?>

Erciyes'te ağustos ayında "kışı yaşıyorlar"

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığından bunalan vatandaşlar, Erciyes Dağı eteklerindeki yaylaya çadır kurup serin havanın keyfini sürüyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Kayseri
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Erciyes'te ağustos ayında "kışı yaşıyorlar"

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Dağı eteklerindeki yaylalara yaz aylarında çadır kuran vatandaşlar gündüz serinliyor, gece üşümemek için soba yakıyor.

Erciyes Dağı eteklerindeki 2200 rakımlı Tekir Yaylası'nın farklı yerlerine çadır kuran vatandaşlar, gündüzleri serin havanın tadını çıkarırken akşam sıcaklığın düşmesiyle soba yakıp ısınmaya çalışıyor.

Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen vatandaşlar Tekir Yaylası'nda mahalle yaşantısı sürdürerek yeni arkadaşlar ediniyor, sıcak sohbetleri eşliğinde sobada demledikleri çayı içiyor.

Çadırları uygun olanlar şehirdeki yakınlarını da zaman zaman misafir edip, odun ateşinde pişirdikleri yemekleri ikram ediyor.

Nevşehir'den gelen Ahmet Çelebi, AA muhabirine, yaklaşık 3 aydır ailesiyle yaylada konakladığını, doğanın tadını çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

"Şehirde duramıyoruz"

Yıllar önce geldiği Erciyes Tekir Göleti çevresindeki yaylayı çok beğendiğini, her fırsatta bunu tekrarladığını belirten Çelebi, şunları kaydetti:

"Bu dağın bir cazibesi var. Geldik, çadırımızı kurduk. Bu çadırı kafama uygun bir şekilde de yaptım. Bir ev gibi içinde tuvaleti, banyosu, suyu, panelden aldığımız elektriği mevcut. Burada emekliliğin tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Eşimin astım rahatsızlığı var, burası ona da iyi geliyor. Sabah namazına kalktığımda soba yaktım. Akşamları duramayız, mutlaka üzerimize kışlık bir şeyler almamız gerekiyor."

Bayram Yalınkılıç da 15 yıldır Erciyes'e geldiğini ve serin havanın keyfini sürdüğünü anlatarak, "Buraya gelip akşamları soba yakıyoruz. Şehirle buranın arasında 10-15 derece fark oluyor. Yani akşamdan sobayı yakıyoruz. Yemeğimizi yapıyor, çay suyumuzu ısıtıyoruz. Üzerinde güğümler oluyor, şofben gibi faydalanıyoruz. Havalar ısınınca şehirde duramıyoruz." dedi.

Mersin'den gelen Mustafa Develioğlu ise uzun yıllardır bölgede çadır kurduklarını anlatarak, ailece Erciyes Dağı'nı tercih ettiklerini söyledi.

"Ağustos ayında kışı yaşıyoruz"

Abdullah Keklik de şehirde sıcaktan bunaldıklarını vurgulayarak, serin ve temiz havada daha sağlıklı yaşadıklarını dile getirdi.

Çadırlarında misafir ağırlayıp onlara ateşte yemek pişirdiklerini aktaran Keklik "Ağustos ayında burada kışı yaşıyoruz. Her akşam mutlaka soba yakıyoruz çünkü üşüyoruz. Bu, Erciyes'in bir nimeti, bir güzelliği. 20 kilometre aşağıya gittiğimiz zaman evde yatamıyoruz. Birkaç gün önce şehre gittiğimde elimde yastık, yatacak yer aradım. Burada soba yakıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Enflasyonla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz

2022-08-11 17:24 - Ekonomi

Van'da '4. Van Denizi Bisiklet Festivali' başladı

2022-08-15 15:53 - Magazin

Olimpik Marsilya, Brest ile 1-1 berabere kaldı

2022-08-15 01:28 - Spor

İngiliz ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 0,1 daraldı

2022-08-12 12:22 - Dünya

Gamador İnşaat milli güreşçi Rıza Kayaalp'e sponsor oldu

2022-08-15 15:41 - Spor

SSB: S400 tedarikinde yeni bir gelişme söz konusu değil

2022-08-16 17:24 - Gündem

Bursa ve Yalova'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

2022-08-15 10:32 - Asayiş

Kale biberinin üretim alanı yurt dışından gelen taleple genişliyor

2022-08-18 13:29 - Ekonomi

'Balkız' yuvasına döndü

2022-08-12 22:58 - Çevre-Hayat

Pandemide dünya havacılık sektöründeki 2 milyon çalışan işsiz kaldı

2022-08-17 11:34 - Dünya

İlgili Haberler

Doğa ve hayvan sevgisini taş, toprak, ağaç dalı gibi malzemelerle tuvale yansıtıyor

16:33 - Çevre-Hayat

Özel gereksinimli bireylerin anneleri takı tasarımının inceliklerini öğreniyor

13:13 - Çevre-Hayat

Edirneli Şirin teyze ikinci serasına kavuşuyor

13:03 - Çevre-Hayat

Kadın girişimci evinin alt katında açtığı fırında köyünün geleneksel ekmeğini üretiyor

12:53 - Çevre-Hayat

Marmara'da deniz çayırlarının genel durumunun iyi olduğu gözlendi

12:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Turizm ve vakıflarla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

18:42 - Gündem

AB Komisyonu, Türkiye'nin SAFE mekanizmasına dahlini değerlendiriyor

18:28 - Dünya

ABD Savunma Bakanı, Ukrayna savaşı sona ermezse ülkesinin Rusya'ya bedel ödeteceğini söyledi

18:13 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Gıda güvenliği, ulusal sınırların ötesinde ortak sorumluluktur

17:52 - Gündem

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'den 45 Filistinlinin daha naaşını teslim aldık

17:47 - Dünya