?>

Emlak Konut ile Dağ Mühendislik "Bizim Mahalle" için imzaları attı

- Emlak Konut GYO'nun "Bizim Mahalle" adıyla duyurduğu Küçükçekmece'deki arsasının 2. etap ihalesini kazanan Dağ Mühendislik, satış geliri olarak 2 milyar TL, Emlak Konut payı olarak da 551 milyon TL taahhüt etti

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Emlak Konut GYO, "Bizim Mahalle" adıyla duyurduğu Küçükçekmece'deki arsasının 2. etap ihalesini kazanan Dağ Mühendislik Müteahhitlik Ticaret ve Sanayi AŞ ile imzaları attı.

Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamaya göre, ortaklığın 1 milyon metrekarelik Bizim Mahalle arazisinin 118 bin 98,99 metrekarelik bölümünü kapsayan 2. etap ihalesini kazanan Dağ Mühendislik oldu.

Şirket, arsa satışı karşılığında, toplam satış geliri olarak 2 milyar TL, Emlak Konut payı olarak da 551 milyon TL taahhüt etti. Bu kapsamda, Emlak Konut ile Dağ Mühendislik arasında imza töreni de gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, Dağ Mühendislik ile imzaları atmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, insan ve şehir odaklı yaklaşımla yatay mimarinin hakim olacağı projenin, bulunduğu bölgeye değer katacağını bildirdi.

Türkiye ekonomisinin düzenli büyüme ivmesi yakaladığına işaret eden Yetim, şunları kaydetti:

"2. çeyrek rakamlarında 5,1 gibi büyüme oranı görüyoruz. Beklentiler 3. çeyrek rakamlarının daha da yukarıda olacağı yönünde. Bizler de yaptığımız yatırımlarla ülkemizin büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. 2017 hedeflerimizi açıklarken bu yıl için 10 milyar TL'lik ihale yapacağımızı belirlemiştik. Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz 9 dev ihale ile yaklaşık 13,2 milyar TL'lik bir değere ulaştık. Atılacak tüm adımları ülkemizin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. Bugün burada atmış olduğumuz imzaların başta ülkemize, kurumumuza ve Dağ Mühendislik'e ayrıca projemizde yaşayacak vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki hem İstanbul'umuza hem sektöre değer katacak bir yatırım olacak."

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağ da Emlak Konut güvencesiyle gerçekleştirecekleri projenin ihalesini kazanmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Bugüne kadar Dağ Mühendislik olarak 8 bin konutun inşasına imza attıklarını aktaran Dağ, şu anda halen Emlak Konut güvencesiyle Tual Bahçekent ve Tual Adalar projesinin inşasını sürdürdüklerini bildirdi.

Dağ, yatırımlarında her zaman ülkeye olan güvenlerini öne koyarak hareket ettiklerini vurgulayarak, "Bu ihalede olduğu gibi, bundan sonra katılacağımız ihalelerde de aynı anlayışla hareket edeceğiz. İmzaların her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Köylülerin talebi 118 yıl sonra gerçekleştirildi

2017-11-16 16:19 - Genel

Doğu Akdeniz-2017 Davet Tatbikatı

2017-11-14 17:23 - Genel

NATO özür diledi

2017-11-18 01:17 - Gündem

Neçirvan Barzani'den Türkiye'ye teşekkür

2017-11-13 19:24 - Genel

Emlak Konut ile Dağ Mühendislik "Bizim Mahalle" için imzaları attı

2017-11-20 15:05 - Genel

Beşiktaş-Porto maçına İspanyol hakem

2017-11-19 19:35 - Spor

Kapısız makam odasında vatandaşın hizmetinde

2017-11-19 15:32 - Gündem

'Rıza Zarraf davası siyasi bir davadır'

2017-11-19 18:32 - Siyaset

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

2017-11-20 14:32 - Genel

Süleymani'nin 'Suriye'deki yardımcısı' öldürüldü iddiası

2017-11-19 17:02 - Dünya

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Zelenskiy, Rus ordusunun son bir haftada Ukrayna'ya 1800'den fazla İHA ile saldırdığını be

14:48 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

14:42 - Gündem

ETİK Başkanı İşler: Terörün sona ermesiyle turizm sektörü de büyük bir ivme yaşayacak

14:33 - Ekonomi

NYT'den, siyasi çıkarları için Gazze'ye saldırıları sürdürmekle eleştirdiği Netanyahu'

14:27 - Dünya

Antalya, son 5 yılın temmuz ayı günlük ziyaretçi rekorunu kırdı

14:08 - Gündem