Engelli masa tenisçi, şampiyon adayları yetiştiriyor

Hakkari'de amcası olan milli takım antrenörü Sinan Mühürdaroğlu'nu örnek alarak masa tenisine başlayan ve önemli dereceler elde eden engelli sporcu Dindar Mühürdaroğlu, kentte şampiyon sporcular yetiştirmeyi hedefliyor.

Spor - 8 yıl önce

HAKKARİ - HİKMET TEMEŞ

Masa tenisinde önemli dereceleri bulunan 24 yaşındaki Hakkarili engelli sporcu Dindar Mühürdaroğlu, kentte şampiyonlar yetiştirmek için büyük çaba gösteriyor.
Dindar Mühürdaroğlu, amcası olan milli takım antrenörü Sinan Mühürdaroğlu'nu örnek alarak 6 yıl önce bu spora başladı.
Konuşma güçlüğü çeken ve engeli nedeniyle de koluna platin yerleştirilen Mühürdaroğlu, buna rağmen masa tenisinde başarılı sonuçlar alıp, milli takıma seçilerek adından söz ettirdi.
Gösterdiği azimle 2 yıl önce milli takıma kadar yükselen özel sporcu, aynı yıl Lüleburgaz Gençlik Spor'a transfer oldu.
Lüleburgaz'da 2 yıl kalan milli sporcu, Özel Sporcular Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası'nda 2017 yılında ikincilik, bu yıl ise üçüncülük elde edip, puanlı etap yarışmalarında da çeşitli dereceler aldı.
Milli masa tenisçi Mühürdaroğlu, kendisini 2020'de Tokyo'da düzenlenecek Paralimpik Oyunları'na taşıyacak puanlı etap yarışmalarında iyi dereceler almak için çalışmalarını sürdürüyor.
Dindar: Olimpiyatlarda madalya hedefliyorum
Dindar Mühürdaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu spora yönelmesinde amcası ve eski antrenörü Sinan Mühürdaroğlu'nun büyük rolü olduğunu söyledi.
Yeni hedefinin 2020 Paralimpik Oyunları olduğunu vurgulayan Mühürdaroğlu, "2020'de Allah nasip ederse ülkemize madalya getireceğim. Ocak'ta da Türkiye Şampiyonası var. Orada da derece hedefliyorum." diye konuştu.
Branşında belli bir seviyeye geldikten sonra yeni sporcular yetiştirmeye de çalıştığını anlatan Mühürdaroğlu, şöyle devam etti:
"Şu an 10-15 sporcum var. Hem kendimi hem de onları çalıştırıyorum. Günde 4-5 saat antrenman yapıyoruz. Bu sporcular geleceğin şampiyonları olacak. Hakkari'de spor alanlarımız gelişiyor. Masa tenisi, basketbol, judo, yüzme alanları var. Allah nasip ederse masa tenisinde Hakkari'yi çok daha iyi yerlere getireceğiz."
Mühürdaroğlu, desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal'a teşekkür etti.
Sporculardan 11 yaşındaki Deniz Kapan ise bu spora Dindar Mühürdaroğlu sayesinde başladığını anlatarak, ''İlk geldiğimde raket tutmayı bile bilmiyordum. Zamanla daha iyi oldum. Burada arkadaşlarımızla masa tenisi öğreniyoruz. Tüm arkadaşlarım çok güzel oynuyor." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Öncü kardeşler İspanya'da piste çıkacak

2018-11-22 18:02 - Spor

'Dünya standartlarında bir film çekmeye çalıştık; Deliler...'

2018-11-22 13:22 - Kültür Sanat

Kadına şiddete karşı farkındalık konserinde Guinness rekoru

2018-11-25 18:37 - Magazin

Fransa'daki protestolarda Müslüman karşıtı saldırı

2018-11-20 00:27 - Dünya

'Kandil'de kadın, isteyenin dilediğince kullandığı bir metadır'

2018-11-25 18:47 - Gündem

Gol yok 5 kırmızı kart var

2018-11-25 20:02 - Spor

Engelli masa tenisçi, şampiyon adayları yetiştiriyor

2018-11-25 21:02 - Spor

'Kadına şiddet türlerini ve nereden destek alacağımızı bilmeliyiz'

2018-11-23 18:32 - Gündem

Ünlü sanatçı Maalouf'a 'cinsel taciz'den ceza

2018-11-23 22:02 - Magazin

'Suriye'nin kuzeyinde gözlem noktası kurulacak'

2018-11-22 02:52 - Dünya

İlgili Haberler

Son şampiyon Galatasaray, Süper Lig'de sezonu Çorum FK maçıyla açacak

10:07 - Spor

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

TFF, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği maçını erteleme talebini reddetti

23:23 - Spor

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'i İstanbul'a getirdi

22:22 - Spor

THF Mobil Uygulaması tanıtıldı

20:57 - Spor

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: Havalimanlarımızın yıllık yolcu kapasitesini 55 milyondan 397,4 milyonun üzerine çık

11:08 - Ekonomi

Türkiye'de temmuzda 123 bin 603 konut satıldı

10:57 - Ekonomi

Ödemeler dengesi verileri açıklandı

10:53 - Ekonomi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuril Adaları'nı ziyaret etti

10:47 - Dünya

ABD'deki anket, halkın Trump'a desteğinin yüzde 33 seviyesinde olduğunu gösterdi

10:42 - Dünya