?>

Engelli sokak hayvanlarının 'koruyucusu' oldu

Muğla'da, hayvansever Handan Şatır, diktiği bez torbaları satarak mama ve ilaç ihtiyaçlarını karşıladığı 54'ü engelli 61 sokak hayvanına evinde bakıyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Muğla

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bir hayvansever, diktiği bez torbaları satarak mama ve ilaç ihtiyaçlarını karşıladığı 54'ü engelli 61 sokak hayvanıyla büyük bir özveriyle ilgileniyor.

Kötekli Mahallesi'nde yeğeniyle yaşayan 48 yaşındaki Handan Şatır, baktığı engelli kedisinin ölümünün ardından dört yıl önce engelli olduğu için terk edilmiş sokak hayvanlarına bakmaya karar verdi.

Bahçeli evinin kapılarını açtığı 54'ü engelli 61 sokak kedisiyle yakından ilgilenen Şatır, hayvanların mama ve ilaç ihtiyacını diktiği bez torbaları satarak sağlıyor. Şatır'a birçok hayvansever de destek veriyor.

Şatır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlara karşı merhametinin kendisini engelli hayvanlara bakmaya yönlendirdiğini aktaran Şatır, nerede bakıma muhtaç canlı varsa onlara evinin kapılarını açtığını dile getirdi.

Özellikle engelli hayvanlarla ilgilenmenin kendisini mutlu ettiğini anlatan Şatır, şunları belirtti:

"Onların bizlere çok ihtiyacı var. Evde beslediğim bir kedi hayatımı değiştirdi. Hikayem, bacağı olmayan, gözleri görmeyen bir kediyle başladı. Kedim ölünce bakıma muhtaç hayvanlara ilgim daha da arttı. Hayvanların kimisini sokaklarda buldum, kimisini arkadaşlarımdan bakamayacakları için aldım. Geçici olarak getirdikleri bu hayvanları geri almadılar. Hiçbir zaman hayvan satın almadım. Evimin bahçesinde 59 kedi ve iki de köpeğe bakıyorum. Kedilerin çoğunda karaciğer bozukluğu ya da böbrek rahatsızlığı var, görmeyenler var. Hemen hemen hepsi ilaç kullanıyor. Tedavilerini aksatmadan yaptırmaya çalışıyorum. Yardımseverler de desteğini esirgemiyor. Muğla Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği hep yanımda oldu. Devletin desteğiyle de geçimimi sağlıyorum."

Hayvanseverlerden Çağrı Şentürk, Handan Şatır'ın sokak hayvanlarına bakarak örnek bir davranış sergilediğini kaydetti.

Oluşturdukları grupla ihtiyacı olan hayvanseverlere yardım ettiklerini vurgulayan Şentürk, "Bu hafta mamalarımızı Handan Şatır ile paylaşıyoruz. Çok fazla kediye bakıyor. Bundan sonra da desteğimiz devam edecek." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Çocuklarda abur cubur obeziteye davetiye çıkarıyor'

2019-03-28 15:02 - Sağlık

Binali Yıldırım’dan tiyatro müjdesi

2019-03-28 17:12 - Gündem

Canlı hayvan fiyatları 2018’de arttı

2019-03-27 13:25 - Ekonomi

Gözleme yaparken çatı katı yandı

2019-03-27 20:02 - Asayiş

Nepal’de şiddetli fırtınada ölü sayısı artıyor

2019-04-01 17:11 - Dünya

Arjantin'de şampiyon Racing Club

2019-04-01 19:22 - Spor

'ABD selzedelere yardım kanallarını engelliyor'

2019-04-02 17:17 - Dünya

Manchester City başkentten galibiyetle ayrıldı

2019-03-30 20:57 - Spor

FKÖ'den Avrupa'ya 'Filistin'i tanıyın' çağrısı

2019-03-30 03:07 - Dünya

Kış geri geliyor! Havalar daha da soğuyacak

2019-03-26 18:18 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Ünlü yazardan çığır açan kitap: Güven Psikolojisi

21:50 - Çevre-Hayat

Başkentte, engelli hayvanlar tasarlanan kıyafetlerle podyumda yürüdü

21:53 - Çevre-Hayat

Hükmen galibiyeti kabul etmeyip güreşti, mağlup olunca "en centilmen" seçildi

16:37 - Çevre-Hayat

Sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerine çıkacak

15:53 - Çevre-Hayat

Edirne'de anne ve baba kızlarıyla aynı okulda YKS'ye girdi

13:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Sivil toplum kuruluşları, AB'nin İsrail'le Ortaklık Anlaşması'nı askıya almasını iste

11:13 - Dünya

Çin Dışişleri: Hürmüz Boğazı, uluslararası mal ve enerji ticareti için önemli bir güzergah

11:02 - Dünya

İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışma 11. günde sürüyor

10:57 - Dünya

Finansal Hizmetler Güven Endeksi haziranda arttı

10:47 - Ekonomi

Eski İsrail Başbakanı: Netanyahu, İran'a saldırılarla dikkati Gazze'den başka yöne çekmeyi

10:42 - Dünya