EPDK 2 bin megavatlık RES başvurusu alacak

EPDK Başkanı Yılmaz, rüzgar enerjisinden üretilen elektriği artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Önümüzdeki yılın nisan ayında 2 bin megavatlık rüzgar enerjisi santrali (RES) için başvuruları alacağız." dedi.

Ekonomi - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından düzenlenen 8. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, rüzgar enerjisinden elektrik üretimi için yapılacak yatırımların artırılmasında yatırımcılara büyük görev düştüğünü ifade etti.
Yenilenebilir kaynaklardan rüzgar enerjisiyle üretilen elektriğin öneminin vatandaşlara ve kamunun tüm taraflarına iyi anlatılması gerektiğini aktaran Yılmaz, bunun konvansiyonel kaynaklarla kıyaslanarak yapılmasının, kolay anlaşılma açısından fayda sağlayabileceğini söyledi.
Yılmaz, söz konusu yenilenebilir kaynaklara hala petrol, kömür gibi kaynakların alternatif olduğuna dikkati çekerek, "Bunu anlatmakta yatırımcılara da büyük görev düşüyor. Rüzgarı başka bakanlıklarımıza da iyi anlatmamız lazım." diye konuştu.
"Rüzgar enerjisi yatırımları ülkemizin geleceği"
Yenilenebilir enerji yatırımlarında sürdürülebilir ve temiz bir çevrenin de dikkate alındığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:
"Rüzgar enerjisi yatırımlarının ülkemizin geleceği olduğunu anlatmalıyız. Bu yatırımların belki ileride Türkiye'yi üretim merkezi haline getirebilecek bir yolun da başlangıcı olduğunu anlatmalıyız. Bugün doğal gaz dağıtım sektöründe kullanılan malzemenin, teçhizatın yüzde 95'i yerli ve yurt dışına ihraç ediliyor. Bu, neden rüzgarda ve yenilenebilir kaynaklarda olmasın?"
Yılmaz, EPDK olarak yenilenebilir enerjiye desteklerinin süreceğini belirterek, "Önümüzdeki yılın nisan ayında 2 bin megavatlık RES için başvuruları alacağız." dedi.
Enerji sektöründeki tüm paydaşlarla Türkiye'de rüzgar enerjisi tesislerinin kurulum kolaylığını da artırmaya devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, "EPDK olarak sektörle birlikte tüm problemlerimizi çözmek için elimizden gelen gayreti bundan sonra da göstereceğiz. Yeter ki yatırım yapılsın. Yatırım demek, enerji demek, Türkiye'nin geleceği demek. Rüzgar enerjisi, memleket meselesi." ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş, Antalya deplasmanında

2019-11-01 12:07 - Spor

38 ülkeden satranç sporcuları Hattuşa'yı gezdi

2019-11-03 19:52 - Gündem

'Çocuklarımızı bizden çalıp götürdüler'

2019-10-30 17:17 - Gündem

Yeni Peugeot 508, 210 bin liradan başlayan fiyatla satışta

2019-11-01 14:09 - Ekonomi

Almanya 1 milyon şarj istasyonu kuracak

2019-11-04 19:52 - Dünya

Er meydanında 'gülümseten' görüntü

2019-11-05 16:18 - Spor

EPDK 2 bin megavatlık RES başvurusu alacak

2019-11-05 16:19 - Ekonomi

'Türkiye'nin hedefi, Suriyelilerin ülkelerine dönüşünü sağlamak'

2019-11-01 15:32 - Gündem

Almanya'ya gelinlik, Rusya'ya damatlık gönderiyoruz

2019-11-02 16:17 - Ekonomi

İhracat rakamları açıklandı

2019-11-02 15:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem