Milli savaş gemileri ve İHA'lar Malezya'da sergilenecek

STM'nin milli imkanlarla geliştirdiği askeri deniz platformları ve taktik mini İHA sistemleri, Malezya'da gerçekleştirilecek Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık (LIMA) fuarında tanıtılacak.

Teknoloji - 1 yıl önce

İstanbul
STM'den yapılan açıklamaya göre, STM, Asya Pasifik bölgesinin en büyük savunma fuarlarından biri olan LIMA fuarında askeri deniz platformlarını ve taktik mini İHA sistemlerini Güney Asya ülkeleri ile buluşturacak.
Fuar, Malezya'nın Langkawi adasında 20-24 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.
????
Türk Deniz Kuvvetleri başta olmak üzere, Ukrayna, Pakistan, Portekiz ve Malezya Donanmaları için su üstü ve su altı platformları inşa eden STM, 6 farklı deniz projesini Malezya'da sergileyecek.
Türkiye'nin Asya Pasifik bölgesine gerçekleştirdiği ilk ve tek korvet ihracatı olan Malezya Korveti (LMS Batch-2), Türkiye'nin milli fırkateyn projesi İstif sınıfı (TCG İstanbul), Portekiz denizde ikmal tankeri, STM MPAC hücumbot ve STM500 denizaltısının maketleri fuarda yer alacak.
STM, yeni bir savaş gemisi tasarımını ilk kez bu fuarda görücüye çıkaracak.

TCG Büyükada korveti fuarda olacak

STM'nin ana alt yüklenici olarak kritik görev üstlendiği ve Türk donanmasına teslim edilen, MİLGEM projesinin 2. gemisi TCG Büyükada (F-512) korveti de LIMA fuarına katılmak için Malezya'ya seyrine devam ediyor.
Taktik mini İHA alanında da sistemler geliştiren STM, üç farklı kıtada 10'dan fazla ülkeye ihraç edilen Türkiye'nin ilk milli vurucu İHA'sı KARGU'yu anti-personel ve zırh delici mühimmat başlığı ile fuar katılımcılarının beğenisine sunacak.
STM, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine giren, terörle mücadele aktif olarak kullanılan ve ihracat başarıları yakalayan gözcü İHA TOGAN ile mühimmat bırakan İHA BOYGA'yı da Malezya'da sergileyecek

"Çok amaçlı misyona sahip bir askeri deniz platformu tasarımımızı ilk kez LIMA fuarında tanıtacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Malezya ile savunma ve güvenlik alanlarında güçlü işbirliklerinin bulunduğunu belirterek, Malezya Kraliyet Donanması için Ada sınıfı tasarımına dayalı geliştirdikleri üç korvet ile Türkiye'nin Asya Pasifik bölgesine ilk korvet ihracatına imza attıklarını ifade etti.
Korvetlerin inşasına İstanbul'da geçen yıl başladıklarını ve başarıyla sürdürdüklerini aktaran Güleryüz, şunları kaydetti:
"Türk donanmasının yanı sıra Portekiz'den Ukrayna'ya Malezya'dan Pakistan'a kadar donanmaların güvenilir ortağı olmayı sürdürmek için yeni işbirlikleri hedefliyoruz. Yenilikçi ve esnek savunma çözümlerimizi dünya ile buluşturma vizyonumuz doğrultusunda LIMA fuarında da yer alacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ses getirecek, çok amaçlı misyona sahip bir askeri deniz platformu tasarımımızı ilk kez LIMA fuarında tanıtacağız. Global pazarda genişleyen ağımızla birlikte, Malezya ve çevre ülkelerdeki stratejik işbirliği olanaklarını artırmayı hedefliyoruz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Doğu Karadeniz'in 4 aylık Türk somonu ihracatı 35,8 milyon doları aştı

2025-05-14 12:22 - Ekonomi

Kağıthane'de servis aracının çarptığı 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

2025-05-11 22:03 - Asayiş

Bakan Göktaş'tan, kimsesiz çocuklara 40 yıldır annelik yapan Nimet Gürel'e ziyaret

2025-05-12 10:58 - Çevre-Hayat

Çocukluk hayalini gerçekleştiren Senem hemşire, yoğun bakım hastalarının hizmetinde

2025-05-12 12:32 - Sağlık

KKTC'de vefat eden İngiliz turistin bağışlanan karaciğeri Antalya'da hayat kurtardı

2025-05-12 12:42 - Çevre-Hayat

ROKETSAN, savunma sistemlerini İspanya'da sergiliyor

2025-05-12 16:58 - Teknoloji

Van'da Yeşilay ekipleri, bağımlılık konusunda bilinçli nesiller için çaba gösteriyor

2025-05-12 13:28 - Çevre-Hayat

Depremzede gençler ve aileleri Mersin'deki kampta hem spor hem tatil yaptı

2025-05-12 12:18 - Çevre-Hayat

Halepli resim öğretmeni Gaşim, hayatını yaralı ve sahipsiz engelli hayvanların tedavisine adadı

2025-05-12 13:47 - Çevre-Hayat

Kocaelispor'da İsmet Taşdemir dönemi sona erdi

2025-05-12 14:22 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Kacır: TÜBİTAK tarafından yeni çağrı açılıyor

23:13 - Teknoloji

Güney Kore'de Google ve Apple'a "telekomünikasyon kurallarını ihlal" suçlaması

17:42 - Teknoloji

İngiltere ve Galler'de mahkemelere Meta gözlüklerle giriş yasaklandı

14:57 - Teknoloji

ASELSAN'ın ASELBUOY sistemleri İHA'lara denizaltı savunmasında yetenek kazandırıyor

12:47 - Teknoloji

Vietnam, 2030'a kadar 10 bin yapay zeka uzmanı yetiştirmeyi hedefliyor

12:27 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset