?>

Edremit Körfezi'ndeki bayram tatili yoğunluğu turizmciyi ve esnafı memnun etti

Kuzey Ege'de iç turizmin önemli tatil merkezlerinin bulunduğu Edremit Körfezi'ndeki turizm işletmeleri ve esnaf, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini yoğunluktan dolayı mutlu geçirdi.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Balıkesir

Balıkesir'in 145 kilometrelik sahil şeridinde yer alan Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Edremit ilçeleri ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesindeki turistik tesisler, bayram tatilinde misafirlerine yüzde 100'e yaklaşan dolulukla hizmet verdi.

Kazdağları ve Madra Dağı'nın etekleri ile Ege Denizi'nin kıyısındaki tatil merkezlerindeki konaklama tesislerinin sahipleri ve çalışanları ile bakkal, lokantacı, zeytin ve zeytinyağı satışı yapan esnaf adeta yaz sezonunun provasını yaptı.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, AA muhabirine, tatilde herhangi bir sorun yaşamadıklarını, misafirlerin bölgeden mutlu ayrıldığını söyledi.

Fotoğraf: Hakan Firik/AA

"Bayram tatilinde Edremit'imize yoğun bir akış vardı. 170-180 bin olan nüfusumuzun 500 binin üzerine çıktığını tahmin ediyoruz." diyen Ertaş, Edremit Körfezi'nin bundan sonra daha da fazla ilgi göreceğini dile getirdi.

Altyapı çalışmalarını yoğunluğun artacağı öngörüsü doğrultusunda şekillendirdiklerini anlatan Ertaş, belediyeye bağlı müdürlüklerle gerekli toplantıları yaparak yaz sezonuna hazırlanacaklarını ifade etti.

Güre Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı bir otelin genel müdürü Ceyhun Özsan da okulların ara tatilini de kapsayan 9 günlük süreçte tesislerinin yüzde 95 doluluğa ulaştığını bildirdi.

Tatilin beklentilerini karşıladığını vurgulayan Özsan, "Çok verimli, bereketli ve dolu bir bayram sezonu geçirdik. Daha çok bayramın 2'nci ve 3'üncü günlerinde yoğunluk vardı. Yakın bölgelerden gelen misafirlerimiz çoğunluktaydı. Civardaki diğer oteller de eminim bizim kadar dolu geçirmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Zeytinyağı mağazası ve şarküteri işletmecisi Zafer Soykara ise Edremit ilçesinin turizm bölgesi olmasından dolayı tatilin yoğun geçtiğini belirtti.

Bu durumun oteller ve esnafa ait iş yerlerindeki, trafikteki yoğunluktan görülebildiğini vurgulayan Soykara, "Misafirlerimizi mümkün olduğu kadar memnun etmeye çalıştık. Tatilin 9 gün olmasından dolayı ekonomik yönden çok katkısı oldu. Ramazan ayının durgunluğunu bu şekilde telafi ettik." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eyüpsultan'da çarptığı motosikletteki 2 kişinin ölümüne neden olan sürücüye ceza

2024-04-11 15:23 - Gündem

Trabzonspor'un kayıp stoperleri

2024-04-16 11:38 - Spor

Japonya'nın nüfusu 13 yıldır düşüyor

2024-04-16 08:18 - Dünya

KazanForum 2024, mayısta Tataristan'da düzenlenecek

2024-04-15 15:47 - Ekonomi

Kuveyt'te Ahmed Abdullah es-Sabah başbakanlığa getirildi

2024-04-15 16:17 - Dünya

Fernando Alonso, 2026'ya kadar Aston Martin'de

2024-04-11 19:43 - Spor

Lider Galatasaray, Alanyaspor deplasmanında sonradan açıldı

2024-04-15 22:37 - Spor

ASO, Türkiye'nin en büyük teknoloji üssünü kurmayı hedefliyor

2024-04-12 12:03 - Teknoloji

Türkiye'nin 3 aylık ihracatına Bursa'dan 4 milyar dolardan fazla katkı

2024-04-10 11:47 - Ekonomi

Milli elektrikli trenin üçüncü seti de raylara çıktı

2024-04-10 12:33 - Teknoloji

İlgili Haberler

15 Temmuz şehidinin çocukları hüznü ve gururu bir arada yaşıyor

12:48 - Çevre-Hayat

Japon gelin ile Türk damat Düzce'de Türk usulüne uygun düğün yaptı

12:42 - Çevre-Hayat

LGS'den tam puan alan Ispartalı öğrenci, başarısını düzenli çalışmaya borçlu

12:38 - Çevre-Hayat

Belediye personelinin müzik tutkusu "Grup Şantiye" ile sahneye taşındı

12:33 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanların yeni doğan 3 yavrusuna isim aranıyor

12:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ödüllü polisler çocukları suçtan ve kötü alışkanlıklardan korumak için sahada

12:58 - Gündem

Adana'da, "Türkiye-Bosna Hersek Ticari İlişkilerini Geliştirme" etkinliği düzenlendi

12:48 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "AK Parti 32. İstişare Kampı"na ilişkin paylaşım

12:43 - Gündem

Dijital Dönüşüm Programı Tebliğinde düzenleme yapıldı

12:37 - Ekonomi

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği İHA saldırısında bir kişi hayatını kaybetti

12:32 - Dünya