade ediliyor.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz

Haftanın Öne Çıkanları

Ballı ihracattan tatlı gelir

2018-04-19 20:22 - Ekonomi

Kendini finanse eden tek federasyon

2018-04-20 17:35 - Spor

Almanya'da savaştan kalma sığınaklar satışa çıkartıldı

2018-04-22 18:02 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütlerinin en büyük gelir kapısı uyuşturucu ticaretidir

2018-04-21 02:24 - Genel

İşsizlik oranı düştü

2018-04-16 13:32 - Ekonomi

Kamu Siber Güvenlik Zirvesi 18 Nisan'da Ankara'da düzenlenecek

2018-04-17 19:02 - Teknoloji

QBLOG İngilizce yayında

2018-04-20 21:34 - Genel

Ermenistan'da Sarkisyan karşıtı gösterilerin önderine gözaltı

2018-04-22 18:48 - Genel

Judoda Türk sporculardan büyük başarı

2018-04-22 07:12 - Spor

'Türkiye Ege'de bir oldubittiye göz yummayacak'

2018-04-18 01:00 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Azap Gölü'nde kuraklık nedeniyle sular çekildi

12:22 - Gündem

Kars'ta soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi

12:18 - Gündem

Ankara PERDER yıl sonuna kadar kırmızı et ve tereyağı fiyatlarını sabitledi

12:13 - Ekonomi

Antalya'da arıtma tesisinden çıkan çamuru Burdur'da boş araziye döken firmaya 48,6 milyon

12:08 - Gündem

ABD'de "K şekilli ekonomi" endişesi yeniden gündemde

12:03 - Ekonomi