?>

Elazığ'da köy yolları karla mücadele ekiplerinin çalışmasıyla açılıyor

Çetin kış koşullarının yaşandığı Elazığ'ın zorlu coğrafyasında görev alan karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını gece gündüz demeden yürüttükleri çalışmayla ulaşıma açıyor.

Gündem - 2 ay önce

Elazığ

İl Özel İdaresi ekipleri, kentte aralık ayının son haftasında başlayan, ocak ve şubat aylarında da aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 540 köy yolunda mesai mefhumu gözetmeksizin mücadele yürütüyor.

Ekipler, rakımın 1067 ile 2517 metre arasında değiştiği, yer yer kar yağışı ve tipinin etkisiyle kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu yüksek kesimlerde ulaşıma kapanan köy yollarını açmak için özveriyle çalışıyor.

Köylerde yaşayanların mağdur olmamaları için gece gündüz demeden çaba sarf eden ekipler, bazen günler süren mesai sonrası yolları ulaşıma açıyor.

Kimi zaman kar nedeniyle yolda mahsur kalan sürücülerin kimi zaman hasta almaya giden sağlık ekibinin imdadına yetişen İl Özel İdaresi ekipleri, kar bereketinin çileye dönüşmemesi için 7 gün 24 saat hizmet sunuyor.

"Köylerimizin yolunu ekiplerimiz çok hızlı bir şekilde açtı"

Vali Numan Hatipoğlu, AA muhabirine, ülke genelinde etkili olan kar yağışının Elazığ'da da yoğun şekilde etkisini gösterdiğini belirtti.

Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların sorunsuz ve güvenli kış sezonu geçirmesi için ekiplerin fedakarca karla mücadele çalışması yürüttüğünü ifade eden Hatipoğlu, etkili olan yoğun yağış ve olumsuz hava şartlarından etkilenen vatandaşlara ulaşma anlamında İl Özel İdaresi ekiplerinin olağanüstü fedakarlık gösterdiklerini kaydetti.

Kar sezonu süresince İl Özel İdaresinin 97 araç ve 120 personelle neredeyse 7 gün 24 saat köylerde yaşayan vatandaşların ulaşımını sağlamak için çaba sarf ettiklerini dile getiren Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"Ekiplerimiz, oldukça titiz ve özverili bir çalışmayla çok hızlı bir şekilde kapalı yollarımıza müdahale etti. Elektrik arızaları için araziye çıkması gereken ekiplerimizin, hastaya ulaşması gereken sağlık ekiplerimizin güzergahlarını hızla temizlediler. Bu yapılan çalışmaları bizzat yerinde gördüm, arkadaşları ziyaret ettim, onların fedakarca, olağanüstü zor şartlar altındaki çalışmalarına şahitlik ettim. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Kar sezonu boyunca 12 bin 398 kilometre ulaşım ağındaki köylerimizin yolunu ekiplerimiz çok hızlı bir şekilde açtı."

Hatipoğlu, bu yıl bereketiyle yağan karın tarım üreticilerinin de yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Her şeyden önce kar bizim inanışımızda rahmettir. Su kaynaklarımızı zenginleştiren ki biz Yukarı Fırat Havzası'nda bulunan bir il olarak aynı zamanda ülkemizin en büyük enerji depolarına sahiplik ediyoruz. Keban, Karakaya Barajı ve üst havzada bulunan barajlarda doluluğun artmasını diliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde tam doluluğa ulaşırız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cizre Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, ligde kalmayı garantilemek istiyor

2025-02-28 13:23 - Spor

Ordu'nun bazı ilçelerinde yarın eğitime ara verildi

2025-02-27 19:58 - Eğitim

IMF ve Ukrayna, 400 milyon dolarlık finansman için anlaştı

2025-02-28 23:50 - Ekonomi

Mario Lemina: Bu farkı koruyarak şampiyonluk yolunda ilerlemek istiyoruz

2025-02-25 01:22 - Spor

Bingöl'de 3 kurt dronla görüntülendi

2025-03-01 10:43 - Çevre-Hayat

Geri dönüşüm malzemeleri kadınların ellerinde çeşitli ürünlere dönüşüyor

2025-02-23 12:52 - Çevre-Hayat

Ticaret Bakanlığı, "e-Kolay İhracat Platformu"nu yarın tanıtacak

2025-02-27 18:22 - Ekonomi

Safranbolu'da tarihi konak yandı

2025-02-23 12:01 - Asayiş

Süper Lig'de Galatasaray 6 puan farkla liderliği sürdürdü

2025-02-24 22:38 - Spor

Guterres, 3 yıldır süren Rusya-Ukrayna Savaşı'na "Yeter artık" diyerek tepki gösterdi

2025-02-23 20:57 - Dünya

İlgili Haberler

Esenyurt'ta tekstil atölyesinde çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor

09:02 - Gündem

Ankara'da itfaiye aracının sel sularına kapılması görüntülendi

19:58 - Gündem

Adıyaman'da dolu etkili oldu

19:17 - Gündem

Adana'da hız ihlali, yapay zeka destekli radar cihazıyla tespit ediliyor

19:13 - Gündem

Dışişleri Sözcüsü: Sivil bir gemiye yönelik saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz

18:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Esenyurt'ta tekstil atölyesinde çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor

09:02 - Gündem

İstanbul depremi ve sokak röportajları!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

06:44 - En Son Yazılar

Amazon'un kurucusu Bezos, 25 milyon adet hisse satmayı planlıyor

01:12 - Dünya

Türk lirasını destekleyecek yeni adımlar devreye girdi

00:37 - Ekonomi

İsrail, Suriye'de hava saldırıları düzenledi

00:32 - Dünya