?>

Engelli genç engel tanımıyor

Adana'da doğuştan sol kolu dirsek altından olmamasına rağmen okuyup beden eğitimi spor yüksek okulunu kazanan Fatih Çelik, tekvandoda Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi oldu. Engel tanımayan Çelik, Adana Ampute futbol takımında da kaleci olarak görev yapıyor.

Gündem - 10 yıl önce

Fatih Çelik, 23 yıl önce doğuştan sol kolu dirsek altından engelli olarak dünyaya geldi. Ancak Çelik bu kol engelini hiçbir zaman kendisine engel yapmayarak normal çocuklar gibi okuluna gidip eğitimine devam etti. Bu arada Fatih Çelik spora da merak sarıp tekvandoya başladı. 

Liseyi bitirdikten sonrada Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nu kazanarak üniversiteye başladı. Çelik, çocukluk hayalini de gerçekleştirerek engelli tekvando milli takımına da seçildi. Çelik iki kez Avrupa şampiyonu olurken geçtiğimiz günlerde yapılan turnuvada ise dünya ikincisi oldu. Çelik, tekvandonun yanı sıra Adana Ampute futbol takımında da kaleci olarak görev yapıyor.

"İNSAN BEYNİNDEKİ ENGELİ AŞMALI"

Fatih Çelik, engelinin doğuştan olduğunu belirterek, "Spor yapmayı çocukluğumdan beri seviyorum. Tekvando ile başladım 3 yıldır ampute futbol oynuyorum. Tekvandoda iki Avrupa şampiyonluğum ve bir kez dünya ikinciliğim var. Ayrıca bu turnuvanın en teknik sporcu ödülünü aldım. Ampute futbolda 3 yıldır yeniyiz, Allah’ın izni ile başarılar ampute futboldan da gelecek. Bizim yaptığımız spor tekvando da engelliler klasmanı diye geçiyor, kollarının belli bir uzvunu kaybetmiş olanların yapmış olduğu bir spor. Ampute futbol, 6 yıllık yeni bir spor dalı ama gün geçtikçe daha da revaçta" dedi.

Engelli bir insanın engelinin uzvundan ibaret olamayacağına dikkat çeken Çelik şunları kaydetti:"Bence engel insanın beynindedir. Beynindeki engeli aşarsa elindeki ya da ayağındaki engel önemli değil. Bir spor dalına başlarsa zamanla bunu aşacağını görecektir. Engelli insanları spora davet ediyorum insan engelini unutuyor. Biz şu an arkadaşlarla kendi engelimizle bile şaka yapıyoruz. Engelli arkadaşlarımız da gelirse zamanla bu sıkıntıları aşacak ve sıkıntısı kalmayacak."

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Termik santrale karşı davullu eylem

2015-12-10 20:13 - Çevre-Hayat

Samsung Galaxy A9'un bütün detayları görüntülendi

2015-12-14 21:53 - Teknoloji

İşte, genç Putin'in Aliağa'daki ajanlık günleri

2015-12-12 05:35 - Özel Haber

Star Wars’ın yeni filmi bugün vizyona giriyor!

2015-12-17 11:11 - Kültür Sanat

Torku Konyaspor sahasında yendi

2015-12-17 00:56 - Spor

Şelale dondu ve ortaya kartpostallık manzara çıktı

2015-12-17 11:44 - Günün Fotoğrafı

Denizli: Bir takımı lime lime etmek için...

2015-12-15 07:22 - Spor

Engelli genç engel tanımıyor

2015-12-17 13:05 - Gündem

Ümit Özat istifasını geri aldı

2015-12-16 15:52 - Spor

'Suriye krizinin çözümü konusunda, Rusya ve ABD arasında ciddi farklılık var'

2015-12-16 16:04 - Dünya

İlgili Haberler

ABD'li Temsilciler Meclisi üyeleri, Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajı paylaştı

23:18 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Cumhuriyet Bayramı paylaşımı

22:58 - Gündem

Katar'daki sembol binalar Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk bayrağıyla ışıklandırıldı

22:12 - Gündem

Ümraniye'de istinat duvarının yıkılması sonucu yol çöktü

18:53 - Gündem

Türk Yıldızları, Kırklareli semalarında gösteri uçuşu yaptı

18:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakü’nün simge yapıları Türk bayrağının renkleriyle aydınlatıldı

23:38 - Dünya

Guardian: İsrail, Google ve Amazon’dan verileri incelendiğinde "uyarı" talep etti

23:33 - Dünya

Brüksel'de Türk temsilcilikleri, Cumhuriyet Bayramı için ilk kez ortak resepsiyon verdi

23:27 - Dünya

ABD'li Temsilciler Meclisi üyeleri, Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajı paylaştı

23:18 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Cumhuriyet Bayramı paylaşımı

22:58 - Gündem