Emekliye promosyonu özel bankalar da verecek

Yaklaşık 11,5 milyon emekliye aylıkları karşılığında ödenecek banka promosyonu için özel bankaların da kamu bankaları için belirlenen şartları kabul ederek protokolü imzalayıp, emeklilere promosyon vereceği öğrenildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 10 yıl önce

ANKARA- ÖZCAN YILDIRIM Yaklaşık 11,5 milyon emekliye aylıkları karşılığında verilecek banka promosyonu için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında gelecek hafta protokol imzalanması bekleniyor. İlk etapta kamu bankalarının taraf olduğu protokolü, bazı özel bankaların da imzalayıp emeklilere promosyon vereceği öğrenildi.
Başbakan Binali Yıldırım'ın ödenecek rakamları açıklamasına rağmen emeklilere verilecek banka promosyonu gündemdeki yerini koruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun promosyon ödemelerinin mart ayında yapılacağını duyurması gözleri bankalarla imzalanacak protokole çevirdi.
SGK ile kamu bankaları arasında bir süredir devam eden görüşmelerin tamamlanmasıyla Promosyon Protokolünde imza aşamasına gelindi. İlk etapta kamu bankalarının taraf olduğu protokolün, gelecek hafta SGK ile bankalar arasında imzalanması bekleniyor.
Bu arada, 11,5 milyonu bulan emekli müşteri pastasındaki paylarını kaptırmama ve daha çok emekli müşteri çekebilme düşüncesi özel bankaları da promosyon konusunda harekete geçirdi. Emeklilerin maaşları için SGK'nın her yıl bankalar aracılığıyla ödediği yaklaşık 150 milyar liraya odaklanan bazı özel bankaların, kamu bankaları için belirlenen şartları kabul ettiği öğrenildi. Böylece özel bankalar da protokolü imzalayıp, emeklilere belirlenen miktarda promosyon verecek.

İlk ödemeler mart ayında başlayacak

İlk ödemeleri mart ayı içinde yapılması planlanan banka promosyonu kapsamında, bin lira altında emekli maaşı alanlara 300 lira, bin lira ile 2 bin lira arasında emekli maaşı alanlara 375 lira, 2 bin lira üzerinde emekli maaşı alanlara da 450 lira bir seferde ödeme yapılacak.
Promosyon imkanından faydalanmak için emeklilerin öncelikle iki aktif fatura için "otomatik ödeme talimatı" vermesi gerekecek. Bunun yanında ya kredili mevduat hesabı açtırılacak ya da kredi kartı kabul edilecek.
Emekliler, verilecek promosyon karşılığında 3 yıl boyunca aynı bankadan aylıklarını alacak.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Karıncalar yön bulmak için güneşin konumunu kullanıyor

2017-01-20 14:47 - Teknoloji

Emekliye promosyonu özel bankalar da verecek

2017-01-27 13:42 - Gündem

Polis uyuşturucuya göz açtırmıyor

2017-01-24 12:32 - Asayiş

Mersin'de DHKP-C operasyonu: 9 gözaltı

2017-01-22 16:52 - Asayiş

Adliye çıkışı silahlı kavga: 4 yaralı

2017-01-24 13:22 - Asayiş

'Bu kadroyla şampiyon olacağımıza inanıyorum'

2017-01-20 16:47 - Spor

Çamaşır sulu poşetten esrar çıktı

2017-01-25 09:47 - Asayiş

İngiltere'den Rus gemilerine yakın takip

2017-01-25 22:37 - Dünya

Nusaybin'de çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

2017-01-26 19:12 - Gündem

3 bin TL maaşla çalışacak 1000 nitelikli eleman arıyorlar

2017-01-22 18:32 - Gündem

İlgili Haberler

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Gündem

ODAK: Lozan'ın Gölgesinde - Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:57 - Gündem

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Gündem

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Gündem

Güney Kore, ABD, Japonya ve 37 ülkeden, füze fırlatılmaları konusunda önceden bildirim çağrısı

11:03 - Dünya

ODAK: Lozan'ın Gölgesinde - Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:57 - Gündem

Tavuk eti üretimi haziranda yıllık bazda yüzde 14,7 arttı

10:52 - Ekonomi