?>

Engelli öğrenciler bu lisede meslek öğreniyor

Dünya Serebral Palsili Günü Organizasyonu'nda eğitim alanında en iyi proje ödülü alan MEB SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler çapraz kaynaştırma sayesinde gelecekteki mesleklerine hazırlanıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

ANKARA - Ahmet Sertan Usul

Dünya Serebral Palsili Günü Organizasyonu'nda eğitim alanında 75 ülke arasında en iyi proje ödülü alan MEB SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler çapraz kaynaştırma sayesinde hem sosyalleşiyor hem de gelecekteki mesleklerine hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) arasında imzalanan protokol kapsamında geçen yıl eğitim öğretim faaliyetinin başladığı SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, serebral palsili öğrenciler ile normal gelişim gösteren öğrencilere çapraz kaynaştırma kapsamında aynı ortamda mesleki eğitim veriliyor. Böylece engelli öğrencilerin meslek sahibi olmaları amaçlanıyor.

SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dilek Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serebral palsili öğrencilere, tarım, bilişim teknolojileri ve radyo televizyon alanlarında eğitim verdiklerini belirterek okuldaki kaynaştırma sınıflarında serebral palsili ve normal gelişim gösteren öğrencilerin birlikte eğitim gördüklerini söyledi.

Okulun engelli öğrencilerin erişebilirliklerini artıracak, onlara özgürlük alanları kazandıracak fiziksel özelliklerde tasarlandığını ifade eden Saran, "Bu okulda amacımız serebral palsili çocuklarımızın meslek lisesi diploması alarak istihdama katılmalarını sağlamak. Zaman içinde amaçlarımıza ulaşarak çocuklarımızın farklı meslek alanlarında istihdam edildiklerini görmek istiyoruz." dedi.

"En iyi proje ödülünü aldık"

Saran, Avustralya'da düzenlenen 6 Ekim Dünya Serebral Palsili (SP) Günü Organizasyonu'nda ödüle layık görüldüklerini hatırlatarak, SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 75 ülke arasında eğitim alanında 2018 yılının en iyi projesi ödülünü kazandığını kaydetti.

Okulda özel eğitim gören 20 öğrenci olduğunu aktaran Saran, "Okulumuzdaki 2 hafif düzey sınıfımızda 14, orta-ağır düzey sınıflarımızda da 6 olmak üzere 20 özel eğitim öğrencimiz var. Ayrıca okulumuzda 60 kaynaştırma öğrencimiz, 103 normal gelişim gösteren öğrencimiz var. Çocuklarımız okul içerisinde, birlikte yan yana eğitim görüyorlar, kaynaşıyorlar, sosyalleşiyorlar. Hepsi mutlu bir şekilde eğitimlerine devam ediyorlar." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ÖZET İZLE: Porto: 1-0 Galatasaray Maç Özeti ve Golleri İzle | Porto GS kaç kaç bitti?

2018-10-04 06:32 - Spor

CENTCOM Komutanından 'Münbiç' açıklaması

2018-10-04 22:22 - Dünya

Teröristin ifadesi Kandil'deki sapkın ilişkileri gözler önüne serdi

2018-10-10 15:32 - Asayiş

Lüks cip alev alev yandı...

2018-10-07 13:02 - Asayiş

Endonezya'daki depremde ölü sayısı 1558 yükseldi

2018-10-05 01:32 - Dünya

5 yaşındaki çocuğa kreşte darp iddiası

2018-10-05 20:32 - Asayiş

Çin'de yolsuzlukla mücadelede 'kaplan avı'

2018-10-10 18:02 - Dünya

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki gösterilerde bir Filistinliyi şehit etti

2018-10-06 00:17 - Dünya

Tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

2018-10-06 04:02 - Asayiş

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'Münbiç' açıklaması

2018-10-06 16:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Sarıyıldız'ın diploması ailesine teslim edildi

15:32 - Çevre-Hayat

Ümraniye'de 40 bin Türk bayrağı dağıtılıyor

15:23 - Çevre-Hayat

Mersin'de çevre duyarlılığı oluşturan Aras, yaşıtlarıyla ağaçlık alanı temizledi

14:38 - Çevre-Hayat

Güçlerini birleştiren 9 kadın, kurdukları işletmede yöresel yemekler hazırlıyor

13:28 - Çevre-Hayat

Hatay'da 6 yılda 984 kişi Yeşilay Danışmanlık Merkezi sayesinde bağımlılıktan uzaklaştı

13:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Almanya'da polis Filistin'e destek eylemine sert müdahalede bulundu

01:07 - Dünya

Brezilya'da ABD Başkanı Trump'a "tarife tepkisi"

00:58 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söz Gençlikte" programına telefonla bağlandı

00:08 - Gündem

UAEA, Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’nin destek tesislerinin vurulduğunu aktardı

23:53 - Dünya

Almanya: İsrail'in (Gazze'ye) kapsamlı yardım sağlama yükümlülüğü devam ediyor

23:43 - Dünya