Edirne'de asfalt şantiyesinden tarlalara akan zifti temizleme çalışmaları devam ediyor

Edirne'de asfalt şantiyesinde bulunan havuzdaki sızıntı nedeniyle ekili alanlara yayılan zifti temizleme çalışmaları ikinci gününde devam ediyor.

Gündem - 4 yıl önce

Edirne
Dün başlanan çalışmalarda zift tabakasının pek çoğu temizlenmişti, çalışmalar bugün de devam ediyor. Şantiyede görevli işçiler tarafından tarım arazilerinden iş makineleri yardımıyla toplanan zift, kamyonlara yükleniyor. Bazı işçiler de arazide kalan küçük zift parçalarını elle topluyor.
Asfalt şantiyesinden tarım alanlarına sızan zift kontrol altına alındıEdirne'de asfalt şantiyesinden sızan zifti temizleme çalışmaları sürüyor
Tarım arazilerindeki çalışmaların sona ermesinin ardından dere yatağındaki zift temizlenecek. Çalışmaların bugün tamamlanması bekleniyor.
Araziden toplanan zift tabakaları tesiste depolanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince ziftten alınan numune de analiz için TÜBİTAK'a gönderildi. Analiz sonucuna göre ziftin bertaraf yöntemi belirlenecek.

Siyasiler tepki gösterdi

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ÇED raporu olmadan faaliyet gösteren tesisin denetlenmemesine tepki gösterdi. Tesisin Edirne Belediyesi mücavir alanında olduğunu belirten Aksal, "Şaka gibi. 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' misali. CHP’li Edirne Belediyesinin mücavir alanında ÇED raporu almadan faaliyet göstermesine izin verdiği asfalt şantiyesi patlıyor. Tarım arazileri zift altında kalıyor. Yakındaki dere zift akıyor. CHP Milletvekili TBMM'de firmanın ÇED raporu olmadan nasıl faaliyet gösterdiğini sorguluyor. CHP’li İl Genel Meclis Başkanı 'Burası Afrika’da bir ülke değil, burası Edirne ÇED izni almadan, ben yaptım oldu mantığıyla hareket edilemeyeceğini' söylüyor. Peki Edirne Belediyesi ne diyor?" ifadelerini kullandı.
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba da yaptığı açıklamada Edirne'nin bu durumu hak etmediğini dile getirerek "CHP'li belediyelerin çevre katliamı bitmek bilmiyor. Uzunköprü Belediyesinin atık arıtma tesisi skandalından sonra şimdi de Edirne Belediyesi'nin ÇED raporu olmadan faaliyetine göz yumduğu tesis, ziftlerini tarım arazisine akıttı! Tüm hemşerilerime geçmiş olsun." değerlendirmesini yaptı.
İki gün önce Hasanağa köyü yakınlarındaki bir şantiyede, dün, asfalt yapımında kullanılan ziftin depolandığı havuzun duvarının yıkılması sonucu çevredeki tarım arazilerinin bir bölümü ziftle kaplanmıştı.
Şirketin ÇED raporu olmadan faaliyet gösterdiği açıklanmıştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Edirne'de asfalt şantiyesinden tarlalara akan zifti temizleme çalışmaları devam ediyor

2022-04-08 11:42 - Gündem

Bosna Hersek'in Ramazan geleneği 'kadınlar mukabelesi' devam ediyor

2022-04-03 23:53 - İslam-Hayat - Safer 1448

Lucesculu Dinamo Kiev, Ukraynalı yetimler için Galatasaray'la karşılaşacak

2022-04-07 11:38 - Spor

Düğünlerde gitar çalarak büyüdü, üniversiteyi bitirip yazılımcı oldu

2022-04-07 12:36 - Çevre-Hayat

Erkenci kirazda hasat 20 gün gecikecek

2022-04-07 12:54 - Ekonomi

Ehliyet özellikli kimlik kartı sahibi sayısı 3 milyon 31 bin 930'a yükseldi

2022-04-07 13:34 - Çevre-Hayat

Adalet Bakanı Bozdağ: Türkiye bir hukuk devletidir

2022-04-05 22:56 - Siyaset

AA, Ukraynalı köy muhtarının ailesiyle öldürüldüğü Motijin köyüne girdi

2022-04-04 15:47 - Dünya

ABD, Filipinler'e Patriot füze savunma sistemi konuşlandırdı

2022-04-04 16:06 - Dünya

Milli güreşçiler, dünya sıralamasında ilk 10'da

2022-04-07 14:54 - Spor

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

18:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı resmi törenle karşıladı

18:23 - Gündem

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam ede

18:17 - Gündem

Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi ile 'Terörsüz Bölge' ülküsünü buluşturan bütüncül irade n

18:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Afrika'nın genç nüfusu kıtanın geleceği için hem fırsat hem sınama

18:43 - Dünya

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

18:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı resmi törenle karşıladı

18:23 - Gündem