Endonezya'da Çin’in Uygurlara yönelik politikaları protesto edildi

Endonezya'da Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygurlara yönelik uyguladığı politikaları protesto amacıyla gösteri düzenlendi.

Dünya - 7 yıl önce

Jakarta Raya .w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Endonezya'da Çin’in Uygurlara yönelik politikaları protesto edildi Başkent Cakarta'da, İslam Savunucuları Cephesi (FPI) adlı örgütün, cuma namazı sonrası Çin’in Cakarta Büyükelçiliği önünde düzenlediği gösteriye yaklaşık bin kişi katıldı."Çin'i boykot et", "Müslüman Uygurlara yönelik soykırımı durdur", "Uygurlar ile beraberiz" ve "Uygurları kurtarın" pankartları taşıyan eylemciler, Çin hükümetinin Uygurlara yaptığı zulme tepki göstererek, ''Komünist Çin'' ve ''Terörist Çin'' şeklinde slogan attı. ( Mahmut Atanur - Anadolu Ajansı )

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da, İslam Savunucuları Cephesi (FPI) adlı örgütün, cuma namazı sonrası Çin’in Cakarta Büyükelçiliği önünde düzenlediği gösteriye yaklaşık bin kişi katıldı.
"Çin'i boykot et", "Müslüman Uygurlara yönelik soykırımı durdur", "Uygurlar ile beraberiz" ve "Uygurları kurtarın" pankartları taşıyan eylemciler, Çin hükümetinin Uygurlara yaptığı zulme tepki göstererek, ''Komünist Çin'' ve ''Terörist Çin'' şeklinde slogan attı.
Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı büyükelçiliğin giriş ve çıkış kapılarına barikatlar konulurken, elçilik bölgesindeki yollar da gösteri nedeniyle geçici süreyle ulaşıma kapatıldı.
Gösterinin organizatörlerinden FPI üyesi Slamet Maarif yaptığı konuşmada, Uygurların hapishanelerde işkence gördüğünü ve dini ibadetlerini yerine getirmekte özgür olmadıklarını vurguladı.

Çin hükümetinden Uygurlara yönelik insan hakları ihlallerini durdurmasını istediklerini aktaran Maarif, Uygurlar konusunda aktif eylemde bulunmayan Endonezya hükümetini de kınadıklarını belirtti.
Maarif ayrıca, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşanan olayların uluslararası soruşturmaya açılmasını ve İslam İşbirliği Teşkilatının da (İİT) bölgedeki insan hakları ihlallerini soruşturma amaçlı ekip oluşturmasını talep ettiklerini kaydetti.
Uygurlara destek amaçlı Bekasi kentinden gösteriye katıldığını söyleyen 28 yaşındaki Fahrul Akbar, ''Müslüman Uygur kardeşlerimiz, Çin zulmü altında. Endonezyalı Müslümanlar olarak dayanışmamızı göstermek amaçlı buradayız.'' dedi.
Endonezya hükümetinin şu ana kadar bu zulmün durdurulması konusunda herhangi bir adım atmadığını vurgulayan Akbar, Endonezya’nın Uygurlara destek olmasını istediklerini dile getirdi.

Gösteriye başkentten katılan 45 yaşındaki Hendri Baharuddin Salim de ''İnsan olarak, Müslüman olarak Uygur kardeşlerimiz için duyduğumuz endişe nedeniyle buradayız. Çin’de zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimiz için bir şeyler yapmalıyız.'' ifadelerini kullandı.
Salim, Endonezya hükümetinin, Uygurlara yapılan zulmün durdurulması için Çin’e baskı yapmasını umduğunu kaydetti.
Bu arada şiddetli yağmura rağmen eylemlerine devam eden grup, yağmur altında cemaatle kıldıkları ikindi namazı ve Uygurlar için yaptıkları dua sonrası dağıldı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Borsa güne yükselişle başladı

2019-12-27 13:02 - Ekonomi

Teknosa, Akıllı Ev keyfini mağazasına taşıdı

2019-12-26 13:03 - Genel

İran'da ruh sağlığı sorunları tehlikeli boyutlara ulaştı

2019-12-23 17:27 - Dünya

'Fuat Sezgin'in 16'dan fazla ülkede bine yakın etkinlikte ismini yaşattık'

2019-12-23 19:36 - Genel

Endonezya'da Çin’in Uygurlara yönelik politikaları protesto edildi

2019-12-27 17:22 - Dünya

Türkiye’den İsrail’in 'suç ortakları'na mesaj

2019-12-21 20:27 - Gündem

Vatikan Büyükelçisi Göktaş, Noel Bayramı'nın az bilinen yanlarına ışık tuttu

2019-12-25 19:37 - Genel

Papa geleneksel Noel mesajında göçmen sorununa da değindi

2019-12-25 19:42 - Dünya

Türk bilim insanları parkinson, alzaymır ve depresyon tedavisiyle ilgili ilaç üretti

2019-12-26 18:22 - Sağlık

Hindistan'da iktidardaki BJP eyalet seçimlerini kaybetti

2019-12-24 02:27 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini onayladı

23:47 - Dünya

BM: Lübnan'da İsrail ordusunun tek taraflı ihlalleri ve saldırıları devam ediyor

23:43 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya