?>

'Erkan Bebek' ve ailesinin kalbi İzmir'deki depremzedeler için atıyor

Marmara Depremi'nin ardından İzmit'i ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın kucağına alıp severken burnunu sıkmasıyla dünyanın "Erkan Bebek" olarak tanıdığı Erkan Işık ile ailesinin kalbi, İzmir'deki depremzedeler için atıyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Kocaeli

Marmara Depremi'nin ardından İzmit'i ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın kucağına alıp severken burnunu sıkmasıyla dünyanın "Erkan Bebek" olarak tanıdığı Erkan Işık ile ailesinin kalbi, İzmir'deki depremzedeler için atıyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde 6 aylıkken Clinton'ın burnunu sıkmasıyla depremin simge isimlerinden biri haline gelen, Hacı ve Şennur Işık çiftinin 4 çocuğundan 22 yaşındaki Erkan Işık ile ailesi, İzmir'de meydana gelen depremi duyduğunda hüzünlendi.

Işık ailesi, İzmir'de 3 yaşındaki Elif ve Ayda'nın depremden günler sonra enkaz altından çıkarılmasıyla sevinç yaşadı.

"Kalbimiz ve dualarımız İzmir'deki depremzedelerle"

Erkan Işık, yaptığı açıklamada, 4 ay önce vatani görevini yapmak için Edirne'ye gittiğini, İzmir'deki depremle ilgili gelişmeleri fırsat buldukça akşamları televizyondan takip ettiğini söyledi.

Marmara Depremi'nde 6 aylık olduğunu aktaran Işık, "İzmir'de çocukların enkaz altından saatler sonra çıkarılmasını büyük bir sevinçle takip ediyorum." dedi.

Işık, 6 sene önce AKUT'a üye olduğunu belirterek, "Arama kurtarma ekipleri İzmir'de ellerinden geleni yapıyor. Askerde olduğum için akşamları gelişmeleri imkan oldukça televizyondan takip ediyorum.

Askerde olmasam seve seve kurtarma çalışmalarına giderdim. AKUT'ta bunun eğitimini aldım. Gönlümüz, kalbimiz ve dualarımız, her şeyimiz İzmir'deki depremzedelerle." ifadelerini kulandı.

"Yaşadığımız acıları unutmak mümkün değil"

Anne Şennur Işık da Marmara Depremi'ne Erkan'ın ameliyat olduğu gün hastanede yakalandıklarını anlattı.

Depremde evlerinin hasar gördüğünü ve çadır kente yerleştiklerini, o günlerde ABD Başkanı Clinton'ın çadırı ziyaret ettiğini, kucağına alarak sevdiği Erkan'ın burnunu sıkmasıyla oğlunun tüm dünyada tanındığını ifade etti.

Depremde yaşadıkları acıları unutmanın mümkün olmadığını vurgulayan Işık, "İzmir'de meydana gelen deprem bizi çok üzdü. Televizyondan görüntüleri izlerken, çocuklar, bebekler enkaz altından çıkarılırken, oğlumuz Erkan aklımıza geldi.

Çok duygulandım. O anları yaşadık izlerken. 1999 depreminde hastanedeydik. Erkan ameliyat olmuştu 6 aylıkken. Hastaneden son anda çıktık. Kurtuluşumuz bir mucize olmuştu. İzmir'deki kurtarma çalışmalarını izlerken o anlar aklıma geldi.

Çok üzülüyorum. Buradan bütün İzmir halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Işık, İzmir'de 3 yaşındaki Elif ve Ayda'nın depremden günler sonra enkazdan kurtulmasına çok sevindiğini dile getirerek, "O sırada Erkan aklıma geldi çünkü Erkan'ı da bebekken kurtardım. Aynı anları ben de yaşadım. Erkan askerde şu an.

En son dün akşam telefonla görüştük. Pek televizyon izleme imkanı yok. Kendisine İzmir'de deprem olduğunu söyleyince çok üzüldü." açıklamasını yaptı.

"Erkan askerde olmasaydı eminim oraya giderdi"

Baba Hacı Işık ise İzmir'de deprem olduğunda, 17 Ağustos 1999 depreminin akıllarına geldiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"O enkazları, yıkıntıları gördüğümüzde burada bizim yaşadıklarımız gözümüzün önüne geldi. En son çıkan kız çocuğunu gördüğümde çok duygulandım. Erkan da o zaman bebekti. Biz de çok zor anlar yaşamıştık.

O gün ameliyat olmuştu Erkan, hastanedeydi. Depremi yaşadı ameliyattan çıktığı gün. Bina çökmedi ama yıkıntıların, molozların arasından çıktılar annesiyle beraber."

Oğlunun AKUT üyesi olduğunu hatırlatan Işık, "Erkan askerde olmasaydı eminim oraya giderdi. Telefonla görüştük Erkan'la. Kendisi de depremi duyunca çok duygulandı, üzüldü.

İzmir halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Kocaeli'de depremi yaşadığımız için İzmir halkının acılarını daha iyi anlayabiliyoruz. Hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa'da tekstil fabrikasında yangın çıktı

2020-11-04 13:36 - Gündem

Galatasaray'ın konuğu MKE Ankaragücü

2020-10-30 14:51 - Spor

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim

2020-11-02 19:45 - Ekonomi

'Çocuğumuza gönül rahatlığıyla sarılamıyoruz'

2020-11-04 15:26 - Sağlık

Gelibolu Yarımadası'nda 'ecdada vefa' ziyaretleri sürüyor

2020-10-28 23:12 - Gündem

Maradona hastaneye götürüldü

2020-11-03 13:53 - Spor

Kariye Camisi'nin açılışı ertelendi

2020-10-29 16:46 - Gündem

Osmanlı-Alman ittifakının anısına yaptırılan asırlık köprü turizme kazandırılacak

2020-10-29 16:21 - Gündem

Girme Barajı Türkiye ekonomisine her yıl 32,3 milyon lira kazandıracak

2020-10-30 12:11 - Ekonomi

Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne mevsimin ilk karı düştü

2020-11-02 15:55 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Mersin'de uydu takip cihazı takılan yeşil deniz kaplumbağası denizle buluşturuldu

11:32 - Çevre-Hayat

Datça'da 100 yaşına giren Ayşe Döşeme'nin doğum günü kutlandı

19:32 - Çevre-Hayat

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-5 derece üzerinde olacak

16:12 - Çevre-Hayat

Edirne'de nehirlerin debileri geçen yılın aynı dönemine göre yarı yarıya daha düşük

15:23 - Çevre-Hayat

Turizmciliği bırakıp topraksız tarıma başlayan girişimci, ayda 10 tona yakın ürün alıyor

15:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Hatayspor, mevcut kadrosunu koruyarak lige iyi başlamayı hedefliyor

12:03 - Spor

Aliyev ve Paşinyan, yarın Abu Dabi'de bir araya gelecek

11:58 - Dünya

Türkiye'nin Enerji Geleceği Keşif Programı'na başvurular başladı

11:52 - Gündem

ABD merkezli baharat firması temsilcileri, Bayburt'ta tarhun ekim alanlarını inceledi

11:47 - Ekonomi

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 10 şüpheli yakalandı

11:46 - Gündem