?>

'En büyük silahımız Filistin'in birliğidir'

Hamas'ın Lübnan Temsilcisi Bereke, "Siyonist işgalini bitirmek için yeni bir merhalenin eşiğine geldik. Bu merhaledeki en büyük silahımız Filistin'in birliğidir." dedi.

Dünya - 8 yıl önce

BEYRUT - Muhammed Ali Akman/Ömer Bulut Yüzgüleç

Hamas'ın Lübnan Temsilcisi Ali Bereke, Batı Şeria ve Gazze arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşmasını, Gazze yönetiminin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne bırakılmasını ve bundan sonraki süreçte beklenen gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.

Hamas ve Filistin halkının önünde bugün yeni bir aşama olduğunu belirten Bereke, "Filistin direnişini yenilemek ve siyonist işgalini bitirmek için yeni bir merhalenin eşiğine geldik. Bu merhaledeki en büyük silahımız Filistin'in birliğidir." dedi.

"Sınır kapısı 2007'den beri kapalı"

Gazze yönetimini Filistin Uzlaşı Hükümeti'ne devretme kararı alırken Hamas'ın en önemli amacının bölgede ağır ambargo altında yaşayan Filistinlilerin durumunun iyileştirilmesi olduğunu söyleyen Bereke, şöyle devam etti:

"Gazze müthiş bir ambargo altında. Sınır kapısı 2007'den beri kapalı. Eğitimini tamamlamak isteyen öğrenciler, ilaç bekleyen hastalar, yaşlılar ve daha birçok kişi zor durumda. Üstelik 2008, 2012 ve 2014 yıllarında İsrail ile yıkıcı bir savaş yaşandı. Biz içinde bulunduğumuz toplumun neler yaşadığını çok iyi biliyoruz. Onlarla aynı duyguları ve düşüncüleri taşıyoruz. Yıllardır artarak devam eden bu zorlukları, halkımız adına hafifletmek için Mısır ve Mahmud Abbas'ın talepleri doğrultusunda Gazze'yi yöneten idari komiteyi kaldırdık."

Gazze'deki memurların geçen yıl nisan ayından beri maaş almadıklarını hatırlatan Bereke, uzlaşı hükümetinin Gazze'deki yönetimi devralmasının ardından özellikle Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın uyguladığı politikalarda yumuşama beklediklerini ve memurların maaşlarının gönderilmesini umduklarını belirtti.

"Kahire anlaşması bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak için garanti"

Ali Bereke, bu süreçte 6 yıl önce Mısır'da yapılan anlaşmanın önemini vurgularken, "Hamas, şu anki uzlaşı sürecine 2011'de Kahire'de yapılan anlaşma bağlamında yaklaşıyor. Kahire anlaşması, Filistin'de bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak için bir garanti, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün yeniden yapılandırılması ve ebedi mücadelemizin liderini halkın seçmesini sağlayacak önemli adımlar içeriyordu." ifadelerini kullandı.

"İsrail işgali devam ettikçe silahlı direniş de devam edecek"

Filistin'deki silahlı grupların geleceğiyle ilgili nasıl bir yol izleneceği konusunun tartışma dışı tutulduğunu vurgulayan Bereke, "Fetih Hareketi ve Filistin halkı bilmeli ki, işgalci İsrail'in topraklarımızdaki mevcudiyeti devam ederken Filistin halkının silahlı direnişini bırakmasını hiçbir şekilde tartışmayız." dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erler, binbaşının emrine uymamış

2017-09-29 23:22 - Gündem

Açıköğretim 'ikinci üniversite' kayıtları için yarın son gün

2017-10-05 13:25 - Genel

4. Uluslararası Beşiktaş Fotoğraf Festivali başladı

2017-10-01 14:37 - Kültür Sanat

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi 15 yaşında

2017-10-02 17:15 - Çevre-Hayat

Erdoğan ve Ruhani ortak basın toplantısı düzenledi

2017-10-04 18:42 - Gündem

'En büyük silahımız Filistin'in birliğidir'

2017-10-05 16:17 - Dünya

İpragaz'a yeni üst yönetici

2017-10-02 14:09 - Ekonomi

Palamut üzdü uskumru sevindirdi

2017-10-04 16:29 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye telgrafı

2017-10-01 21:07 - Gündem

Sahipsiz köpeklerin kurtarıcısı oldu

2017-10-03 15:27 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Arjantin'deki parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei'nin partisi kazandı

06:32 - Dünya

Rusya: Putin-Trump arasındaki zirvenin yapılması ABD'ye bağlı

00:17 - Dünya

İsrail İHA'sı ve tankı, Lübnan'ın güneyinde UNIFIL devriyesini hedef aldı

00:02 - Dünya

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da açtığı ateş sonucu 6 Filistinli yaralandı

22:08 - Dünya

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'ya baskınında 4 Filistinli yaralandı

20:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Arjantin'deki parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei'nin partisi kazandı

06:32 - Dünya

"Casusluk" soruşturmasında İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ tutuklandı

02:57 - Gündem

Bayrampaşa Belediye Başkan Vekilliğine, AK Parti'li İbrahim Akın seçildi

01:22 - Siyaset

Rusya: Putin-Trump arasındaki zirvenin yapılması ABD'ye bağlı

00:17 - Dünya

İsrail İHA'sı ve tankı, Lübnan'ın güneyinde UNIFIL devriyesini hedef aldı

00:02 - Dünya