?>

Yükseköğretim kurumlarıyla ilgili karar Resmi Gazete'de

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlandı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 10 üniversitede yeni enstitü, fakülte ve yüksekokullar açıldı, 3 üniversitede ise birer yüksekokul kapatıldı.

Buna göre, Düzce Üniversitesinde Güzel Sanatlar Enstitüsü, İstanbul Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu, Mustafa Kemal Üniversitesinde Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sinop Üniversitesinde Sanat ve Tasarım Fakültesi kuruldu.

Ayrıca, Aksaray Üniversitesi ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Celal Bayar Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Sinop Üniversitesi ile Yaşar Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Celal Bayar Üniversitesi ile Karabük Üniversitesinde İletişim Fakültesi kuruldu.

Aksaray Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ile Celal Bayar Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi bünyesindeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları kapatıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesindeki İlahiyat Fakültesinin adı ise Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi.

Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de

Öte yandan, Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe konulmasıyla ilgili karar da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 17 Eylül 1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2. maddesinin 2. fıkrası şu şekilde değiştirildi:

"Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Adalet Bakanlığında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunda ve Türkiye Adalet Akademisinde görevli memurların disiplin işleriyle ilgili olarak bu yönetmeliğin öngördüğü bütün düzenlemeleri yapma yetkisi ilgisine göre Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı, Adalet Bakanı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı ve Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kuruluna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile tespit edilen çeşitli hizmet sınıflarına dahil olup da MİT Müsteşarlığı emrinde çalışan memurlar hakkında aynı konuda yapılacak düzenleme yetkisi ise Başbakana aittir."

Muhabir: Sefa Şahin

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cerablus eğitim yuvalarına kavuşuyor

2016-10-28 15:47 - Dünya

Minik Bahar bulunamadı

2016-10-28 20:27 - Asayiş

Elazığ'da dev turna balığı yakalandı

2016-10-26 19:47 - Çevre-Hayat

Halterci kız kardeşlerin örnek dayanışması

2016-10-25 18:02 - Çevre-Hayat

Gastronomi şehri turistleri bekliyor

2016-10-28 13:57 - Çevre-Hayat

59 ilin emniyet müdürü değişti

2016-10-26 11:32 - Gündem

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 188. maçına çıkıyor

2016-10-31 15:52 - Spor

'İçerdeki çocuklar' için koşacaklar

2016-10-30 15:07 - Spor

NATO Ege'deki görevine devam edecek

2016-10-27 18:47 - Dünya

Ekonominin bir yıllık 'icraat' karnesi

2016-10-31 18:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ağrı'da çocukların hayali Gazze'deki arkadaşlarının okula gitmesi

13:52 - Gündem

Emine Erdoğan, Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutladı

13:27 - Gündem

Antalya'da göçükte zarar gören evlerinden tahliye edilen aileler bekleyişini sürdürüyor

13:23 - Gündem

İsrail tarafından alıkonulan İsviçreli aktivist Rochard, maruz kaldığı kötü muameleyi anlattı

13:17 - Gündem

Özgürlük Filosu'na katılan İzlandalı müzisyen Stina, İsrail hapishanesinde yaşadıklarını anlatt

13:07 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

14:42 - Dünya

Çekya'da genel seçimi kazanan Babis, koalisyon hükümeti konusunda anlaşmaya varıldığını açıklad

14:32 - Dünya

İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni yapıldı

14:28 - Ekonomi

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina: Türkiye benimle hiç maç kaybetmedi

14:23 - Spor

Bakan Uraloğlu İyidere Lojistik Limanı'nda incelemede bulundu

14:17 - Ekonomi