?>

Engellerini 'kortta' aştılar

Antalya'da yaşayan iki bedensel engelli, yaklaşık 9 ay önce başladıkları tekerlekli sandalye tenis sporuyla engellerini unutarak paralimpik oyunları hedefi için çalışıyor.

Spor - 6 yıl önce

Antalya

Antalya'da yaşayan bedensel engelli İzzet Türk ve Binali Uğur, başladıkları tekerlekli sandalye tenis sporuyla tüm engellere meydan okuyor.

Ortopedik engelli İzzet Türk (34) ile çırak olarak çalıştığı inşatta 5 metre yükseklikten düşerek engelli hale gelen Binali Uğur'un (32) hayatı, Antalya'da bulunan Aktif Engelliler Spor Kulübü ile değişti.

Kulübe üye olduktan sonra Tekerlekli Sandalye Tenisi Milli Takım Antrenörü Ahmet Otman'ın girişimiyle önce birbirleriyle sonra da tenis sporuyla tanışan ikili, antrenmanlar ve katıldıkları turnuvalarla hayatlarına yeni bir pencere açtı.

İzzet Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan gelen engeli nedeniyle el ve ayak parmaklarında sıkıntıları bulunduğunu, yıllar boyunca çeşitli ameliyatlar geçirdiğini söyledi.

Profesyonel spor yapmak istediği için Aktif Engelliler Derneği ile tanıştığını aktaran Türk, "Milli takım tenis hocamız sayesinde tenisle tanıştım. Geçen ay İzmir'de yapılan turnuvada engelli kategorisinde üçüncü oldum. Hedefimiz 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türk bayrağını göndere çekebilmek. İnşallah o seviyelere geliriz. Sporla ilgilenmeye başlamamla hayatıma yeni bir pencere açıldı. Spor, öz güvenimi sağladı. Daha azimli ve hırslı oldum. Daha çalışkan biri olduğumu hissettim." diye konuştu.

"Herkes hayatta aktif olmaya çalışsın"

Sporculardan Binali Uğur da ilk başta engelli olduğunu kabul edemediğini, zor bir süreç yaşadığını dile getirdi.

Uzun süren tedavilerden sonuç alamayınca spora yöneldiğini aktaran anlatan Uğur, şunları kaydetti:

"Tekerlekli sandalye tenis sporuna başladım. Başlayalı yaklaşık 9 oldu. Turnuvalara gittik. Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Azimle olimpiyatlara hazırlanmaya çalışacağız. Engelliler eve kapanmasın, sporla ilgilensin. Herkes, hayatta aktif olmaya çalışsın. Anne ve babaları da onlara destek olsun."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail'de 5 bin yıllık antik kent bulundu

2019-10-07 22:57 - Dünya

Seyahat sektörü İstanbul'da buluştu

2019-10-08 20:41 - Ekonomi

Yeni sezon 'Don Kişot' ile açılacak

2019-10-04 20:07 - Kültür Sanat

AB'nin Suriye çıkmazı

2019-10-08 17:52 - Dünya

Olgunlaşma enstitülerinin 74 yıllık tarihi kitaplaştırıldı

2019-10-10 14:12 - Kültür Sanat

Türk mutfağı Lübnanlılara tanıtıldı

2019-10-08 19:52 - Çevre-Hayat

'Balık stokları tükeniyor' uyarısı

2019-10-06 15:47 - Çevre-Hayat

İşitme engelli milli tenisçiler dünya şampiyonasında iddialı

2019-10-10 16:07 - Spor

Engellerini 'kortta' aştılar

2019-10-11 15:37 - Spor

Ticaret savaşları 630 milyar dolarlık ürünü etkiledi

2019-10-10 17:06 - Dünya

İlgili Haberler

Milli para halterci Besra Duman dünya 2'ncisi oldu

22:12 - Spor

Bosphorun Quarter Marathon koşu etkinliği yapıldı

16:51 - Spor

Cumhurbaşkanlığı Kupası Tenis Turnuvası sona erdi

19:43 - Spor

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun kadro dışı bırakıldı

18:08 - Spor

Türkiye-Gürcistan maçını Romanyalı hakem Radu Petrescu yönetecek

17:23 - Spor

Günün Manşetleri

Mısır, Şarm eş-Şeyh Barış Zirvesi'ne katılacak liderlerin listesini açıkladı

01:58 - Dünya

Trump, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes için İsrail ve Mısır'a gitmek üzere Beyaz Saray’dan ayrıldı

00:22 - Dünya

Fransa'da yeniden Başbakan atanan Lecornu hükümetini kurdu

00:18 - Dünya

Netanyahu'dan, "İsrail'e saldırmak için toparlanan düşmanlar olduğu" iddiası

22:43 - Dünya

AFAD'dan Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımlarına ilişkin açıklama

22:27 - Gündem