?>

Dünyanın en hafif mayın dedektörü 'OZAN' hazır

Savunma Sanayii Başkanı Demir, TÜBİTAK BİLGEM tarafından tamamen yerli tasarımla geliştirilen dünyanın en hafif mayın dedektörü "OZAN"ı denedi.

Ekonomi - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından, güvenlik birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda tamamen yerli tasarımla geliştirilen dünyanın en hafif mayın dedektörü "OZAN"ı denedi.

Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Demir, Kocaeli Gebze'de bulunan TÜBİTAK BİLGEM'i ziyaret ederek, savunma sanayi alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve projelerin son durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Demir, SSB'nin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda projelendirdiği ve TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen katlanabilir metal mayın dedektörü "OZAN"ın denemesini yaptı.

Yüzde 100 yerli tasarım OZAN, kompakt yapısı ve 1 kilo 480 gram olan düşük taşıma ağırlığıyla harekat bölgesinde görev alan güvenlik birimlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlandı. Alanında dünyanın en hafifi olan dedektör, güvenlik birimlerinin uzun intikallerinde taşıma kolaylığı sağlıyor. Yanlış alarm oranı en aza indirgenen sistem, hedef tespitinde operatöre sesli, görsel ve titreşimli ikaz olmak üzere üç farklı tespit uyarısı imkanı sunuyor.

Sistem üzerinde bulunan grafik LCD ekranıyla tespit edilen hedefin metal yoğunluğu kolaylıkla gözlenebiliyor. OZAN'ın ilk teslimatları kabul faaliyetlerinin ardından gerçekleştirilecek.

Demir, TÜBİTAK BİLGEM'de mikroişlemci, tümdevre tasarım ve üretimi, kripto çözümleri ve yarı iletken teknolojilerinde yapılan çalışmaları da inceledi.

Daha sonra TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ne (MAM) geçen Demir, burada da motor, havacılık, batarya teknolojileri merkezleriyle sualtı akustik ve kimyasal sentez laboratuvarlarında yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi bilgi aldı.

Demir, son olarak TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü'nde yürütülen projeleri inceledi.

Muhabir: Mustafa Çalkaya

Haftanın Öne Çıkanları

34 milyon kişi soyunu araştırdı

2019-02-27 18:18 - Medya

Tüfeği temizlerken uyuyan babasını öldürdü

2019-03-03 20:17 - Asayiş

'Hocalı insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçlardan biri'

2019-02-26 20:37 - Gündem

Airbus'dan, “Dronecell“e Barcelona'da “yakın markaj“

2019-02-28 16:39 - Ekonomi

Dünyanın en hafif mayın dedektörü 'OZAN' hazır

2019-03-05 18:56 - Ekonomi

Cedi Osman'dan 21 sayı

2019-03-01 13:51 - Spor

Beşiktaş'ın santrforları deplasmanda kayıp

2019-03-04 16:35 - Spor

"Bugün sahadan kazanarak ayrıldık"

2019-02-28 02:42 - Spor

'Millete açık toplantı yapın da boyunuzun ölçüsünü görelim'

2019-02-28 07:02 - Siyaset

Huawei OceanStor Dorado all-flash depolama ailesinin yeni üyelerini tanıttı

2019-02-28 14:26 - Ekonomi

İlgili Haberler

Avrupa’da şirketler yavaşlayan ekonomi karşısında iş gücünü azaltmayı sürdürüyor

12:18 - Ekonomi

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi 8 yılda 11 bin girişimciyi destekledi

11:47 - Ekonomi

Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor

11:37 - Ekonomi

Sabiha Gökçen Havalimanı 2026'da 47 milyonun üzerinde yolcu hedefliyor

11:17 - Ekonomi

Kamu personeline gelecek yıl 4,9 trilyon lira ödeme yapılacak

11:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Avrupa’da şirketler yavaşlayan ekonomi karşısında iş gücünü azaltmayı sürdürüyor

12:18 - Ekonomi

KVKK, öğretmenlere dijital okuryazarlık ve kişisel veri farkındalığı için seminerler verecek

12:12 - Gündem

Kendisini HSK üyesi gibi tanıtıp savcıya telkinde bulunan şüpheli hakkında iddianame

12:07 - Gündem

Sapanca Gölü'nde doluluk son yağışlara rağmen istenilen seviyeye ulaşmadı

12:03 - Gündem

CHP 39. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin durdurulması için ilgili kurumlara yazı gönderildi

11:57 - Gündem