?>

Elon Musk'tan Tayland'da mahsur kalan çocuklara yardım

SpaceX firmasının kurucusu Elon Musk, şirket mühendislerinin yarın Tayland'a gitmek için yola çıkacağını ve kurtarma çalışmalarına yardım edeceklerini açıkladı.

Teknoloji - 7 yıl önce

NEW YORK

Amerikan uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX firmasının kurucusu ve elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, Tayland'da bir mağarada mahsur kalan 12 futbolcu çocuk ve antrenörleri için yardımda bulunacaklarını duyurdu.

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, SpaceX mühendislerinin yarın Tayland'a gitmek için yola çıkacağını ve kurtarma çalışmalarında Tayland hükümetine yardım edeceklerini açıkladı.

Kurtarma çalışmaları hakkında bazı Twitter kullanıcılarıyla teknik detayları da paylaşan Musk, mağaranın içine hava pompası ve borular sokarak mahsur kalanların kurtarılabileceği fikrini öne sürdü.

Musk, paylaşımında, "Orada şahsen bulunmadan değerlendirilmesi güç birçok zorluk var. Ancak ileriye bakarak sıkı çalışmalı ve elimizden geldiğince yardımcı olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Yaşları 11 ile 16 arasında değişen 12 çocuk ile 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran'da Tham Luang Nang Non mağarasına yaptıkları gezide mağaranın girişinin sularla kapanmasının ardından içeride mahsur kalmıştı.

Kayıp grup mağarada 9 gün süren arama çalışmalarının ardından bulunmuş ancak mağaranın bu bölümünün yağmur sularıyla dolması nedeniyle dışarı çıkarılamamıştı.

Mağaradaki su seviyesi drenaj pompalarıyla tahliye edilerek düşürülmeye çalışılırken, kurtarma ekipleri mağara dışına alternatif çıkış sağlayacak hava boşlukları bulmak için arazi taraması da yapıyor.

KAYNAK: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

BM'den İsrail'e tepki

2018-07-03 23:02 - Dünya

Enceladus'ta hayata dair ipuçları bulundu

2018-07-03 21:02 - Teknoloji

'Küresel ticaret savaşlarının maliyeti 2 trilyon dolar'

2018-07-04 18:52 - Ekonomi

İstanbul Modern'de çocuklara özel atölye

2018-07-01 17:02 - Kültür Sanat

Trump, DTÖ kurallarına uymamanın yolunu arıyor

2018-07-03 02:32 - Dünya

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Cinsel kastrasyonu yeni dönemde devreye sokacağız

2018-07-01 17:13 - Politika

Kocaeli’de istinat duvarı yıkıldı, vatandaşlar korkudan evlerinden çıkamadı

2018-06-30 03:02 - Asayiş

Erbaş'tan küçük Eylül için taziye mesajı

2018-07-01 18:47 - Gündem

SpaceX'in kargo kapsülü uzay istasyonunda

2018-07-02 23:32 - Teknoloji

Suriye muhalefetinden Dera çağrısı

2018-07-01 17:32 - Dünya

İlgili Haberler

T3 Vakfı, Azerbaycan'da iki yeni Bilim Merkezi kurdu

16:48 - Teknoloji

Üniversite öğrencileri ürettikleri elektrikli otomobille TEKNOFEST'te zirveyi hedefliyor

13:17 - Teknoloji

Milli savaş gemileri ve İHA'lar Malezya'da sergilenecek

13:12 - Teknoloji

Giresun Üniversitesinden FAE'nin projelerine istatistik bilimi ve yapay zeka desteği sağlanacak

13:02 - Teknoloji

Zararlı böcekleri yaklaştırmayan bitkilerin kimyasal savunması araştırılıyor

12:18 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Malta, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Başkanlığını devraldı

16:47 - Dünya

Türkiye ile Çin arasındaki hava ulaşımında yeni dönem

16:42 - Ekonomi

Papa 14. Leo, barış için çalışmaya hazır olduğunu söyledi

16:38 - Dünya

ABD'de mortgage başvuruları arttı

16:32 - Ekonomi

ABD-Çin tarife uzlaşısı piyasalardaki “korku”yu yatıştırdı

16:27 - Ekonomi