?>

Emlakçıya inandı, kendi evini parayla geri aldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşlı bir adam, 3 milyonluk gayrimenkullerini kendi üzerine geçirdiğini iddia ettiği emlakçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Asayiş - 9 yıl önce

77 yaşındaki Mehmet Ayder, vekaletname verdiği emlakçının 3 milyonluk gayrimenkullerini iki eşi ve bir elemanının üzerine geçirdiğini iddia etti. Kendi evini bile parayla geri aldığını anlatan Ayder, "Bir yıl önce Edremit'te bir müteahhitten bir daire aldım. Bir de arsa almak istediğimi bildiği için beni kardeşine götürdü. Kardeşi ile konuştuk. O bana bir arsa temin etti. Kendileri arsayı yapıp vereceklerdi. Çocuklarım için 3 daire yapmak durumundaydım. 8 dairenin 5'i kendinin 3'ü benim olacaktı. Bunun üzerine bir başka arazi aldırdılar ve bana, 'Bunu bir sene bekle, bunun parasıyla da rahatlıkla yaparız' dediler. Bize güven verdikleri için inandım. Arkasından bütün işleri yapmak için umumi vekaletname gerektiğini söylediler. Onu da verdim. Tam vekaletname değil kısmi vekaletname vermek istediğimi söyledim. Fakat noterde tam vekaletname yapmışlar. Gözlerim de biraz zayıf gördüğü için imzaladım. Meğer genel vekaletnameymiş. Bununla mallarımı satmışlar. Kendilerinin üzerine geçirmişler" dedi.

Yaşlı adam, başından geçenleri şöyle anlattı:

"İkinci bir vekaletname daha istediler. Benim Antalya’daki bir arsama 6 dairelik bir yer yapacaklar, ikisi benim, gerisi kendilerinin olacaktı. Onu da kabul ettim. Meğer ona da Türkiye için genel vekaletname yapmışlar. Okumadan imza ettim, çünkü gözlerim o anda tam olarak görmüyordu. Sıkıntı içinde idim. Üç beş defa da doktora gittim. Bu hususta raporlarım dahi vardır. Oturduğum evime kadar almışlar. Hiçbir şey kalmadı”. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Mehmet Ayder, “Avukata gittim. Avukat ile iki üç defa görüştük. Fakat iki üç ay beni oyaladı. Tehdit edildim. 'Biz sekiz kardeşiz. Bir tanemizi feda ederiz, icap ederse seni yok ederiz' dediler. Oturduğum evi M.Y. dini nikahlı eşi K.’ye devretmiş. O da M.E. isimli birine devretmiş. Fakat evimizi çok düşük bir fiyata iade ettiler. 75 bin lira verdik ve hanımımın üzerine verdiler. Bu evin fiyatı 300-350 bin lira" diye konuştu.  

Bekir Terzioğlu - Emrah Elmas BALIKESİR

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hemşireyi otobüste darbeden saldırgan tutuklandı

2016-10-29 21:08 - Gündem

100 yıldır 'ezana hasret' Osmanlı camii

2016-11-01 14:12 - Çevre-Hayat

Sınıra tank sevkiyatı

2016-10-30 17:57 - Asayiş

Görevlendirme yapılan belediyelerden hizmet atağı

2016-10-28 19:37 - Gündem

Özel yerlere 'hususi' yetiştirmişler

2016-10-27 14:57 - Gündem

Söke’de kendini içeri kilitleyip evi ateşe verdi

2016-10-27 19:17 - Asayiş

İstanbul'da şüpheli otomobilde arama

2016-11-01 03:37 - Gündem

Doğubayazıt’ta doğalgaz boru hattında patlama

2016-10-28 01:47 - Asayiş

Ağrı'da doğalgaz hattında patlama

2016-10-28 01:47 - Genel

Kızılay’ın Musul yardım konvoyu Erbil’e ulaştı

2016-10-25 18:32 - Dünya

İlgili Haberler

‘Huzur İstanbul’ denetimlerinde 550 kişi gözaltına alındı

10:32 - Asayiş

Samsun'da kimyasal madde ve boya yüklü tır 8 kilometre boyunca yandı

23:08 - Asayiş

Çanakkale ve Sinop'ta ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

17:52 - Asayiş

İstanbul'da etkisini sürdüren fırtına hayatı olumsuz etkiliyor

17:22 - Asayiş

Bağcılar'da uyuşturucu operasyonunda 26 şüpheli yakalandı

14:38 - Asayiş

Günün Manşetleri

Trump'tan Zelenskiy'e, Kırım'dan ve NATO'ya girmekten vazgeçmesi çağrısı

07:42 - Dünya

Miryokefalon Harbinin Malatya ile ne ilgisi var? -Ramazan Topraklı yazdı-

07:28 - En Son Yazılar

Fransa, Mali’de büyükelçilik çalışanı bir vatandaşının gözaltına alınmasına tepki gösterdi

02:47 - Dünya

Netanyahu'nun partisinin genel merkezi önünde polis ile protestocular çatıştı

02:42 - Dünya

Suriye'de 'Okulumu bana geri verin' kampanyası başlatıldı

01:53 - Dünya