Erdoğan ve Mirziyoyev'den karşılıklı kutlama mektupları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev karşılıklı kutlama mektupları gönderdi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

TAŞKENT

Türkiye ile Özbekistan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 25'inci yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev karşılıklı kutlama mektupları yolladı.
Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Türkiye ile Özbekistan arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 25'inci yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği kutlama mektubunda, iki ülke arasında Mart 1992'de diplomatik ilişkilerin kurulmasından hemen sonra, nisan ayında Taşkent'te Türkiye Büyükelçiliğinin açıldığına dikkati çekti.
Mirziyoyev, Özbekistan heyetinin şubat ayında Türkiye'ye yaptığı ziyareti anımsatarak "Temsilcim ile görüşerek özel hürmet gösterdiğiniz için size içten teşekkür ederim." ifadesini kullandı.
Mektubunda, Özbekistan ile Türkiye'nin siyasi, ticari, askeri, turizm, lojistik ve diğer alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi yolunda henüz kullanılmayan ve birbirini tamamlayan büyük potansiyele sahip olduğunu kaydeden Mirziyoyev, işbirliğinin genişletilmesi ve istikbali olan projelerin birlikte hayata geçirilmesinin önemine değindi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Mirziyoyev'e gönderdiği kutlama mektubunda, "Türkiye Cumhuriyeti ve kardeş Özbekistan Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 25'inci yılı dolayısıyla sizi ve kardeş Özbekistan halkını şahsım ve Türkiye halkı adına içten tebrik eder ve en iyi dileklerimi iletirim." ifadesine yer verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Kasım 2016'da Semerkant'ta Mirziyoyev ile yaptığı görüşmelerde ilişkilerin geliştirilmesi konusunda elde edilen mutabakatın hayata geçirileceğine inandığını kaydederek Türkiye'nin, iki ülke halklarının refahı yolundaki işbirliğini karşılıklı güvene dayalı olarak ikili, bölgesel ve uluslararası düzeyde geliştirmeye hazır olduğunu vurguladı.

Muhabir: Bahtiyar Abdukerimov

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

YGS puanı nasıl hesaplanır? |2017 YGS soru ve cavapları

2017-03-12 20:22 - Eğitim

'Huduti bizimleyse WhatsApp'tan fotoğrafını çeksin atsın'

2017-03-14 16:12 - Gündem

Benzinin litresinde 9 kuruşluk indirim

2017-03-14 17:27 - Ekonomi

İİT'den Somali'ye yardım çağrısı

2017-03-08 22:37 - Dünya

'Fitne çıkarmaya çalışanların tahriklerine kapılmamak gerek'

2017-03-10 17:27 - Gündem

FETÖ'nün yurt dışı okullarında 'hileli satış' oyunu

2017-03-08 14:47 - Gündem

Çin'de 14 araç birbirine girdi!

2017-03-09 13:07 - Asayiş

Kosova'da güvenlik güçleri, silahlı kuvvetlere dönüştürülecek

2017-03-09 13:32 - Dünya

İbadi'den güvenlik güçlerine çağrı

2017-03-08 16:07 - Dünya

Erdoğan ve Mirziyoyev'den karşılıklı kutlama mektupları

2017-03-15 02:02 - Dünya

İlgili Haberler

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset