?>

Düzce'deki çocuklara kodlama eğitimi Vodafone'dan

Vodafone Türkiye CEO'su Deegan, "Her bir çocuğumuz kod yazmaya başladığında, Türkiye dijitalleşmiş olacak. Kodlamanın yaygınlaşması, yerli yazılım üretimini de teşvik edecek. Böylece Türkiye teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir nesle sahip olacak" dedi

Eğitim - 8 yıl önce

DÜZCE

Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, "Her bir çocuğumuz kod yazmaya başladığında, Türkiye dijitalleşmiş olacak. Kodlamanın yaygınlaşması, yerli yazılım üretimini de teşvik edecek. Böylece Türkiye teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir nesle sahip olacak." dedi.

Türkiye Vodafone Vakfı'nın dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında, Düzce'de aralık ayında başlatılan kodlama eğitimleri devam ediyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Süel'in katılımıyla düzenlenen eğitimde, yaşları 7-14 arasında değişen 100 Düzceli çocuğa kodlama eğitimi verildi.

Proje kapsamında Düzce'de 2 ayda 3 eğitmenle 300 çocuğa kodlama eğitimi verilmesi hedeflenirken, böylece, Düzce ile birlikte Karadeniz Bölgesi'nde toplam bin 100 çocuğa ulaşılacak.

Etkinlikte konuşan Vodafone Türkiye CEO'su Deegan, Düzce'nin, kodlama eğitimi konusunda öncü bir şehir olduğunu belirterek, "Düzce Kodluyor projesiyle örnek bir girişim başlattı. Bu sayede binlerce Düzceli çocuk kodlama öğrendi. Vodafone olarak, çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik ve Yarını Kodlayanlar projemizle Düzce'yi de kapsadık. Dijital dünyanın dili kodlama. Geleceğin meslekleri kodlamaya dayanacak. Her bir çocuğumuz kod yazmaya başladığında, Türkiye dijitalleşmiş olacak. Kodlamanın yaygınlaşması, yerli yazılım üretimini de teşvik edecek. Böylece Türkiye teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir nesle sahip olacak. Çocuklarımızı geleceğin heyecan verici dünyasına hazırlamaya devam edeceğiz." dedi.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da dernek olarak 20 yıldır toplumsal dönüşüm ve bilişim odaklı kalkınma alanlarında çalışmalar yürüttüklerine işaret ederek, "Yarını Kodlayanlar" projesiyle bilişim odaklı dönüşümü çocuklar aracılığıyla gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Son dönemde çocukların kodlama bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları yoğunlaştırdıklarını ifade eden Hazır, "Çocukların erken yaşta bu becerilerinin geliştirilmesi ve bakış açılarının bu yönde oluşması için çalışıyoruz." dedi.

- "Nisan 2018 itibarıyla 30 ilde 11 bin 500 çocuğa ulaşılacak"

Proje kapsamında, Nisan 2018 itibarıyla 30 ilde 11 bin 500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Projeye geçen yıl Suriyeli çocuklar da dahil edilerek Şanlıurfa, İstanbul ve Kilis'te 750'ye yakın Suriyeli çocuğa ulaşıldı.

Mart 2018'e kadar kodlama eğitimlerinin verileceği iller ise İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Edirne, Bursa, Manisa, Afyon, Denizli, İzmir, Aydın, Antalya, Mersin, Adana, Samsun, Trabzon, Malatya, Rize, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Gaziantep, Kars, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Ankara, Kayseri, Konya, Eskişehir, Sivas şeklinde sıralanıyor.

Projede, çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, uygulama yapma, hikaye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.

Kodlama eğitimlerinde temel kodlama programı Scratch kullanılırken, ayrıca Nesnelerin İnterneti (IoT) uygulamalarının kodlanmasına yönelik Arduino eğitimleri de verilecek. Arduino eğitimlerinin ardından ulusal bir kamp düzenlenerek başarılı öğrenciler yurtdışında kodlama alanında dünyanın önde gelen platformlarıyla tanıştırılacak.

Haftanın Öne Çıkanları

'PYD teröristtir, PKK ile aynıdır'

2018-02-07 17:02 - Gündem

Alev alan aracı montuyla söndürmeye çalıştı

2018-02-04 01:02 - Asayiş

Galatasaray yarı final için sahada

2018-02-07 14:52 - Spor

THY ile Empire State Binası'na çıkacaklar

2018-02-07 14:12 - Genel

Hasan Aycın’ın “İlk Çizgi"sinin 40’ıncı yılı “Tweet"lerle böyle kutlandı

2018-02-07 06:09 - Özel Haber

QNB Finansbank’tan 2017'de 1 milyar 603 milyon TL net kar

2018-02-05 14:25 - Genel

Almanya'da son üç haftada 13 cami saldırısı yapıldı

2018-02-09 01:47 - Dünya

Pentagon'dan 'PYD/PKK karargahına' saldırı açıklaması

2018-02-09 07:32 - Dünya

Düzce'deki çocuklara kodlama eğitimi Vodafone'dan

2018-02-10 21:57 - Eğitim

Dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy uzaya fırlatıldı

2018-02-07 05:02 - Dünya

İlgili Haberler

'Dijital Öğrenme Köprüsü' platformu erişime açıldı

16:23 - Eğitim

Eğitim-öğretim yılının ilk yarısında 23 bin 227 okul kantini denetlendi

15:22 - Eğitim

MEB, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere 'Yarıyıl Tatil Yolculuğum' etkinlik kitabı hazırladı

19:23 - Eğitim

Okullarda karne heyecanı

13:03 - Eğitim

Tunceli'de buzlanma ve don olayları nedeniyle eğitime yarın ara verildi

19:02 - Eğitim

Günün Manşetleri

Küresel piyasalarda gözler Fed'in para politikası kararlarında

09:25 - Ekonomi

FETÖ'ye yönelik 46 ilde düzenlenen operasyonlarda 82 şüpheli tutuklandı

09:09 - Asayiş

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Maduro'nun ülkesine iade edilmesi çağrısı

07:39 - Dünya

Venezuela İçişleri Bakanı Cabello, ülkede siyasi mahkumun bulunmadığını belirtti

07:08 - Dünya

Trump, ABD dolarının değer kaybından endişe duymadığını belirtti

01:38 - Dünya