?>

Enkazda annesinin kucağında 72 saat kalan Hazal, öğretmen olmak istiyor

Enkazdan çıkarıldığında su içmek isteyip istemediği sorusuna verdiği "Yok, daha muayene olmadım." yanıtıyla hafızalara kazınan 6 yaşındaki Hazal, ailesinin yeni bir hayat kurduğu Mersin'de anaokuluna gidiyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Mersin

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazından 72 saat sonra annesiyle kurtarılan 6 yaşındaki Hazal Güner, ailesinin yeni bir hayat kurduğu Mersin'de anaokuluna gidiyor, öğretmen olmanın hayalini kuruyor.

Hazal, annesi ve ağabeyleri ile 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlere, Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi'nde Sultanevler Sitesi'ndeki evlerinde yakalandı.

Annesinin kucağında yaşam savaşı veren Hazal, yıkılan binanın enkazından 72 saat sonra arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Ağabeyi Ahmet Efe'nin hayatını kaybettiği depremde, annesi ve ağabeyi Cihan ile kurtarılan Hazal, enkazdan çıkarıldığında su içmek isteyip istemediği sorusuna verdiği "Yok, daha muayene olmadım." yanıtıyla hafızalarda iz bıraktı.

Hazal ile annesi Betül Güner, 11 gün Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Ailesiyle Mersin'in Tarsus ilçesine yerleşen Hazal, burada Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Güngör Anaokulu'nda eğitim görüyor.

Hazal, günlük yaşamında şarkılar söylüyor, enstrüman çalıyor, boncuklardan bileklik yapıyor.

Baba Rauf Güner, AA muhabirine, depremde kaybettiği oğlu için duyduğu acının tarifsiz olduğunu söyledi.

Deprem günü yurt dışında olduğunu belirten Güner, "Vefat eden oğlum liseye hazırlanıyordu. Çocuklarıma güzel bir gelecek sunabilmek için Kıbrıs'a çalışmaya gitmiştim. Depremden 24 saat sonra Hatay'a gelebildim. Mersin'e yerleşeceğimiz aklımızın ucundan geçmezdi. Hayatımızda belli başlı şeyler değişti. Bir gün önce evimiz, arabamız varken bir gün sonra hiçbir şeyimiz yoktu. Şimdi bir taraftan acılarımızı unutmaya çalışıyor, bir taraftan buraya alışmaya çalışıyoruz." dedi.

Güner, kendilerine yeni bir hayat kurduklarını ve alışma sürecinde olduklarını ifade ederek, Tarsus halkının çok yardımsever olduğunu belirtti.

"Burada olabilmemiz büyük bir şans"

Hatay'a dönmek istemediklerini dile getiren Güner, şunları kaydetti:

"Hazal ve Cihan okula başladı. Çocukların düzenini bozmak istemiyoruz. Hazal, ağabeyi aklına geldiğinde duygulanıp, ağlıyor ama genel olarak iyi, şu an mutlu. Seveni çok. Kızım Melek öğretmenini çok seviyor. Bana, 'Baba ben de öğretmen olmak istiyorum, çocuklarla ilgilenmek istiyorum.' diyor. Çok akıllı. Üzgün olduğumu gördüğünde beni güldürmeye çalışır. Markete gittiğimizde canı bir şey istediğince önce 'Baba paramız var mı?' diye sorar, sonra ister. Bizim burada olabilmemiz büyük bir şans. Allah deprem bölgesindeki insanlara yardım etsin. Her şey yoluna girer inşallah. Hastanede olduğumuz süreçte bize evlerini açan Ergen ailesine çok teşekkür ediyoruz. Yardım eden herkesten Allah razı olsun."

6 yaşındaki Hazal Güner ise Tarsus'u çok sevdiğini belirtti.

Güner, "Kendimi iyi hissediyorum. Arkadaşlarımla oyun oynuyorum. Lahana sarıyorum. Bisiklet, paten sürebiliyorum. Çiçekleri suluyorum. Okula giderken kedileri besliyorum. Ana sınıfı öğretmeni olmak istiyorum. Öğretmen olunca çocuklara arkadaşlığı, kavga etmemeyi öğreteceğim." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Depremde eşi ve çocukları ile 57 yakınını kaybeden afetzede, anılarıyla avunmaya çalışıyor

2024-01-29 14:03 - Çevre-Hayat

Termometrelerin gece eksi 31'i gösterdiği Ardahan buz kesti

2024-01-31 11:08 - Çevre-Hayat

Bükreş'te 'Türkiye-Romanya Medya Buluşması' düzenlendi

2024-01-29 13:13 - Medya

Ataşehir’de 30 Senelik Tecrübeli İşletme

2024-01-29 11:14 - İnsan&Hayat

Fransa'da sosyal güvenlik yasasını protesto eden taksiciler eylem yaptı

2024-01-29 12:32 - Dünya

Belçika, UNRWA'ya finansal desteğini sürdürecek

2024-02-01 16:37 - Dünya

Enkazda annesinin kucağında 72 saat kalan Hazal, öğretmen olmak istiyor

2024-02-04 13:42 - Çevre-Hayat

ABD'de yargıç, Tesla CEO'su Elon Musk'a ödenen maaş paketinin iptalinin önünü açtı

2024-01-31 09:07 - Dünya

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 81'e çıktı

2024-01-29 19:33 - Gündem

İspanya'da Podemos Partisi, İsrail'in Eurovision'dan ihraç edilmesini istedi

2024-02-01 20:48 - Dünya

İlgili Haberler

Doğal güzellikleriyle ünlü Giresun'un Dereli ilçesinde güz renkleri hakim oldu

16:13 - Çevre-Hayat

Edirne'nin meşhur sokak lezzeti "tencere köftesi" coğrafi işaret yolunda

16:03 - Çevre-Hayat

Türk baklavası rüzgarı KKTC'de esecek

15:47 - Çevre-Hayat

Tatlı ustası, kırsal mahallelerde çocuklara tatlı ikram etti

15:23 - Çevre-Hayat

Kayseri'de bit pazarı kurulan alanın altında antik hipodrom olduğu belirlendi

13:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Depremde 115 kişinin öldüğü Penta Park Sitesi 1. ve 3. bloklara ilişkin yargılama sürdü

01:42 - Gündem

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: "Bahis" soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek

00:47 - Spor

Kocaeli'de çöken apartmanın yakınındaki 3 bina daha tedbiren boşaltıldı

00:13 - Gündem

Bakan Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile İstanbul’da görüştü

23:53 - Siyaset

Ayasofya'da yangın çıkaran sanık hakkında 13 yıla kadar hapis talebiyle dava

23:42 - Gündem