?>

Düzce'de arama çalışmalarına devam ediliyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım köyünde kaybolan 2 çocuğu arama çalışmalarına yeniden başlandı.

Gündem - 6 yıl önce

Düzce

Düzce'de 17 ve 18 Temmuz'da etkili sağanak nedeniyle meydana gelen su baskınları ve heyelanda kaybolan 2 çocuğun aranmasına yeniden başlandı.

Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), AKUT, AFAD, Düzce Arama ve Kurtarma Ekibi (DAKE), İHH Arama-Kurtarma, Ulusal Keşif, Arama ve Kurtarma (UKSAR), Sakarya Arama Kurtarma ve Yangın Timi (SAKTİM) ile diğer ekipler, selden en fazla etkilenen Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ve Uğurlu ile merkeze bağlı Melenağzı köylerinde toplandı.

Ekipler, kaybolan Kağan Töngel (3) ile İlayda Sinem Kaplan'ı (7) bulmak için dere yataklarıyla su taşkınlarının olduğu bölgede arama çalışması yürütüyor.

Kaybolan çocukların denize sürüklenebileceği ihtimalinin de değerlendirildiği çalışmalarda 213 personel, 56 araç, botlar, arama kurtarma köpekleri, drone ve helikopterler, 21 kilometrelik hatta hem su altı hem de karadan çalışmaları sürdürüyor.

Ekipler, jandarma, emniyet, AFAD ve diğer arama kurtarma derneklerinin özel köpeklerinin işaret ettiği yerlere odaklanıyor.

Öte yandan bölgede Türk Kızılay, İl Sağlık Müdürlüğü gezici sağlık aracı ve diğer STK'lerin selzedelere yardımları sürüyor.

Bölgede 17 ve 18 Temmuz'da etkili olan kuvvetli sağanaktan sonra Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı'nın taşması nedeniyle birçok noktada sel ve heyelan meydana gelmişti.

Bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi, AFAD, 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri ile helikopterlerin desteğinde köylerde mahsur kalan 227 kişi kurtarılmış, Fatma (42), Cengiz (53) ve Kağan Töngel (3) ile anne Nilgün (39) ve kızları Funda (9), ikiz olan Sanem ve İlayda Sinem Kaplan (7) hakkında kayıp ihbarı yapılmıştı.

Yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, 19 Temmuz'da Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki dere yatağında aranan Fatma Töngel'in, 21 Temmuz'da Uğurlu köyünün 200 metre yakınındaki bataklık bölgede Cengiz Töngel'in, 22 Temmuz'da Uğurlu köyünde ikizlerden Sanem Kaplan'ın, 23 Temmuz'da da anne Nilgün ile kızı Funda Kaplan'ın cesedi bulunmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kedi'yi fuel-oil dolu kuyudan kurtardı

2019-07-27 17:47 - Gündem

AB'den İsrail'in Filistin'deki yıkımlarına tepki

2019-07-22 23:32 - Dünya

Emeklilik hayatını çocukluk anılarını süsleyen göle adadı

2019-07-21 17:32 - Çevre-Hayat

YHT'lere Kurban Bayramı için ek sefer

2019-07-22 14:47 - Gündem

Bahçeşehir Koleji, Uluslararası Fizik Olimpiyatları'na damga vurdu

2019-07-26 18:16 - Genel

Düzce'de arama çalışmalarına devam ediliyor

2019-07-28 12:52 - Gündem

Orman yangınlarına yerli koruma

2019-07-23 16:18 - Ekonomi

Norveç somonuna alternatif Karadeniz alabalığı

2019-07-23 16:27 - Sağlık

"Migren ameliyatı ile migren tedavisi diye bir şey yok"

2019-07-22 17:02 - Genel

'Esed rejimi Rukban kampını kasten açlığa mahkum ediyor'

2019-07-27 02:53 - Genel

İlgili Haberler

Savunma Kariyer platformu kullanıma sunuldu

13:23 - Gündem

Ekrem İmamoğlu diplomasının sahte olduğu iddiasıyla hakim karşısında

13:17 - Gündem

Manavgat Belediyesine yönelik operasyonda zirai depoya saklanmış altın ve döviz ele geçirildi

13:03 - Gündem

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Karakaya görevinden istifa etti

12:33 - Gündem

İstanbul'da haftanın son iş gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

09:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Beşiktaş ile RAMS Başakşehir 38. randevuda

13:57 - Spor

Bakan Bolat: Hem mal hem de hizmetlerde ihracatımız artış eğilimini sürdürmektedir

13:48 - Ekonomi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 29 Filistinli hayatını kaybetti

13:37 - Dünya

Savunma Kariyer platformu kullanıma sunuldu

13:23 - Gündem

Ekrem İmamoğlu diplomasının sahte olduğu iddiasıyla hakim karşısında

13:17 - Gündem